tirsdag, mars 20, 2007

Glamourbibliotekaren i femårsperioder

Jeg stjeler herved en morsom greie fra en annen blogg, og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme i sine blogger. Det går altså ut på å oppsummere sitt liv ved å tenke tilbake på de årene som slutter på 2 og 7. Jeg velger å gjøre det med glamorøs vinkling...

1977: To år, pasjeklipp, blomstrete små kjoler, slengbukser, brun-og-gul-stripete hoodie.
1982: Begynte i første klasse i blå speilcordfløyelsbukse, rød frottéplysjgenser og musefletter som stod rett ut. Moteriktig lang lugg (altså den hadde vært moderne i dag).
1987: Kort hår, klær som dagens fjortiser sikler etter: steinvaskede jeans, pastellfarger, converse, wayfarers.
1992: Musikkgymnasiast, schizofren stil, kort bob-frisyre, unogensere og lange skjørt og kjoler og skjerf og bestefarvest og frakk fra Fretex.
1997: Blindernstudent, langt hår, bootcut jeans og andre bukser, joggesko, hettegensere.
2002: I full jobb (+ ekstrajobb), langt hår, støvletter, skjørt, cardigansett, glamorøs fredag er innført.
2007: Litt lat...

(vanskelig å beskrive nåtiden. Spør meg om fem år!)

8 kommentarer:

Kerstin sa...

Hihi. Listor är livet :)

Glamourbibliotekaren sa...

ja! Takk forresten, det var jo deg jeg stjal den fra! :)

Anonym sa...

Jeg gir det det forsøk:

1982: To år, nesten ikke hår på hodet, hjemmestrikka ullkjoler fra mamma og tøybleier.
1987: Begynte i første klasse, steinvaska jeans, pastellfarget hjemmestrikka ullgenser og en ubeskrivelig merkelig frisyre med lang lugg og langt hår i nakken :)
1992: Begynnelsen på ungdomskolen, ikke spesielt med på datidens moter, jeans (ikke rett merke) og college gensere. Mye sportsklær, guttejente de luxe.
1997: Videregående, begynte med litt mascara dette året husker jeg. Fortsatt jeans, joggesko (trendy Nike sko) og hettegenser eller ullgenser. Alt ensfarget selvfølgelig.
2002: Fulltidstudent, klær er litt mer gøy, men fortsatt mye jeans. Prøver å finne en stil, så det var mye blandet. Rundt denne tida kjøper jeg meg mine første støvletter og skinnveske.
2007: Kan vel si at jeg er litt schizofren den dag i dag :) Ene dagen flott og glamorøs, neste dag jeans og Ulvang-ullskjorte. Men jeg er mer opptatt av hvordan jeg kler meg og kvaliteten på klær. En bestemt stil tror jeg fortsatt ikke jeg har funnet. Kanskje noe som klassisk enkelt med en twist :)

Anonym sa...

1982: Konfirmant. Uten stil.
1987: Folkehøyskoleelev. Uten stil.
1992: Gikk fra journalistutdannelse til fast jobb i avis. Fortsatt ingen stil.
1997: Fortsatt ansatt i avis, fremdeles ingen stil.
2002: Gravid. Særdeles lite stilig.
2007: Ferdig med faste jobber og barnefødsler. Stil mangler fremdeles, men det er håp i sikte...

Anonym sa...

1982: andre klasse. Hun med den rare italienske lua. Anderledes og dermed ikke bra (i fölge andre). Lugg og musefletter.

1987: Sjuende klasse. ferskenfarget genser fra Roma og mintgrönne bommulsbukser fra HM. Lave sko og forsök på höy lugg.For en gangs skyld på linje med "alle andres" stil

1992: Musikkgymnasiast. Batikkjole fra London, losjakke og hatt. Alt håret er like langt. Egen stil påvirket av musikklinja.

1997: Franskstudent. Korte skjört og häler. Ble lei av å höre ordene "feminin ynde". Endelig en epoke der min stil stemte overens med HMs. Langt hår i sideskill, lett "Rachelklipp" (eller var det da?)

