søndag, august 19, 2007

Ny aksjon


Noen av dere husker kanskje aksjon garderobeskap for halvannet år siden. Det er vel snart på tide igjen, men først har jeg tenkt å ta for meg noen andre skap: Badeskap - og teskap. Det flommer over, ting raser ut, jeg har forlengst innkjøpsstopp, men nå må jeg ta meg sammen og virkelig bruke opp noe av det som samler seg der inne. Mange kremer o.l. blir dårlige av å stå for lenge, så man kan jo like gjerne bruke dem opp først som sist. Noen som tar utfordringen og joiner meg? Så kan vi rapportere med jevne mellomrom her i bloggen hva vi har brukt opp.

Når det gjelder te, mister den jo smaken etter en tid. Skapet skal ryddes, te skal sorteres, noe skal tas med på jobben - og det skal drikkes mer enn noensinne.

Jeg graver dypt inne i badeskapet og finner... en vidunderlig bodylotion fra Crabtree&Evelyn i duften Savannah Gardens (som jeg også har i parfyme, heldigvis). Nå skal den brukes!

Er dere med meg?

22 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er med!
Jeg begynte tilfeldigvis i går, med å kaste en del sminke som har hopet seg opp. (Nei, jeg kommer nok aldri til å bruke den perlemorshvite leppestiften jeg kjøpte i Jugoslavia da det faktisk het Jugoslavia, og jeg var 8 år.) Et mysterium hvordan en del ting blir liggende...

Kan man foreslå litt begrenset swapping / eller å gi bort ting? Jeg har bl.a. en flaske med MD Formulations cleaner-etellerannet som jeg har brukt ca 2 ganger, og aldri kommer til å bruke igjen. (Fruktsyre og tynn hud var ingen god kombo.)

Anonym sa...

Sorry, Glamourgrammatikeren er meget stringent når det dreier seg om å bruke opp ting (det være seg kremer, teer, skopar) før nytt kommer inn i huset (dette kommer av mangel på skapplass, ikke av en asketisk livsstil (I'm MADE for luxury!). Ergo har jeg rett og slett ingenting å rydde i! Ulempen er selvsagt at da gjør man heller ikke deilige oppdagelser av glemte kremer og kule sko...

Anonym sa...

Jeg har tatt i bruk Davidoffs Cool Water og Georgio Armanis originale Giò. Førstnevnte fant jeg omtenksomt innballet i en sokk inni en tom parfymeeske, gjenglemt etter flytting antar jeg. Den er litt for "hard" for meg, men utrolig frisk (derav navnet). Den andre har stått i kjøleskapet mitt hele tiden, men ikke vært i bruk. Nå har den fått sin renessanse (igjen). Når det gjelder skap-plass er den nærmest ikke-eksisterende, både når det gjelder badeartikler og klær, så jeg har bestemt meg for å ta frem diktatoren i meg og legge vekk/gi fra meg/kaste med hard hånd. Det er på tide å rendyrke en stil, og ikke omfavne alle. Og jeg insisterer på å bruke opp en aloevera ansiktskrem, som antageligvis egner seg best til "reparering" av huden nå og da etter kulde eller for mye sol, men som jeg nå bruker til hverdags. Tanker om dette?

Glamourbibliotekaren sa...

Kaisa: Velkommen i klubben! Jeg står over swapping personlig, men hva andre gjør er ikke min business :) Go ahead.

Grammatiker: Jomen da har du jo igrunnen nådd målet! Gratulerer! (Mangel på skapplass er det her også; det tyter ut.)

Wannabe: Ubestemmelige kremer kan også være fine å bruke som fotkrem om kvelden når man legger seg. Jeg tar forøvrig ikke med parfymer i min egen aksjon, for hvis det er noen jeg stiller meg tvilende til nekter jeg å bruke dem :-D På parfymefronten er jeg perfeksjonist.

Anonym sa...

