søndag, januar 07, 2007

L'Artisan Parfumeur


En av de mest kreative og særegne parfymehusene der ute i dag, er L'Artisan Parfumeur. I over 30 år har de jobbet på tvers av den kommersielle parfymeindustrien og laget dufter som ikke ligner noe annet. Presidenten i parfymehuset sier at de kan sammenlignes med et uavhengig plateselskap som gir ukjente og innovative band en sjanse. Deres fokus er nemlig på de kreative parfymørene som skaper duftene, og disse får kunstnerisk frihet. Der de store merkene lager trendy og kortlivede parfymer for å inntjene penger til å dekke store reklamekampanjer, lager L'Artisan en relativt smal duft inspirert av landet Timbuktu - med ulike treslag, papyrus og kardemomme. Der de store merkene lager nokså upersonlige parfymer som nærmest er identiske med de andre, lager L'Artisan en desto smalere duft inspirert av sirkusmanesjen. Og det funker uansett hva de gjør. L'Artisan tar kundene på alvor, og særlig de som er interesserte i å finne en personlig duft. Hvorfor skal man lukte som alle andre? Det som lukter godt på en person, kan lukte ille på andre. Noe av det morsomste med parfymer er jo selve jakten; å lete etter dem som man virkelig kan falle for. Og de bør man ikke finne i sin venninnes badeskap... Venners parfymer er off-limit. I den forbindelse kan jeg jo nevne at min L'Artisan-favoritt er Passage d'enfer, så alle dere som kjenner meg kan jo styre unna den neste gang dere er ved en L'Artisan-disk, hehe.

Foreløbig er ikke L'Artisan å få kjøpt i Norge, men i Stockholm selges de på Cow parfymeri. Og ellers finnes de på litt eksklusive varehus (Printemps i Paris, Saks i NYC...) og egne små butikker (én i Greenwich Village/SoHo, én i Le Marais osv). Man kan sikkert bestille på eBay eller noe også, men da er jo hele poenget borte. Å kjøpe parfyme skal være en eksklusiv og glamorøs opplevelse. Det blir ikke det samme å hente en pakke på posthuset med en parfyme man har bestilt uprøvd på nettet...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg dumpet over et l'Artisan-utsalg da jeg var i NYC i høst,lå i Soho og jeg måtte bare innom. To utrolig søte ekspeditører, den ene var fra Paris og de brukte god tid på å snevre inn hva slags lukter jeg liker. (F.eks innslag av vanilje faller alltid i smak hos meg.) Så kom de opp med noen forslag, jeg fikk en lukt på hvert håndledd og gikk for å spise lunsj. Etter et par timer var duftene kommet til sin rett og jeg falt pladask for den ene. Virkelig. Helt annerledes enn noe annet jeg har hatt. Saffran Troublant heter den, og jeg tror ikke det er mange i Norge som har maken.

Anne

Glamourbibliotekaren sa...

ja, det er nettopp den lille butikken som åpnet i Thompson str. i mars i 2005. Jeg tror den er den eneste frittstående L'Artisanbutikken på Manhattan (ellers selges de jo på Bergdorf Goodman osv). De er berømte for kundeservicen sin. Jeg fikk en haug med samples uten å kjøpe noe som helst på denne butikken, og de var veldig glade over å møte også utenlandske parfymeentusiaster som visste å sette pris på butikken deres :)

Saffrant Troublant er nydelig. Den er blant mine mange samples.

Anonym sa...

Thompson street var det ja, og rett ved Thompson hotell med en utrolig hyggelig bar i første etasje! Og lunsjen ble inntatt på et utrolig hyggelig sted noen meter lengre opp i gata, på en italiensk hjørnerestaurant. Herlig! Men jeg måtte altså stikke ut noen minutter fra måltidet for å sikre meg min Saffrant Troublant, så forelsket ble jeg.

Anne

Glamourbibliotekaren sa...

Og det er nettopp sånn man bør kjøpe alle parfymer - sniffe på mange forskjellige, prøve et par, gå derfra og tenke over saken en halv dag før man virkelig kan si at man elsker duften. Den forandrer jo seg veldig i løpet av dagen.

Gratulerer med bra kjøp! :)

Knappestøperen sa...

Hei! Søkte på L'Artisan Parfumeur på nettet og fant bloggen din. Da jeg var i Paris i juleferien lette jeg etter en spesiell parfyme til min beste venn. Da jeg så den lille butikken til L'artisan parfumeur visste jeg at her ville jeg garantert finne noe. Den noe eksentriske damen var veldig behjelpelig og det endte med at jeg kjøpte Safran Troublant til vennen min som er en gutt men som elsker krydrete og søte dufter. Hun pakket den inn i tykt sort papir uten å bruke limbånd (jeg var imponert) og knytte på et tykt champagnefarvet silkebånd med logoen på og festet tilslutt en medaljong i knuten. -Den vakreste pakken jeg har sett i hele mitt liv. Gaven ble overrakt min venn på den beste Puben i Lillehammer og sjelden har jeg sett noen bli så rørt av en gave! Bravo, franskmenn! Vel så skjer det mye rart i landet deres, men parfyme det kan dere! Og så er kjæresten min fransk!

Glamourbibliotekaren sa...

Velkommen hit! :) Mmmm, Safran Troublant er så fin... den står på min ønskeliste! Den har et snev av julekrydder synes jeg - jeg har en te fra Le Palais des Thés som dufter nesten identisk!

Neste gang jeg kjøper en L'Artisan-parfyme, skal jeg si at det er en presang, hehe. Jeg vil også ha den innpakket!!

Populære innlegg