fredag, september 01, 2006

September!

Jeg stjeler en idé fra Linda K og lister opp ting å glede seg til nå når det er September:

*Klær. Jeg er alltid mer begeistret for høstklærne enn vår&sommerklærne. Jeg liker skjerf, cardigans, skjørt og høstaktige kjoler. Og luer og votter og ytterjakker. Og lag på lag.
*Te. Jeg drikker jo som kjent flere liter pr dag året rundt, men det er ekstra koselig å sitte inne med tekoppen når det er mørkt eller regn ute. Håper mange vil komme på besøk og drikke te utover høsten!
*Musikk. Også noe jeg sluker året rundt, men det er noe helt spesielt med barokkmusikk om høstkveldene.
*Levende lys. Beviset for mitt overforbruk kan man se i hjørnene der veggen møter taket. Ikke helt bra. Ikke helt hvitt lenger.
*Eplepai. Og norske epler. Det finnes nesten ingen herligere duft enn norske små røde epler. Man får skynde seg å lage pai så ofte man kan, og invitere noen hjem (så man ikke spiser alt selv).
*Alle sesonger begynner igjen - teatrene, operaen, konserthuset osv. Tv-serier også, selv om det ikke er noen spesielle jeg følger med nå.
*Reiser. Jeg liker å reise om høsten. Det er ikke så varmt lenger, og da er det mye mer behagelig å farte rundt (jfr fjorårets høsttur til New York, der det var stekende varmt og sommer fremdeles). Årets høstturer går til a) København, b) Trøndelag, c) Paris.



Og litt senere på høsten er det dags for å tenne opp i ovnen og sitte foran den med en god bok. Det gleder jeg meg til.

Og nå fikk jeg litt Deja Vu - jeg skrev jo en
lignende post i fjor høst.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du må begynne å lage eplemos! Det høres ut som om du har samme romantiske forhold til epler som jeg har, og da MÅ du lage eplemos. Har du tilgang på norske hageepler er det både billigst og best, men det er slett ikke dumt med rema/coop/ica-epler på tilbud heller. Det er kjempelett å lage, går raskt, og er både hyggelig å spise sjøl og gi bort i gave. Kjøp en pose syltepulver, grav fram litt sukker - og du er i gang!

PS: Ikke glem masse kanel oppi!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for tipset! Det skal jeg jammen gjøre. Hjemmelaget eplemos er noe av det beste som finnes!

Populære innlegg