tirsdag, juli 18, 2006

Glamour i fjellheimen


Som de fjellaper vi er her i Norge, er det mange av oss som ferierer på 1000 m.o.h og høyere. Jeg har tidligere skrevet om hvordan man bevare glamouren i påskefjellet, og det er jo mye av det samme som gjelder nå også, egentlig uansett årstid:

Komfort er viktig, gode sko så man unngår gnagsår og silly walks. Husk nå endelig at komfort ikke er synonymt med "se ut som en dass". Man kan være svært glamorøs og komfortabel, jeg vil faktisk si at for å være glamorøs *må* man være komfortabel.

Et stikkord er femininitet (dette gjelder da først og fremst kvinnelige lesere). Man behøver ikke å se ut som et inkjekjøn (hu-hainn) fordi om man er på fjelltur. Men, som en venninne nevnte, det er hårfine grenser her. Neglelakk blir helt feil. Dinglende øredobber er too much. Gå heller for rene negler, små øredobber som ikke henger, kanskje en leppepomade med farge. Fuktighetskrem er viktig, og solkrem er ALLTID viktig. Solbriller må man også ha. Håret kan man sette opp i en enkel hestehale. Tenk norske spillefilmer fra 50-tallet og Evi Bøgenæs-bøker.
Komfortable og feminine klær til kveldsbruk, gjerne noe som sitter litt pent. Og - som alltid - jeg sverger til å ha med meg en bitteliten parfymeflaske med en kjent og kjær duft hvorenn jeg reiser - for en ekstra "pick me up" når man vil føle seg litt pigg. En dråpe bak øret etter kveldsdusjen er ypperlig.

God tur til alle dere fjellklatrere!


p.s. Våtservietter er kjekt å ha, sier en venninne.
2 kommentarer:

Mari sa...

Jeg kom på noe totalt uglamorøst jeg gjorde på Finnmarksvidda (ikke bare én gang): I desperat kamp mot myggen har jeg smurt ansiktet inn med en fryktelig tjæresalve som riktignok beskyttet mot stikk. Men jeg lignet på han der som tapte/vant et valg i russiske trakter, han som ble forgiftet og fikk ansiktet ødelagt? Iallfall, jeg har funnet en ganske lekker mygghatt i svart, og når jeg en sjelden gang kan ha sløret oppe ser jeg ut som jeg er med i Mitt Afrika. På en bra måte, altså.

Glamourbibliotekaren sa...

Oi. Viktor Jusjtsjenko har ikke direkte ferskenhud, nei. Takk for anti-tips!

Populære innlegg