søndag, september 23, 2007

Stardust


Helgens premierefilm var Stardust, basert på Neil Gaimans bok. Jeg må innrømme at jeg ikke er så interessert i eller fascinert av eventyrfilmer - Lord of the Rings osv - not my thing. Men det er alltid morsomt å se Peter O'Toole, denne gang som døende konge. Michelle Pfeiffer var slem heks som ble ung og vakker med gulltråder i håret. Claire Danes var en stjerne som falt ned fra himmelen. Robert DeNiro var piratkaptein med sans for operetter og can-can. Og det morsomste: blant DeNiros pirater var min store helt fra ungdommen, nemlig Spike fra Avisgjengen.

Spike!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Spike, det var han som var sammen med hun Julia Sawalha-karakteren, hun som senere spilte Saffron i AbFab, var det ikke?

Glamourbibliotekaren sa...

Japp, Lynda Day, seriøs hardkokt redaktør med en ufrivillig svakhet for bad-ass-amerikanere som Spike! :)

Jenny B sa...

Jag har läst en bok av Neil Gaiman och tyckte den var litet för lång och pratig, men jag kommer att se den här filmen ändå. Den låter som något för mig! Och jag kommer nog att bli inspirerad att bära långa klänningar och låta håret flyga.

Anonym sa...

Jeg har problemer med å kalle Neil Gaimans bøker som fantasy... Jeg synes han skriver i en klasse helt for seg selv. (Han er definitivt min favorittforfatter, hans "Neverwhere" er en genial bok). Jeg har ikek sett filmen enda, men det kommer til å skje når jeg får tid. ;)

Anonym sa...

Åh - elsker bad ass-amerikanere, Spike intet unntak! Nå lurer jeg på om ikke en litt eldre "Spike" har en rolle i den underholdende hotellserien som har gått noen fredager etter kveldsnytt??

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Ja! Jeg husker ikke hvilken serie, men jeg zappet innom et eller annet der jeg så en litt blubbete og pløsete variant av den tidligere så sjarmerende Spike.. han spilte jo i "Lock, Stock & Two smoking barrels" for ni-ti år siden. Betydelig yngre da.

Anonym sa...

Alla filmer med Peter O-Toole är par définition bra!

Bokomaten.. sa...

Mmm.. Neil Gaiman var ju i Sverige i min lilla stad för en vecka sedan i samband med premiären. Kolla gärna bloggen o se. Gillar hans böcker men håller med om att de inte alltid är endast fantasy. Skulle ju lika gärna kunna sätta dem under Humor, tillsammans med Terry Pratchett, även om det är tydligare där. och JA, minns Spike.:) Var lite småförälskad i honom tror jag då det begav sig.:)

Anonym sa...

Jeg har moret meg stort over Spikes retur til skjermen i Hotel Babylon.... med litt vemod, - akk så gamle vi blir.... han er jo enda gråere i håret enn meg!!!
Gleder meg til å se filmen, - koste meg med boken, - selv om den ikke er det beste jeg har lest av Gaiman. Men fin fantasy light for de unge som ikke orker det aller tyngste i genren.

Glamourbibliotekaren sa...

ökenråttan: Helt enig! Mine favoritter: How To Steal a Million og What's New, Pussycat!

Bokomat: Spike... :)

Barnebibl: Ja, han eldes ikke akkurat med grace. Sørgelig å se :)

Populære innlegg