mandag, september 24, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Finne sin egen stil


Hei,
Må aller først få takke deg for svar tidligere- og igjen for ei fantastisk spennande side! Du har all grunn til å vere stolt av det du får til! Dette spørsmålet er nok ikkje så lett å svare på - men har du noken forslag på korleis finne sin egen stil? Må sei eg føler eg mangler en god del på å "finne den rette eg"! (Føler stilen eg har no er for kjedelig - og kunne tenke meg noke meir spennande). Har du f.eks kjennskap til det å leige Stylist for en dag? Har du nettsider som kan vere til hjelp? Eller har du generelle tips på hand til kva eg kan begynne å sjå etter?
Mvh, Isabel


Hei, og takk for hyggelige ord!

Når det gjelder personlig stil, eller stil i det hele tatt, så er vel målet til alle å gå i klær som får en til å utstråle et eller annet - selvsikkerhet, for eksempel. Og da bør man føle seg komfortabel i det man går i. Så første bud er: Man bør utfordre seg selv litt på klesfronten om man vil fornye seg, men det går ei grense et sted, og det er viktig å finne denne. La oss si - går man ofte i bukser, kan man gjerne teste å gå i skjørt eller kjoler. Det kan føles uvant, men det er stort sett ikke kritisk ubehagelig. Det er noe de fleste kan venne seg til, løfte hodet og rette seg opp i ryggen og føle seg fin i etter litt tenketid. Og man kan gå i litt høyere hæler i blant, uten at noen tar skade av det... Men å ta et jump fra langbukser og inn i mini-mini-leopardskjørt er noe helt annet. Små steg, bruk elimineringsmetoden. Prøv og forkast, prøv og behold. Et par nye sko som er litt annerledes enn de du vanligvis bruker. Et skjerf i en annen farge. En ny veske. Eller for min del: Våge å prioritere estetikk framfor komfort i blant, bare for å teste det ut..

Ellers er mitt tips å se på folk på gata, på bussen, se i butikkvinduer, filmer, tv, nettsider som InStyle og Anthropologie, og ikke minst moteblogger. Vær bevisst, prøv å legge merke til hva folk har på seg, og tenk etter om du synes det var fint eller ikke (ikke tenk på om det ville passe deg, bare om du syntes det var fint). Se f.eks. i H&M-katalogen hvordan antrekk er satt sammen. Kjøp noen motemagasiner, gjerne InStyle eller Damernas Värld eller andre som har "collager" (a la mine her i bloggen), og se om det er noen spesielle plagg eller antrekk du legger ekstra merke til. Og tenk over hvorfor du la merke til akkurat det antrekket. Er det tilbehøret? Skjørtet? Sammensetningen? Og notér ned alle tanker og idéer du har!

Det krever nok litt trening, men etterhvert har du kanskje gjort deg opp en mening som peker i en eller annen retning. Kanskje er ikke goth-moten noe for deg. Kanskje liker du ikke skinnklær. Kanskje synes du stiletthæler er penere enn kilehæler. Kanskje synes du rosa er ekkelt. Uansett hva resultatet blir, kan du deretter oppsøke en personlig shopper eller stylist som kan hjelpe deg videre, hvis du føler for det. Men jeg tror det er lurt å ha en eller annen mening før man går dit - om så bare "jeg synes blå neglelakk er stygt". Da har man i allefall satt en slags standard. For: Det er veldig viktig at du ikke føler at de prakker på deg noe du ikke kan stå for! Si NEI klart og tydelig hvis de kommer med noe flagrende paljettgreier som skriker "dragqueen" - med mindre det er akkurat det du har lyst på, da.. Da blir det lettere for dem å hjelpe deg også.

Også er det viktig å huske på at å hoppe på enhver trend er bare slitsomt og unødvendig, og ikke minst dyrt. Vil man følge med litt på trendene, kan man f.eks. satse på et nytt par sko eller en veske - man behøver absolutt ikke å kjøpe hele pakka. En basisgarderobe av kvalitetsplagg hvor man kan legge til noen få nye ting hver sesong, er målet for meg i allefall.