2002: På veg tilbake til meg selv etter noen år med forsök på minimalistisk stil som ikke passer til sånne som kröller klärne og ikke vil ha glatt hår. Mye stövler, fortsatt mye skjört eller bootcut- jeans. Pink Ladies dannes- en bevegelse som vil skape mer glamour på Blindern (särlig på SV). Ganske blond.

2007: Entusiast over motebildet. Mye klär og vesker etter mormor og farmor. Fortsatt mye skjört og stövler. Förste innkjöp av et "oversize"-plagg siden 80-tallet. Mye rödt. Langt hår og lugg. Pink Ladies eksisterer fortsatt, men vi skyr Blindern og tilber heller glamourbibliotekaren.

Anonym sa...

1982: Første klasse. Musefletter og lugg, grønne bukser, stripete genser (passet perfekt sammen må vite; takk Mamman min) og brune fotformsko.

1987: Sjette klasse, og var nesten den eneste som ikke hadde pastellfarget dynejakke (sånne korte kjempestore greier som kosta masse penger). Var egentlig ganske fornøyd med det. Veeeeldig korte dongeribukser... Sminke kom veldig på banen.

1992: Ferskis på musikklinja, og den høye luggen fra u-skolen fikk endelig hvile. Påvirket av den avslappende klesstilen (alt var vel egentlig lov), og gikk en del i stillongs på skolen faktisk, gjerne batikk og med batikk til :)Farga håret.

1997: Student på Dragvoll. Handlet litt brukt og hadde ei enorm gubbebukse jeg likte veldig godt. Ellers mye HM.

2002: Flytta til Oslo som student. Fortsatt mye HM, mye bukser men ikke veldig mye dongeri.

2007: Har slutta å farge håret, nå er det striping som gjelder. Mindre sminke, bare det mest nødvendige (les: mascara). Joggesko er favoritten. Dongeribuksa har vært på i flere år, men ønsker å bruke mere skjørt og kjoler. Når åra sniker seg på, er det viktigste at det er behagelig :)

Anonym sa...

1977: To år. Lyseblå ulljakke med tinnknapper, dongeribukse med flere lapper på knærne.

1982: Første skoledag stilte jeg i hjemmesydd rød- og hvitblomstrete kjole med hvite sandaler og matchende skaut (!). Jeg skjønte etterhvert at jeg var litt overdressed...

1987: Lengter etter å være tenåring: striper håret sjøl med katastrofalt resultat. Ellers tennissokker og hjemmesydd dongerijakke.

1992: Dratt mellom ingen stil (alt er lov) og streng stil (ikke se sossete ut for enhver pris) på musikklinja. Mye batikk, hennafarging og et enormt russisk rødt sjal over skuldrene.

1997: Studietid = partytid. Korte skjørt, millitærstøvler (ufattelig glamourøst...) og høyst varierende hårlengder.

2002: Ferdig med studier, bruker uniform på jobb og sliter med å komme ut av joggebuksesyndromet privat.

2007: Glamourfaktoren svinger stort fra dag til dag, men er gjennomsnittlig høyere enn noen gang tidligere. Glamourøs fredag følges, mer og mer skjørt til hverdags.

Denne oversikten viser vel egentlig at jeg trenger denne bloggen! Takk for den nok en gang, kjære glamourbibliotekar.

Anaruh sa...

1982: et år og kledd i farger som burgunder, brunt og oransj. Flotte dårelokker.

1987: langt hår, rosa joggedresser og seilersko

1992: snekkerbukse og collagegensere. Får (arver) min første Adidasgenser.

1997: begynner på videregående og var på veninnetur til Amsderdam den sommeren. Prøver desperat å finne min egen stil. Ender opp med noe passe klassik, men er altfor ung til å pull it off.

2002: student på Gløshaugen, mer opptatt av å planlegge bryllup enn av stil og moter. Etter jeg møtte mannen min ble shopping byttet ut med fjellturer og friluftsliv. Mye ulltrøyer og gore-texjakker :|

2007: gravid fram til juli og deretter og nybakt mamma. For dårlig til å pynte meg i svangerskapet, for opptatt av gullgutten min til å bry meg etter fødselen. Men nå (i 2008) har jeg funnet denne bloggen og blitt inspirert til å ta vare på meg selv litt også. Takk!

Populære innlegg