lørdag, september 08, 2007

Nok et prosjekt


I serien "Nerdete og tvangstankepregede ting å bedrive en høstdag" har vi kommet til følgende: Alfabetisk gjennomgang av platesamlinga. Et halsbrekkende forsøk på ordning & reda. Det vil si - vår platesamling er inndelt i tre: Klassisk (kronologisk), jazz (alfabetisk) og resten (alfabetisk). Jeg hopper nok litt imellom. Jeg begynte friskt på de klassiske for et par år siden og kom godt uti Bachs kantater, men glemte hele prosjektet av en eller annen grunn. Altså starter jeg på nytt, ettersom jeg har kjøpt mange Bach-plater siden den tid - men derimot har jeg ikke kjøpt noe særlig tidlig-barokk, ergo hopper jeg glatt over den perioden og kjører i gang med Purcell/Scarlatti/Vivaldi/Händel. Men dette betyr jo at jeg også må rydde i de hundre og femti platene som jeg har plukket fram og ikke orket å sette tilbake. Ellers blir det jo ikke riktig. Første jazzplate blir Ab und Zu, så kommer det noen mer eller mindre ukjente på A, og vips så er jeg over på Cannonball Adderley. Dette er morsomt! (og burde kanskje heller skrives om i min musikkblogg, men whatever.)

Jeg begynte på Abba i går. Og det slo meg hvor grenseløst lei man kan bli av Dancing Queen og Mamma Mia etter alle julebord og nostalgiske tvprogrammer. Deretter fulgte Adrian&Bjørnov, en plate jeg måtte kjøpe en gang i tiden som gammel Dollie-fan. Nå hører jeg på en Afrobeat-samling, som slett ikke burde stå på A da det er en samleplate og bør klassifiseres som det (og komme til slutt, sammen med andre samleplater + filmmusikk). Men den stod nå der. Etterpå kommer sikkert A-ha - men burde denne stå først på A pga bindestreken?

(obs: Jeg snakker om cd-plater. Vinylen hører jeg på også, men denne er ikke alfabetisert og dermed ikke med i prosjektet)

Det skal sies at det er lov å være utro og høre på andre ting innimellom! Ellers blir man jo gal. Jfr mitt bokprosjekt, frekt og freidig kopiert av en kamerat - altså å lese bokhylla fra A til Å. Jeg begynte for to år siden, og har nå kommet til... A! (Det sier seg selv at jeg ikke har vært trofast)
Adams og Allende gikk greit, Woody Allen var en gedigen opptur, mistet litt motet på Alnæs, hoppet over Austen siden jeg har lest alle fra før, og gyver nå løs på de Paul Auster-bøkene jeg ikke har lest. (Legg merke til at jeg har hoppet over glamourgemalens Lance Armstrong-biografier. Unnskyldning: Biografier skal ikke stå blant mine skjønnlitterære bøker.. )


Ah. The wonderful life of being a nerd...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Er platesamlinga på bildet din? OOO lykke! Jeg vil ha mange plate, men det har ikke blitt noe av pga mangel på platespiller. Selv elsker jeg å rydde i musikksamlinger.. Det er alltid så mye rart ..

Glamourbibliotekaren sa...

Nei nei, ikke min samling på bildet! :) Nådeløst rappet fra BBC sine websider.. Jeg har ikke fullt så mange vinylplater, men kjøper stadig nye. Gå på hifi-klubben og kjøp deg en platespiller - du får en Denon-spiller for 1700 kroner. Til den prisen finnes det ingen unnskyldninger for ikke å kjøpe! :) Og i loppemarkedsesongen finner man SÅ MYE morsomt der ute.

Anonym sa...

Jeg har satt alle våre cd'er alfabetisk i hyllene sine, men ikke hørt gjennom alt alfabetisk. Burde kanskje gjort det. Min kjære og jeg har en overlappende musikksmak, men det finnes plater i hans del av samlingen jeg bare ikke har lyst til å høre på... (Front 242, for eksempel). Hører du på alle gemalens plater også, eller velger du ut etterhvert som du kommer gjennom alfabetet?

Anonym sa...

A-ha burde nok komme først siden - teller som et mellomrom :)

Glamourbibliotekaren sa...

Kaisa: Hans plater også. Vi er enige om det meste innen musikk! Tenker ikke over hvem som er hans og mine plater.

Anita: Takk! :)

Anonym sa...

Ok, denne posten er litt "gammel", men juristen mååå bare bemerke hvor befriende at flere er like nerdete som en selv.. Takk:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Gammel og gammel, haha, kommentarer er velkomne om de skrives til poster som er én dag eller to år gamle! (Sistnevnte skjer stadig vekk, merkelig nok.)

Anonym sa...

Det er ikke saa merkelig - det er sikkert flere enn meg som blir veldig begeistra av aa finne denne bloggen og deretter blar jeg gjennom arkivet naa og da i ledige stunder :)

Populære innlegg