Hvis noen har tips til stylister som tar slike oppdrag, eller personlige shoppere, er det kjempefint om dere legger igjen en kommentar! Ellers kan man google litt, det dukket opp en del da jeg sjekket.

Lykke til!!

mvh
Glamourbibliotekaren

6 kommentarer:

Anonym sa...

for å få en personlig stil må man ofte se bort fra motebildet. litt av poenget med å la klesstilen vise hvem man er, er jo nettopp å gjøre det istedenfor å følge moten. samtidig synes jeg de fleste har en personlig stil, men det varierer jo selvsagt hvor tydelig den er. mange forbinder personlig stil med spesiell stil, og det er ikke det samme. uansett, lykke til med å finne din stil! det er ikke sikkert den er så langt unna den stilen du har i dag.

Anonym sa...

www.stiil.no hadde nylig en mailkampanje der man kunne vinne time hos stylist for å finne sin stil eller personal shopper og sånne ting. Der var det trekning på fredag, så det er for sent å bli med i det lotteriet, men kanskje verdt å sjekke nettsiden?

Forøvrig registrerer jeg at sesongen etter at jeg pensjonerte fire par gamle, målsydde bukser med høyt liv og vide ben fordi de var helt utbrukte, så ble nettopp slike bukser the height of fashion. Og så jeg som har hatt sånne bukser som min "personlige stil" i årevis, nå sitter jeg igjen med bare smale jeans...

Anonym sa...

Å ha en personlig stil må komme fra deg selv, ikke av mote og trender. Definer hvem du er å hva du står for. Riv ut fine bilder fra magasiner og sett det sammen i en collage. Bli inspirert av film, musikk, kunst, magasiner og folk på gaten. Kle deg etter din kroppsfasong og dine farger, så kan det ikke gå galt.Ha alltid en hverdagskjole, et hverdagsskjørt, et festskjørt, et par blusrr/topper, en skreddersydd jakke/kåpe, lave sko og høyhelte sko i garderoben. Når det gjelder stylister, så er det ikke så mange som tar enkeltoppdrag, da en stylist kan koste ganske mye å bruke. Men det er jo mange magasiner som gjør bli-ny-saker, som blant annet KK. Kanskje det er noe? Ellers kan jeg anbefale disse nettsidene for inspirasjon: www.oslostil.com, http://stockholmstreetstyle.feber.se/feber/ og selvfølgelig denne siden.

Anonym sa...

Det er ikke dumt å ta utgangspunkt i kroppsfasong og farger man kler når man skal finne sin stil. Når du har funnet det snittet som kler kroppsfasongen din best, og de fargene som bringer frem det beste i deg, er det lettere å føle seg fin, og deretter velge "riktig" i butikkene igjen senere. Color Me Beautiful i Grensen (Oslo), har fargeanalyser, og jeg tror også de har stilananlyser som kan hjelpe deg. Personlige shoppere finnes også, kanskje du bare trenger etpar timer sammen med en proff for å komme på sporet av hva du kler og liker. Husk at dagens mote ikke trenger å være din stil. Lykke til!

Anonym sa...

Ettt bra sätt att hitta din rätta stil är att lägga märke till vilka kläder som ger dej flest komplimanger! DET visar dej din egen personliga stil. Det har funkat för mej i alla fall.

Anonym sa...

Hei,

Jeg jobber som stylist og det første jeg snakker med mine kunder om er hva de allerede har i klesskapet. Når man tar utgangspunkt i noen man liker (for du har helt sikkert noen favorittplagg!)er det enklere å skape en stil som er mer deg, enn å kopiere feks besteveninnens stil.Ofte trengs det kun noen få plagg, smykker og annet tilbehør som tilfører det du vil kalle "din stil". Jeg tar oppdrag, så det er bare å kontakte meg på siljejordell@hotmail.com hvis du ønsker personlig veiledning. Hilsen Silje

Populære innlegg