tirsdag, september 04, 2007

Den fullkomne Eva


I sommer ble jeg tipset om en bok i genren kvinnebøker som jeg har skrevet om tidligere - og da den hørtes svært interessant ut, foretok jeg en liten nettjakt som ga resultater: i går dumpet den ned i postkassa mi, sendt av et eller annet antikvariat som jeg nå skylder 200 kroner (gotta love the internet!). Tittelen er "Den fullkomne Eva", den er kvadratisk med myk/polstret hardback i off-white skinn, og har gullsnitt... Og handler om skjønnhet og egenpleie anno 1957. Det første vi må lære av denne boken, er følgende:

"Man har ikke lov å si at man ikke har tid til personlig pleie, eller at man har viktigere ting å foreta seg. [...] En kvinne som ikke lenger er interessert i å pleie seg selv, har oppgitt seg selv. Og det er ikke få forlovelser og ekteskap som er gått i stykker på grunn av en slik lettsindig tanke. Når en gift kvinne slapper av i kravene til sin personlige pleie, da er det en fornærmelse mot ektemannen - han har da virkelig krav på at vi steller oss like mye for ham som vi ville gjort for enhver fremmed vi skulle være sammen med. "


Noen som føler seg truffet i disse joggebuksetider?

11 kommentarer:

Glamourfarmasøyten sa...

Å, den har jeg faktisk i bokhylla, kjøpt på loppemarked for lenge siden.. Undertittel "Frisk, ung og vakker etter nye metoder" ;) Gøy! (Men spørs om man får en apoteker idag til å blande "Hormonkrem" med 10 000 østrogen-enheter som beskrevet på side 65, hehe..)

Anonym sa...

jeg er egentlig enig - men det går begge veier. man skal pynte seg for seg selv og hverandre. selv er jeg en joggebuksesynder i sofaen i disse tider, men gir meg selv permisjon til det på kveldstid pga at jeg er høygravid.

Glamourbibliotekaren sa...

farmasøyt: HAHA, ja, det er en del hjemmelagde oppskrifter i slike bøker, og flere av dem høres direkte radioaktive ut! Kanskje ikke noe å satse på :)

Anon: Klart. Det er jo viktig å kunne slappe av i hverandres selskap også, så pysjamas og joggebukser osv burde være akseptert sålenge det ikke er et tegn på resignasjon! :) I ditt tilfelle er det så absolutt lov!

paula sa...

herlig! ler høyt her jeg sitter på lesesalen.. hvilket antikvariat er det du har bestilt den fra??

Glamourbibliotekaren sa...

Husker ikke, tror den ble sendt fra Løten.. du får søke på nettet. Andre titler å se etter: "Kvinnen i dag", "Lev livet lettere", "Kvinnens verden" (to bind) og "For oss kvinner" (to bind). Herlig lesning! :)

Anonym sa...

"Og det er ikke få forlovelser og ekteskap som er gått i stykker på grunn av en slik lettsindig tanke." :D

Off topic: Leste i svenske Glamour at Audrey Tautou skal spille Coco Chanel i en kommende film om henne, vet du noe om det? Hørtes ut som noe du ville blogget om :)

Anonym sa...

Selv sverger jeg til Anita Colbys skjønnhetsbok, også den fra 50-tallet. En klassiker! :)

Anonym sa...

Må innrømme at det jeg nok la mest merke til var hvor heteronormativ den virker. Men man kan nok ikke vente seg annet. ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Kristine: Ja, pass nå endelig på at ingen forlovelse blir brutt pga joggebukser! :) Jeg har hørt om Audrey Tautou / Coco Chanel ja, skrev et eller annet om det her. Spennende!

Anon: Takk for tips!

Elin: Ikke så overraskende nei, disse bøkene er VELDIG politisk korrekt anno 1950-tallet..

Versailles sa...

Jeg har lett og lett etter denne boken. Både hjemme hos meg, og nettet. Jeg fikk den av mormor da jeg var liten (er 43 nå) og den gjorde dypt inntrykk. Bildet av Elizabeth Taylor, som selve symbolet på motherhood. Nå er boken borte, dessverre. Husker du hva forfatteren heter? Jeg får ikke tak i den noe sted.

Anonym sa...

I bought my copy of Den Fullkomne Eva by Elizabeth Schuler at an auction. It cost one dollar.

Populære innlegg