mandag, juli 30, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Musikk til vielse


Hei!
Mitt navn er Lucinda. Jeg skal gifte meg i november og har så lyst til å ha en vakker operette eller et eller annet romantisk, klassisk stykke i vielsen min (kirkelig). To venninner skal danse til. Den må være vakker, rørende, full av følelser :)
Har du et forslag?

LucyHei og gratulerer med bryllupsplaner! Jeg vet jo ikke hva de foretrekker å danse til, men jeg tipser gjerne om vakker klassisk musikk som kan passe i en vielse! Elgars Salut d'amour er jo veldig søt og romantisk. Eller kanskje noe fra Svanesjøen eller Romeo&Julie av Tsjajkovskij. Andresatsen fra Bruchs fiolinkonsert i g-moll er nydelig, men kanskje litt lang. Vil du ha noe virkelig romantisk og eksplosivt, bør du høre på Liszt sin "Liebestraum". Den finnes både i piano- og orkesterversjon. Debussys Clair de Lune er også nydelig, men jeg aner ikke hvordan den er å danse til. Svanen av Saint-Saëns (fra Dyrenes karneval) er veldig fin. "Schafe können sicher weiden" fra kantate BWV 208 av Bach er veldig vakker ("Sheep may safely graze" er den kanskje bedre kjent som). Sjekk ut disse, og mail meg gjerne om du vil ha flere tips!

mvh
Glamourbibliotekaren

P.S. Jeg legger dette spørsmålet ut i musikkbloggen også!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nå fikk jeg et utrolig behov for å markere meg litt her..anonymt,vel å merke. "Schafe können..." er fra kanten "Was mir behagt", BVW 208.
Ta det ikke ille opp, kjære glambibliotekar, for jeg eeeelsker bloggen din! :-D Tenkte bare på dem som evt.vil bruke arien i den ene eller andre sammenhengen.

Glamourbibliotekaren sa...

Ah, det er bra noen leser korrektur! Takk! Utrolig sløvt av meg, nå blir jeg litt flau (har rettet det opp allerede). Jeg kaller den vanligvis bare "jaktkantaten" og husket ikke at den hadde en annen tittel enn "Schafe können..." - så takk! Som bibliotekar vil jeg jo ikke formidle vranglære! :)

Anonym sa...

Tusen millioner takk! Skal se nærmere på det. Du er et unikum, jo!

Hilsen Lucinda

Glamourbibliotekaren sa...

My pleasure! :)

Populære innlegg