tirsdag, juli 31, 2007

Til info:

Jeg sletter herved gruppen på facebook, ettersom hverken jeg eller gruppen er særlig aktive der.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Tusen takk for en fin glamourside. Mye interssant å lese her. Har et glamourspørsmål: Vurdere å utdanne meg som bibliotekar. Hvor er det best å ta utdannelsen, og hvilken linje bør jeg velge. Er litt usikker på dette. Var det vanskelig å finne noen jobb etter endt utdannelse?
Hilsen Ova

Anonym sa...

Finnes det egentlig noen aktive grupper på Facebook?

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Jeg utdannet meg på bibliotek- og informasjonsstudiene ved Høgskolen i Oslo, men det finnes sikkert andre utdanninger som er minst like bra. Hvis noen har erfaringer, kom med dem!

Jeg fikk jobb med en gang jeg var ferdig, men det var fordi jeg hadde jobbet på samme sted mens jeg studerte og dermed ble internsøker. Hvordan jobbmarkedet er, vet jeg ikke - hvis andre har noe smart å komme med, er det fint :)

Anonym sa...

Det er for tiden vanskelig å få seg bibliotekarjobb, i hvert fall hvis du vil ha fast fulltidsjobb. Det er det veldig få av, spesielt i Oslo-området. Antakelig lettere hvis man bor i mindre urbane strøk. Men hvis man er villig til å jobbe i arkiv er det enklere å få seg jobb, mange bibliotekarutdannede ender opp i arkiv etter endt utdannelse.

Det finnes noen bibliotekgreier i Tromsø, vet jeg, men jeg har ikke så greie på den utdannelsen, jeg kommer også fra JBI ved HiO.

Glamourbibliotekaren sa...

Man må vel uansett regne med å være vikar i noen år før man får fast jobb, men en annen ting er jo at man kan få masse andre jobber med den utdannelsen, ikke bare bibliotekjobber. Jeg vil absolutt anbefale å ta en slik utdannelse selv om skolen var litt gammeldags da jeg gikk der. Ting har vel gått framover, vil jeg tro.

Tove sa...

Jobbmarknaden er tydelegvis ikkje lik rundt om i landet. I Rogaland er det vanskeleg å få tak i bibliotekarar til ledige stillingar (kan hende ikkje i Stavanger, men). I kommunen der eg bur og arbeider har vi lyst ut fleire bibliotekarstillingar det siste året, og vi har ikkje hatt mange kvalifiserte søkarar.

Anonym sa...

lTakk for alle gode råd og tips!
Da er det vel bare å svinge seg rundt og ta generell studiekompetanse først.
Håper vel å få jobb på heimplassen
i Nord-Trøndelag.

Glamourbibliotekaren sa...

Man kan også ta noe av det som fjernstudium; i allefall det første året tror jeg. Og distriktene trenger flere bibliotekarer, har jeg inntrykk av! Lykke til! :)

Mari sa...

Jeg henger meg på Tove - her i Finnmark er det ikke umulig å få jobb. Og er du villig til å flytte deg ut av de største norske byene, kan du være heldig og få en morsom og utfordrende jobb fra første stund. Jeg har flere kolleger som har tatt sin bibliotekarutdannelse ved Universitetet i Tromsø, og som er fornøyde med det. Så det er flere muligheter, og selvfølgelig - verdens beste yrke:)

Populære innlegg