mandag, august 13, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Antrekk på kammermusikkfestival


Hei,
Jeg leste på bloggen din at du skal på Oslo kammermusikkfestval neste uke. Hva er passende antrekk for slike arrangement? Helst må det være noe jeg kan gå på jobb i først, da jeg ikke rekker hjem for å bytte. Ser frem til dine smakfulle råd.
Mvh,
Rådvill


Hei!
Det kommer egentlig helt an på været. Det er ingen dresskode for slike arrangementer, men det er jo en fin anledning til å være litt glamorøs - akkurat som alle andre tilstelninger etter arbeidstid; f.eks. et casualt bursdagsselskap eller kafé med venninner. Hva med å ta med et par litt finere sko som du kan dresse opp jobbantrekket med? Og et par øredobber og litt ekstra makeup? Det skal ikke mye til før man har glammet opp et daglig antrekk betraktelig. En sommerkjole funker bra om det er fint vær den dagen du skal på konsert. Det kommer helt an på konsertsted også. Jeg har sittet og smeltet sakte men sikkert, flere timer i strekk, inne i Olav Vs hall på Akerhus med stekende sol mot det mørke taket - men jeg tror ikke de bruker det som konsertsal i år.

Og i den forbindelse vil jeg komme med følgende tips til alle som funderer omkring antrekk og kultur:
Mange tror at man må stivpynte seg for å gå i operaen eller konserthuset. Andre går demonstrativt i jeans og joggesko for å vise at det også er lov. Begge deler er like misforstått... Slike forsøk på å bryte skiller og gammeldagse holdninger bidrar bare til å opprettholde og forsterke dem, fordi det blir så mye fokus på dem. Glamourbibliotekaren oppfordrer heller alle til å gi beng i sånt, slappe litt mer av, gå i det de liker og føler seg fin i - og å eventuelt se på det som en mulighet til å være litt glamorøs i hverdagen. Eller ikke. Men fremst av alt: Konsentrere seg om musikken og kulturen og virkelig nyte den, det er jo det som er hele poenget! Og da spiller det ingen rolle om man går i en milliard karat eller jeans.

mvh
Glamourbibliotekaren

5 kommentarer:

elx sa...

Nå skal jeg ikke påberope meg noe kammermusik-ekspertise, men trekker heller en parallell til min egen opplevelse av å gå i opera eller teater.
Selvom jeg stort sett er svært casual, og er "trygg" nok til å gå i jeans og joggiser om det var aktuelt så føler jeg at hele opplevelsen heves litt ved at man faktisk tar seg bryet med å pynte seg litt.
Det å pynte seg er jo individuelt, men man vet jo selv hva som føles for stivpyntet og hva som bare får en til å bli litt rettere i ryggen.
I tillegg er det å pynte seg litt en hyggelig gest mot de som skal opptre.
Nyt musikken!

Glamourbibliotekaren sa...

Helt enig, jeg utnytter også slike anledninger til å være litt ekstra glamorøs. Det er jo selvfølgelig helt individuelt, men som glamourbibliotekar vil jeg jo oppfordre til å pynte seg åkkesom, hvis det hever velværefølelsen.

Anonym sa...

Jeg har tidligere blitt litt misforstått på dette punktet, men er helt enig i den denne postingen: Gå i det du vil, og fokuser på opplevelsen med å være der.

Og så er det forskjell på folk, og for noen er opplevelsen med å være der enda bedre dersom de er ekstra fine.

Jenny B sa...

Jag håller med alla om att det är viktigt att gå i just det som känns helt rätt. Och det kan vara olika från dag till dag! Jag tycker mycket om att klä upp mig till en konsert. Men de dagar som det regnar, eller jag måste stressa från jobbet, och kommer i litet slarvigare kläder, låter jag det inte störa mig.

Mitt tips till att snabbt snygga upp sig till konserten, är att ha en fin scarf att knyta i halsen, och ett snyggt läppstift. Lätta att ha med och mycket glamouröst!

Glamourbibliotekaren sa...

Jenny: Bra tips!

Populære innlegg