torsdag, november 02, 2006

Glamourutfordring fra leser: 3 plagg x 3 plagg = 27 antrekk?

Som statistikk-student slo det meg at om du har 3 glamorøse underdeler (bukser, skjørt etc), og 3 glamorøse overdeler som matcher til alle underdelene dine, samt 3 glamorøse plagg til som du kan brukes sammen med de tre underdelene og overdelene dine, - har du hele: 3*3*3 = 27 ulike glamorøse antrekk!!! Med andre ord du kan du ha på deg et nytt antrekk i nesten en hele måned og det med bare 3*3 plagg i skapet...
- Tar du utfordringen og finner 3*3 plagg som kan mikse og matches til 27 glamorøse hverdagsantrekkantrekk? Gjerne noe i 60-/70-tallsinspirert, - jeg bare elsker fargene og mønstrene fra denne perioden :-)
Med vennlig hilsen
Cecilia

Hei,
Klart jeg tar utfordringen! Bra teori, forresten. Denne typen matematikk liker jeg.

Jeg har grublet et par dager og kommet fram til følgende ni plagg:
Underdeler:
*Jeans fra Miu Miu
*Svarte dressbukser fra Diane von Furstenberg
*Mønstrete skjørt fra Day Birger et Mikkelsen
Overdeler:
*Brodert topp fra Chloé
*Gråbrun pologenser fra Marc by Marc Jacobs
*Hvit klassisk skjorte fra Calvin Klein
Tre glamorøse plagg til:
*Mønstret kjole fra Missoni
*Svart lekker dressjakke fra 3.1 Philip Lim
*Blå cardigan fra Chloe
Litt tilbehør:
*Småpsykedelisk nøkkelhull-halssmykke fra Anthropologie
*Blå Chloé Paddington i clutch-størrelseJeg tror jeg passerer 27 her. Alle overdelene kan brukes til alle underdelene = 9 antrekk. Hvis man legger til den blå cardiganen til alle disse 9, får man dobbelt så mange = 18. Om man fjerner cardiganen og legger til den svarte blazeren til disse 9 antrekkene, får man 9 til. Der er vi allerede oppe i 27 (men det er kanskje juks å kalle det et nytt antrekk om man tar på seg jakke?). I tillegg kommer kjolen, som kan brukes alene, med polo, med hvit skjorte, med blå cardigan (blåfargen går igjen i kjolen), med blazer, og med jeans under. Smykket kan brukes til det meste, særlig for å friske opp f.eks. grå polo med svart bukse og svart blazer.. Og veska burde gå til det meste også. Veldig sprelske farger ble det vel ikke, men kjolen og skjørtet, som uansett ikke kan kombineres, er i allefall ganske flamboyant og forskjellig mønstret. Og intet er tilfeldig.

Jeg endte på 33. Du kan jo bruke dine kunnskaper til å regne ut om dette stemmer, og om det er gjennomførbart. Skjørt med topp er kanskje litt kaldt i november, men årstiden burde ikke spille inn her vel?

mvh
Glamourbibliotekaren.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, jeg er imponert hvor mange ulike antrekk du har fått til med bare 9 plagg. Du har helt rett at de blir 33 antrekk til sammen om vi regner det som et nytt antrekk ved å legge til en jakke, hvor vidt det er juks eller ei, får bli opp til enhver å bestemme.

Jeg er enig med deg at skjørt med topp kan bli i kaldeste laget nå, men til våren blir det bra… Når det gjelder fargene så likte jeg dem godt jeg, - ikke for grelle eller skrikende. Oppgaven min er nok vanskeligere å gjennomføre med plagg mye mønster og/eller ulike sprelske farger på plaggene..

Poenget mitt med oppgaven var å vise at du ikke trenger å ha så mange glamorøse klær i klesskapet ditt. Jeg er litt lei av å høre på venninner med klesskapet fullt av klær som klager på at de ikke har noe å ha på seg, rett og slett fordi de ikke klarer å se muligheten og kombinere de plaggene de har. Om du satser på få plagg som kan kombineres, har du også råd til å investere i dyre designer klær uten å bli ruinert :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Amen! 100% enig med deg. Kvalitet foran kvantitet - og da mener jeg både kvalitet i selve plagget og i betydningen "kan kombineres i det uendelige".

Anonym sa...

Mmmm... en Missoniklänning! Du vet ju att jag går och tittar på en just nu, och tummar på slantarna i plånboken. ;) Bra jobbat med kombinatoriken, glamourmatematikern!

Anonym sa...

Kjære Glamourbibliotekaren, denne posten gikk rett til hjertet på meg! Det er første gang jeg faktisk har skrevet ut en collage fra deg:-)

Jeg er SÅ enig i hovedideen med en liten, men anvendelig garderobe. Etter en storopprydning tidligere i høst, vet jeg nå at jeg ikke MÅ ha noen nye plagg - de jeg har skal holde gjennom en hel vinter. En annen sak er seff dersom en finner noe en faller pladask for..., men det hjelper uansett på kjøpelysten å vite at plagget ikke er nødvendig. Dette blir det færre bomkjøp av! Og færre plagg som bare funker i kombinasjon med ett annet plagg en har.

Takk for super blogg!

Glamourbibliotekaren sa...

Jenny: Du vet hva jeg synes om den kjolen! Kjøp den når den kommer på salg, den er superfin!!

Fruen: Happy to please you! :-) Det er til og med morsomt å være kreativ og lage nye antrekk av få plagg - hvis man er en blakk glamourbibliotekar som meg selv, har man igrunnen ikke noe valg. Shopping is out of the question. Dessuten er det en bra kontrast/protest til/mot kjøpemanien som styrer det meste i samfunnet for tiden.

Imidlertid sa...

Elsker det!

Populære innlegg