Hey! Endelig noen som har samme problemet som meg.. jeg har holdt på å bruke opp diverse hudkremer etc i nesten et år nå og jeg har lagt inn ekstragiret siste 3-4 månedene. Sakte, men sikkert, ser jeg at den ene skuffen tømmer seg for unødvendige ting.. Og det føles faktisk veldig godt! Jeg blir flere kilo lettere for hver flaske bodylotion etc jeg bruker opp, som igjen gir mer plass i skapet, og mindre stress fordi jeg slipper å bruke all min kreativitet på å prøve å finne plass til ting..

Ansiktskremer som ikke fungerer skaper bare problemer for meg, så alt av sånne ting har blitt til fancy kremer for tørre legger el. Blant annet en 900 krs La Mer øyekrem kjøpt på taxfree havnet der.. Litt spesielt å tenke på at kremen jeg har brukt på leggene koster noe sånt som 20.000-30.000 kr literen, men desto mer deilig å kunne kaste den og aldri kjøpe den igjen. "Needless to say" at jeg har aldri hatt så myk hud som nå:D

Mine neste prosjekter er kjøkkenskapene, boden, gamle papirer (bankutskrifter, lønnslipper, kvitteringer etc) samt faktisk bokhylla.. Utrolig masse rare og totalt meningsløse bøker som har samlet seg der siste årene, som ikke har verken affeksjonsverdi, er praktiske, lærerike eller særlig festlige å lese.. Har glamourbibliotekaren tips til hvor man kan gi bort (objektivt og subjektivt sett) dårlige og unyttige bøker, blant annet engelskspråkelige, eller vil det for en glamourbibliotekar være uhørt å gi bort/kaste bøker?

I samme åndedrag lurer jeg også på om dere kan ha tips til hvor man kan gjøre av cder etc som har blitt liggende fra det glade 90-tall, hvor jeg var 14 år og hørte på det merkeligste av populærmusikk.. Har ikke hjerte til å kaste det, men kunne kommer aldri til å høre på det igjen, så jeg kunne tenkt meg at det ikke lenger tok opp hylleplass.. Tar Fretex imot sånt?

Anonym sa...

Jeg bør nok bli med. Er student med lite plass og penger, derfor er det nyttig å få en oversikt over det man har før man kjøper nytt. Mange selvbruningskremer (fått gratis) og bodylotions (gaver) å bruke opp. Men jeg liker dem egentlig best uten parfyme, slik at den parfymen jeg faktisk bruker kommer til sin fulle rett. Hmm, bør jeg hive de duftende kremene?

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourstudenten: Kassering er en viktig ting i bibliotekene - de fleste er enige om at kassering er høyst nødvendig for å bevare kvaliteten i samlingen! Gjelder også hjemmebibliotek og platesamling. Nå er det jo loppemarkedtid. Donér alt av bøker og plater som du ikke vil ha til et trengende korps i nærheten. Se etter annonser i avisene eller plakater rundt omkring, de kommer ofte og henter også. Ellers er jo Fretex en mulighet. Hjemmet skal ikke være oppbevaringssted for alt mulig som man ikke bruker - Feng Shui!!

Student 24: Hvis kremene dufter godt, kan de jo brukes istedet for parfyme enkelte dager, som en avveksling. Duften varer overraskende lenge utover dagen, men blir aldri for sterk. Ellers kan de brukes som nattkrem for føttene...

Anonym sa...

Har ikke så mye å velge i lenger i baderomskapene mine.
Har hatt mange forskjellige prøveprodukter, og funnet ut at Mattisproduktene er det beste for min sensitive hud. De parfymene jeg hadde har jeg gitt bort til slekt og venner pga. astma. resten har havnet i søppelbøtta!

Anonym sa...

Hallo!
Merkelig nok har æ åsså bynt med dette for en stund siden, da æ skal flytte fra Finnmark til Fredrikstad.Problemet e at æ ikke har råd til å sende et flyttelass, så da blir det møblert til å bynne med (grøss). I hvert fall har æ med mæi det æ kan få med på et fly, og det e ikke mye skal æ love dokker. Resten får stå hos foreldrene mine og så får æ ta "litt og litt". Litt morsomt å bynne helt på nytt med å kjøpe inn ting, med det tar jo litt tid da pga. økonomien.
Råd til alle med hundre gamle CD-er, kjøp plastlommer i CD-størrelse til de CD-ene du absolutt MÅ ha. Klipp ut covrene og legg i, og vips, har du hatt 100 CD-er ståanes i hylla, så har du nu 10 cm! Genialt!
Har også tenkt å ta med en og en parfyme hver gang æ e hjemme på ferie, da får æ brukt opp de halvfulle flaskene som hadde blitt gamle ellers.

