tirsdag, april 17, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Glamour på flyreiser


Hei igjen!
Først må jeg si tusen takk for tidligere hjelp ang. spørsmål om basisgarderobe - den begynner å ta form! Skal til Bergen til uka, og da skal jeg på jakt etter en lekker kappe/trench!
Så over til mitt glamourspørsmål denne gangen - hvordan kan jeg kle meg for både å ha det bekvemt og samtidig opprettholde et snev av glamour på litt lengre flyreiser? Har ikke helt klart å finne den balansen ennå, det blir liksom enten for slouchy eller for oppdresset. Og drar man til varmere strøk, er det jo en viss temperaturforskjell å ta hensyn til også, ikke minst når man bor i Nord-Norge der våren og sommeren også ofte kan være relativt kjølige....ser for meg at det kanskje må bli noe lag-på-lag som man kan "skrelle av" etterhvert?
Hilsen Nanne

Hei!
Lag på lag er suverent, og min favorittnødvendighet på lange flyreiser er et stort pashminaskjerf som jeg kan bruke som "pledd" eller surre rundt halsen, alt ettersom. Det er lett å bli forkjølet i fly pga airconditioning og dårlig luft, så da er det fint å ha noe som varmer litt. Dessuten er det glamorøst! Skal man fly fra/til varmere strøk, kan jeg anbefale følgende: Tanktop/singlet innerst, figursydd skjorte/bluse utenpå, cardigan ytterst. Da kan man ta på og vrenge av som man vil. Jeans kan føles litt "trangt" eller stivt når man skal sitte i ro lenge, så kanskje en slags myk dressbukse istedet? På bena er det et must å ha sko som man med letthet kan ta av og på, og myke sokker som ikke strammer.

Håndbagasje er ikke det den en gang var, så nå krever det jo virkelig planlegging når man skal fly langt. Jeg gadd ikke å begynne med poser og å helle over på gjennomsiktige flasker og sånt sist jeg krysset atlanteren, så jeg hadde omtrent bare bok og iPod i veska. Trikset er å gå innom taxfreebutikken på samtlige flyplasser (selv om jeg egentlig ikke liker taxfreebutikker...) - og prøve dyre hudkremer i mengder, både i ansiktet og på hendene. Chanel sin nye krem til 1800 kroner, for eksempel... Eventuelt også lipglosser ala Juicy Tubes eller andre der man klemmer ut produktet (litt mer hygienisk... men tørk godt av den før bruk, og klem ut lipgloss på fingertuppen).
God reise!
Mvh Glamourbibliotekaren.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er helt enig i at det er en fordel med minst mulig håndbaggasje. Og at disse plastposene en må ha flytende ting i er ganske så håpløse... Men om jeg skulle hatt med meg noe i tillegg til lipgloss, måtte det være en fuktspray til ansiktet. Kan anbefale både Decleor og Dermalogica sin.

Mari:)

Anonym sa...

Når det gjelder hudprodukter i håndbaggasjen, så pleier jeg å hamstre litt større prøver i den hudpleieserien jeg bruker. Har fullt sett (både rens og fukt) fra Kanebo siden de ofte har kampanjer. De har sikkert tilsvarende i andre merker.

Et tips når det gjelder bukser, er å skaffe noen fine som har litt høyt liv. Kjøpte noen (stygge) på ferie sist. Fordelen med høyt liv er at det ikke trykker så mye midt på magen, og man ender ikke opp med glippe mellom topp og bukse i tide og utide. (De jeg kjøpte er mer praktiske enn pene. Liker cargopants med store lommer til pass og billett på reise. Ikke så glamorøst, men altså praktisk.)

Anonym sa...

Ang kosmetikk på flyreiser: det er ikke så vanskelig! I den lille plastposen får jeg plass til både en liten eight hour cream, tannkrem, mascara, concealer og håndkrem. Trenger ikke gjennomsiktige flasker, men de må være på maks 100 ml. Vann kjøper jeg innenfor kontrollen og da har jeg det jeg trenger!

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg tror det kommer an på hvor man skal fly. Vi fikk beskjed om at vi ikke kunne ha med noe som helst inn i USA - jeg prøvde nemlig å kjøpe en minitube Eight Hour Cream på taxfreebutikken, men det var ikke lov å ta med inn.

Men det gikk helt fint å ikke ha kosmetikk med! Veldig deilig å slippe å tenke på milliliter og plastposer :)

Anonym sa...

Ja, det er visst eu-reglene jeg refererer til. Tenkte ikke så langt!

Anonym sa...

Angående kosmetikk på fly, så fulgte jeg Irene sine regler da jeg fløy både til/fra og innenlands i USA i mars. Jeg puttet alle mulige små greier i min pose og hadde alt jeg trengte, ville ikke taklet en lenger flytur uten lipgloss i det minste :)

Anonym sa...

Jeg fikk regelrett kjeft av kassapersonalet på Gardermoen når jeg kjøpte en liten tube solkrem og tok med meg til USA (rett før påske). De påsto hardnakket at man ikke fikk lov til å ta med noe som helst til USA og at de kom til å ta fra meg kremen. De hadde til og med plakater der det stod "OBS OBS, Ingen flytende vesker til USA".

Men jeg hadde pakket min lille plastpose med småbeholdere og putta solkremen oppi der. Når jeg kom til USA var det ingen problemer, de følger EUs regler de også og alle reisende hadde disse posene.

Så fy fy til Gardermoen og sure damer i kassa....

Glamourbibliotekaren sa...

Aha, så det er DE som sprer onde rykter... interessant.

Anonym sa...

Hei!
Jeg reiser mye, spesielt om vinteren og da går turen til tropiske strøk. Etter mye prøving og feiling har jeg funnet ut følgende:
Det aller beste buksevalget er en eller annen form for armybukse som kan brettes opp og kneppes i capri-lengde. Buksa er myk og kul, og så har jeg på meg en singlet, en cardigan og en litt tykkere dress-aktig jakke. På tur på ferie er det bare å skrelle av seg og brette opp buksa når man lander, og vips så ser man ut som at man har vært der i dagesvis. På tur hjem er det bare å kle på seg etterhvert som man nærmer seg moderlandet.

Det er selvfølgelig mer glamorøst med dressbukse eller dongeri, men gud så ekkelt å kle på seg disse klærne når det er 30 grader ute...

Anonym sa...

reiser helst i buske med glidelås på låret, slik at man kan gjøre den om til shorts med det samme man kommer til varmere strøk :-D

I tillegg så er strømper for bedre blodsirkulasjon et veldig bra glam-tips. Kjøpes på apotek/helsekost/flyplasser/reiseeffektbutikker. Det mange ikke vet er at disse finnes også i "tynne" penstrømpevarianter. Og det er fantastisk mye mer glamorøst å bevege seg normalt med slanke legger enn å stabbe av gårde på tømmerstokker når man lander!

Populære innlegg