fredag, august 17, 2007

Grønn dag


Det var grønn dag på moteuka i går, det handlet om etisk mote og forbruk, og i den forbindelse bidrar jeg med en artikkel fra Dagsavisen, samt noe jeg skrev selv i fjor.

5 kommentarer:

Jenny B sa...

Bra artikel du länkade till (och vilken härlig bild!). Jag tycker också att det känns viktigt att inte konsumera i onödan. Men jag kan ju säga att det känns lättare att hålla nere shoppingen nu, när jag har haft stadig inkomst i snart ett decennium och hunnit shoppa mig nöjd. Jag har dels allt jag *behöver*; vardagskläder, finklänningar, strumpor, vinterjackor. Dessutom har jag en del lyxartiklar; ett par dyra handväskor, en stor samling makeup och parfymer, flera sidenscarves. Tack och lov har jag nått en viss mättnad, och sedan några år tillbaka kan jag hejda mig och bara köpa saker jag verkligen *älskar*. Det hjälper ju att ha små garderober som blivit fulla... men det är också en skön känsla att tycka att man inte har för mycket.

Anonym sa...

Jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg handler aldri på HM eller noen av de store kjedene, snittet er elendig, kvaliteten like så. Enkle klær i klassisk snitt med god kvalitet holder i årevis, da bruker jeg heller mye penger på ett plagg enn mange billige. Har fått tyn av venninnene i årevis fordi jeg er 'snobbete', men nå gir de seg kanskje snart ettersom min tankegang er blitt 'in'.

Anonym sa...

Hva har Wallace and Gromit med dette å gjøre??

Glamourbibliotekaren sa...

Jenny: Ja, det er en herlig følelse å ikke ha altfor mye - det hjelper jo ikke å stadig rydde klesskapet om man kjøper nye ting hele tiden.

Peanuts: Ja, nå er det in, og jeg håper det ikke bare blir et blaff som de fleste andre trender.

Anonym: Alle de stakkars sauene som blir offer for masseproduksjon av garn, altså med tanke på klesproduksjon.. har du ikke sett "A close shave"? :)

Anonym sa...

Jeg har også kommet til at "less is more" når det gjelder shopping. Jeg har grei nok råd til en god del, men prøver å la være, tenke på hva jeg virkelig har lyst på og la det gå noen dager før jeg drar og handler. Og å handle kvalitet.

Tror det er flere årsaker til det, både litt begrenset med lagringsplass, tanke på miljø, det å ha funnet en passende stil og det at fasongen ikke endrer seg så mye lenger. Tror det er litt vanskeligere å være "avholdende" i ungdomsårene, siden man vokser både her og der og ikke alltid finner helt ut av hvilken stil som man liker og som passer.

Populære innlegg