Anonym sa...

Jeg har også masse te som bør drikkes opp. Tror jeg skal ta med mere te på jobb... Og her drikkes selvsagt løsvektte. (Lipton Yellow Label må være den MINST glamorøse teen noen sinne, tror jeg...)

Anonym sa...

Etter flytting har alle bøkene mine stått hulter til bulter. Jeg hadde bokhylle-aksjon i går og fikk ryddet opp: alfabetisering, faglitteratur sortert fra skjønnlitteratur, og lest fra ulest, ukurante ting skal doneres bort. Det skumle var vel at det er en ganske stor andel av det som står i hylla som jeg ikke har lest. Nå er det nok innkjøpsstopp for en stund! Men utrolig tilfredsstillende å få ryddet opp!

Glamourbibliotekaren sa...

Ova: Da har du nådd målet du også! :)

Alaija: Smart å ta med en parfyme hver gang.

Elin: Tvertimot, jeg synes Lipton Yellow Label er super! En ekte klassiker. Jeg minnes stadig reklamene på tidlig åttitall.

Pip: Bra jobba!

Mari sa...

Åja, Lipton Yellow label-reklamen med de som ble forelska på toget var så herlig, og jeg husker sangen ennå!

Jeg blir med på ryddeprosjektet jeg og. Det trengs. Endel gammel sminke kan vel kastes... Ellers ligger også mine legger og føtter an til en del treats! (Eller threats?)

Glamourbibliotekaren sa...

mari: De reklamene hadde jeg glemt! :-D Jeg tenkte på de ukebladreklamene fra ca 1980 med crewet fra "Født på solsiden", altså Penelope Keith og Peter Bowles :)

Anonym sa...

Glamorbibliotekaren: Virkelig? Men den smaker jo [sensurert av skribenten]. Jeg er nok litt for gourmet til å dele din entusiasme.

Derimot har jeg en forkjærlighet for krydrete teer.

Unknown sa...

Med sin mer enn hundreårige historie smaker Yellow Label av klassiker så det holder.

Anonym sa...

Sukk.. Med hud som har blitt mer og mer problematisk de siste årene, har det blitt mange dyre fot- og ansiktskremer på meg. Men sjampo som klør er det vel bare å helle i sluken? Eller kan man vaske oppgangen med dem? Noen erfaringer her? Jeg er kresen i innkjøp av alt mulig, så det skjærer meg i hjertet å dumpe ting i søpla!
Alajia - Genialt cd-coverforslag, men godtar min musikkglade mann det? Vi har et lite oppbevaringsproblem på cd-fronten...

Glamourbibliotekaren sa...

Sirkeline: Shampoo som klør.. hmm.. hva kan man bruke den til? Vaske makeup-børster kanskje? Hårbørster? Gi den bort til noen som ikke er så nøye på sånt? Min glamourgemal har arvet mye rart av meg oppgjennom åra.. Så får man heller huske det til neste gang - altså å ikke falle for fristelsen til å kjøpe sånt som kan være altfor sterkt for hodebunnen.

Anonym sa...

Hvis shampooen ikke klør på hendene, så kan man kanskje bruke den som håndsåpe på kjøkkenet?
Ellers blir sikkert gulvene rene med shampoo også. ;)

Anonym sa...

Opprydning i gamle kremer og sminker har en enkel løsning - den heter barn... Ingen farge for grell, ingen duft for avlegs!

Anonym sa...

Sjampoo som lukter godt, men er pyton for håret (finnes en del av dem!) egner seg supert som håndsåpe hvor som helst, de. Tøm det bare over på en glamorøs såpedispenser:-)

Anonym sa...

noen typer shampo er perfekt til å vaske pels - evt pelsdetaljer på feks sko. ekstra mild shampo er også fint til ullvask/cashmere

Populære innlegg