onsdag, november 01, 2006

Glamourbibliotekaren anbefaler: Bodylotion


Er dette en ny kategori? Har jeg brukt denne overskriften før? Husker ikke. Det er uansett en kategori NÅ, for jeg får ofte spørsmål om hva jeg vil anbefale av diverse saker og ting - og jeg begynner med bodylotion.

Jeg liker kremer som ikke er altfor fete, og som ikke lukter altfor sterkt. De bør ikke konkurrere med parfymen min. Dessuten tror jeg ikke altfor parfymerte produkter er bra for huden. Samtidig hender det at de uparfymerte lukter minst like sterkt, og gjerne av lim... så det er ikke alltid de funker heller.

Jeg har testet svært mange forskjellige typer oppgjennom årene, og den jeg har likt aller aller best har nok vært en fra Neutrogena som ikke finnes lenger. Ikke den vanlige bodylotionen deres, men en som var helt spesiell og vidunderlig god. Men de fire jeg anbefaler her, er ikke langt etter - de er absolutt noe av det beste på markedet i dag:

*Palmer's Cocoa Butter Formula Lotion: En klassiker - dette merket er fra 1840. Dette er nok den kremen jeg har brukt aller mest totalt sett. I Norge kan man kjøpe den på enkelte afro-salonger (den i Skippergata og den i Lybekkergata ved Gunerius), ellers får man tak i den i England og USA. Denne dufter en del, og jeg liker duften - men det er sikkert ikke alle som gjør det.

*E45: Britisk merke fra Boots, uparfymert, har mange fine og enkle produkter. Denne har jeg også brukt noen liter av i årenes løp. I Norge får man vel bare tak i den via Sparkjøp-katalogen (!), men i England kan man hamstre.

*RoC Enydrial: Denne er også uparfymert, og kjempefin! Jeg tror den er å få tak i på noen apoteker, og kanskje Steen&Strøm? Jeg kjøpte min i Paris, så jeg har ikke sjekket utvalget i Norge.

*Body Shop Spa Wisdom Body Balm: Lett og tynn lotion, ikke fet i det hele tatt. Nydelig!

Disse fire kan jeg med hånden på hjertet anbefale til alle som trenger bodylotion til vintertørr hud.

6 kommentarer:

Glamourbibliotekaren sa...

Oi, takk for tipset! Der har jeg ikke vært, men det høres ut som at det er verdt en tur!

Anonym sa...

Spennende forslag, men ikke så lett tilgjengelige for alle.

Noen som kan anbefale noe som selges "over alt"? Apoteket, Rema 1000?

Anonym sa...

Jeg kan anbefale Natural Sea Beauty-produkter, til salg ved apoteker. Jeg elsker håndkremen, lett og god.

Anonym sa...

man kan alltid blande inn en spiseskje av jomfru olivenolje i bodylotion.

bra anbefalinger. har brukt alle disse, og E-45 er det beste!

Anonym sa...

Sparkjøp selger også via nettet: www.sparkjop.no

elin

Anonym sa...

Sparkjøps nettsider må være noe av det mest brukeruvennlige som finnes, håpløse å navigere, dårlige å søke på, og har bare et fåtall av varene de har i katalog og butikk. For eksempel i Boots-serien. I butikken er både No.7, Botanicals og masse Mediterranean-produkter, mange fler enn på nettsidene. Hva med et glamorøst folkekrav til Sparkjøp om å få med hele vareutvalget på nett, og bedre sider (og mens vi er i gang vil jeg også ha Boots Time Delay-serien til Norge)?

Populære innlegg