torsdag, mars 15, 2007

Yves Saint Laurent Rive Gauche


Dette er 70tallsduften framfor noen (hvis man ser bort fra hippiedufter som patchouliolje). Rive Gauche ble skapt i 1971, "for den selvstendige kvinnen med en sterk personlighet". Flasken med striper i blått, svart og sølv var ganske annerledes enn andre parfymeflasker på den tiden, og ble sett på som veldig moderne. Jeg kjøpte min vinteren for fire år siden og blir barndomsnostalgisk hver gang jeg tar den på. Jeg synes den er kjempegod, men det er det helt klart delte meninger om, etter hva jeg har forstått.

Toppnoter: Aldehyder, bergamot, sitron, grønne blader
Hjertenoter: Rose, jasmin, gardenia, kaprifol
Basenoter: Vetiver, tonka, sandel, mose

Jeg vil si aldehydene er ganske fremtredende. Det er en kjemisk framstilt duft som ofte blir brukt i klassiske parfymer, som f.eks. i Chanel No.5, Estee Lauder Youth Dew osv.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Rive Gauche er jo helt jævlig! (pardon my french) Ikonisk eller ikke - den minner om harske parfymeslanter som jeg samlet på som liten. Man kan ikke la seg miste fullstendig i barndomsminner - bare fordi en parfyme minner om fordums tid så trenger den ikke være god av den grunn. Dagens parfymer er av en helt annen kvalitet enn disse gamle "klassikerne".

Glamourbibliotekaren sa...

Hmm..... da håper jeg for din skyld at du ikke befinner deg i min nærhet, ettersom jeg bruker denne ofte - selvfølgelig for det den ER, og ikke pga nostalgi. Have a little faith :)

Parfyme er smak og behag, ikke glem det. Noen liker dagens parfymer, andre liker klassikerne, og mange liker både og.

Anonym sa...

Denne minner meg om min mor. Fikk den av henne da jeg ventet mitt første barn, for hun hadde en fresh kollega som likte den. Den lukter litt "firkantet" synes jeg, liker den godt om våren... Mvh Astrid

Populære innlegg