tirsdag, oktober 03, 2006

Nostalgisk anti-glamourTv2 Zebra begynte i ettermiddag kl. 16:00 å sende de aller første episodene av Hélène og gutta... En fransk "komiserie" som hadde sin storhetstid rundt 1993-1994, og som jeg og alle venninnene mine så på - selv om det var verdens treigeste humor. På den tiden hadde vi kun NRK og Tv2, og vi var nok underernært på sitcoms og ungdomsserier. Etterhvert ble det en slags kult-serie for oss. Det var like morsomt hver gang CriCri talte opp "un..deux..un-deux-trois-quatre!" når bandet så begynte å spille i et helt annet tempo. Vi visste at det var en heller dårlig serie, men det spilte ingen rolle. Desto morsommere. Det skal bli moro å se det igjen og gremmes og mimre. Jeg syntes Hélène hadde tragisk stil DA. Det blir interessant å se hvor tragisk det er nå.


Bandet øver i kjelleren - alltid samme låta, aldri synkront bilde&lyd...Mine første favoritter var Cathy (for hun hadde kort hår) og Etienne (for han var kjekk og spilte bass)Mine andre favoritter var Laly (for hun hadde kort hår) og Sebastien (for han var kjekk og spilte bass)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Helene og gutta ja. *mimre* Fra den tida der man som du skriver ikke akkurat kunne velge å vrake i ungdomsserier. Baywatch anyone?

Hadde forøvrig de samme favorittene som deg, nok mest fordi det var de peneste jentene og de kjekkeste gutta.

AM sa...

Jeg hadde (har) Helene-kassetten.. og så på tv-serien hver dag. Det var tider det....

Ane sa...

Hoho, så utrolig morsomt! Fransklæreren vår anbefalte oss å se Helene og gutta pga språket, men vi syntes nok det var litt gøy også. Jeg husker det gikk litt over alle støvleskaft da CriCri d'Amour ble narkoman nesten over natta, og vips! Så hadde han skjeggstubb (malt på med svamp) og biker-skinnjakke. Og så var det rart med det, at når noen gjorde det slutt, så måtte begge parter flytte. Jeg skal prøve å rekke å se det i dag!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, mye skjedde over natta i H&G - paradoksalt nok, ettersom det skjer ca INGEN VERDENS TING i selve episodene. Jeg så på i går, og det var masse lattermaskiner, men jeg forstod aldri hva de lo av..

Grorudpalmen sa...

Oh la la! Dette er jo strålende nytt. Ja, bandet stinket og folk så ikke ut, men Lalys maniske oppførsel (tilskrevet hennes brasilianske gener) var faktisk ganske morsom og Sebastien var kjekk. Helene derimot, var tråkig og prektig. Veldig synd med tidspunktet for sending. Jeg er alltid ute og henter i barnehage eller lager middag eller på vei hjem fra jobb klokken 4 :(

Populære innlegg