mandag, juli 17, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Jobbsko

kjære Glamourbibliotekar,
Apropos dine nye birkenstokker vil jeg dele en observasjon fra Hellas: Ser man et tjei i brede, behagelige sandaler som tydelig er laget for å gå i, er a skandinav... For eksempel mine egne brede, myke, borrelåspatenterte, ergonomiske svarte sandaler. Jeg ble så fascinert av de greske kvinneføttene - velpleide negler med fransk manikyr (nei, pedikyr...), strass og gulldetaljer på smale minimale sandaler med og uten hæl. Heldigvis hadde jeg tatt med de penere sandalene som min mor forærte meg til glamourbibliotekarens bryllup, så i Hellas brukte jeg de paddeflate borrelåsene til dagens kjas og mas (altså strandkos), og de pene på kveldstid. Men glamourbibliotekar: Jeg ble positivt overrasket over at også pene sandaler kunne være så behagelige - du så jo selv at jeg danset i ditt bryllup. Var det en heldig tilfeldighet, eller kan jeg nå legge paddene i skoposen for godt? Og kan vi nå skaffe pene bibliotekarsandaler til jobb-bruk? Tips til glamorøst jobbfottøy for oss med brede føtter og krav til komfort mottas!

Mari

Kjære Mari,
Dette er noe jeg har tenkt litt på selv. Jeg trasket rundt i paddeflate borrelås-sandaler i Firenze og var egentlig ganske fornøyd med det. De funker helt ok til skjørt. I dag har jeg samme skjørt, men svarte slipper-sandaler, og det går også fint. Direkte elegant er det ikke, men ok. I går var jeg på Oskar Bråten på en utekafékonsert, og da hadde jeg på "den lille sorte" med et par svarte høyhælte sandaler til - og det var overhodet ikke ubehagelig å gå i. Så jeg hadde nok samme opplevelse som deg - man tror liksom at høyhælte pene sko skal være vonde, men ikke alle er det.. Derav ditt spørsmål som ligger mellom linjene her; Kan man virkelig bruke elegante sko med litt hæl på jobb? Svaret er JA. Jeg tror løsningen er *variasjon*. Man kan ha på paddeborrelåser på vei til og fra jobb, også kan man ha penere sandaler på jobb. Man står ikke i skranken hele dagen, man sitter mye. Også kan du ha plaster i skuffen just in case.. Jeg så også mange finere sandaler i Italia, både høye og lave, og fikk litt lyst til å investere. Men det ble aldri. Derimot tenker jeg meg på salg på Bianco i morgen den dag. Rapport følger, vil jeg tro.

Men for å svare på ditt spørsmål: Bruk gjerne pene sko på jobb, så kan du ha de mer komfortable skoene som back-up i tilfelle det skulle bli krise. Det er mange sko der ute nå som har ganske lav hæl, i allefall ikke kjempehøy, og som dermed føles bedre å gå i. Jeg er veldig fornøyd med mine Gabor-sko som jeg hadde i bryllupet - et merke som visstnok er kjent for sine bekvemme sko. Se om du finner dem der du bor!

(Dessuten tror jeg man kan komme langt med velstelte føtter med pen neglelakk - da ser man glammere ut selv om man har dølle sandaler.)

Men jeg jobber altså med saken selv - å variere litt, for jeg bruker joggesko hele høsten og våren, og sandaler hele sommeren. Jeg skal bli flinkere til å gå i litt penere sko i blant, selv om det ikke blir like behagelig som birkenstockene.

Når det er sagt: Får man vondt i føttene, gnagsår eller har man problemer med å holde balansen - da er det best å komme seg inn i komfortable sko straks, for å halte-vralte med lidelse i ansiktet er ca så langt ned på glamourstigen som du kan komme.

Lykke til, og fortell gjerne om erfaringer!

mvh Glamourbibliotekaren

1 kommentar:

Mari sa...

Aha, pensandalene mine er også Gabor - da holder jeg videre utkikk etter dem!

Populære innlegg