lørdag, september 29, 2007

Herlige helg


Jeg har sikkert nevnt det før, men om man går gjennom byens gater, langs elva ved løkka, forbi Kuba, kanskje rundt på Frogner, med Duke Ellington på øret, føler man seg som en karakter i en Woody Allen-film. Oslo blir en fjern slektning av New York. Løkka er Brooklyn. Frogner er en blanding av West Village og Upper East. Sankthanshaugen er Central Park. Men nå i går (da bildet over ble tatt) oppdaget jeg noe annet: Hører man på Burt Bacharach, gjerne sunget av Trijntje Oosterhuis, eller kanskje en instrumental Marvin Hamlisch-låt mens man går hjem fra jobb i en litt mer landlig omvei, VIPS! så er man Barbra i en 70tallsfilm. Rett og slett.

I dag derimot, i hagl og regn, var det best å holde seg innendørs - og når man attpåtil jobber er det jo bare koselig at det ikke er strålende vær ute... Jeg elsker lørdager - egentlig er det aller best å ha fri, men det er også fint å kunne jobbe uforstyrret, spille høy musikk og synge med, og virkelig være effektiv. Ekstra fint er det når man har noe å glede seg til, sånn som i dag: En deilig lunsj i den franske sal på Nasjonalgalleriet med scones og marmelade og hvit te, i godt selskap med gode venninner - etterfulgt av en alle tiders konsert i aulaen. Bliss!

Ha en fin kveld, kjære lesere!

hilsen Livsnyterbibliotekaren.

Den franske sal

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oi! hvor i Oslo er dette bildet tatt? Det så fint ut.Nesten som en alle` midt i byen.Er litt ukjent i Oslo jeg, sjø:-)

Anonym sa...

Kjære Glamourbibliotekar!
Her forleden la du inn et bilde av en nydelig måne, og da var det styggvær her i trøndelag. Nå skriver du om regn og hagl på lørdag, da jeg tilbrakte fire strake timer i marka i det nydeligste høstvær! Ikke vet jeg helt hvordan en skal definere glamour, men for meg er det veldig nært når jeg trasker rundt i høstfarger, med knallblå himmel og skarp luft, og bare kjenner hvordan skuldrene senker seg, etterhvert som melkesyren jobber seg inn i leggene! :-)
Og nå sitter jeg her godt fornøyd etter helga og lytter til Barbra på anlegget! Kanskje fikk jeg en ubevisst trang etter hennes svisker, da jeg leste ditt innlegg om henne forleden dag....? ;-)
Ønsker deg en en glimrende og glamorøs uke!

Glamourbibliotekaren sa...

Pleier: Det ER en allé midt i byen! :) Den ligger rett bak veterinærhøgskolen, mellom Bislett og Ullevål sykehus.

Anna! Der har du absolutt din egen fine definisjon på glamour! Jeg er helt enig med deg, det høres absolutt fullkomment ut.

Populære innlegg