onsdag, november 21, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Fuktmangel


Hei!
Etter å ha jobbet på kontor - limt foran dataskjermen - i flere måneder, har jeg opplevd en drastisk forverring i huden min. Den er både tørr og fet, hvis det er mulig... Noen mente at fuktmangel er problemet, og de har helt sikkert rett. Jeg lurte på om du hadde tips til sånne "ansiktssprayer" eller noe annet som kan hjelpe litt? Stor tilhenger av bloggen din, forresten, du er kjempedyktig :o)
-Sunniva


Hei!
Tørr og fet hud på samme tid er absolutt mulig! Man kan vel alltids kjøpe en fuktspray, men i slike tilfeller tror jeg det er en kombinasjon av to ting som er løsningen:
*Drikk masse vann - ha en flaske eller en karaffel stående ved siden av deg til enhver tid.
*Gå til en profesjonell hudsalong (med fagfolk) og be om anbefaling av produkter spesielt tilpasset din hud. Det er litt dyrere enn i vanlige parfymerier, men en skikkelig god fuktighetskrem er verdt hver en krone.
Lykke til!

mvh Glamourbibliotekaren.


9 kommentarer:

Elin Maria sa...

Gode tips! Takk :)

Anonym sa...

Prøv med en god ansiktspeeling et par ganger i uka - det synes jeg har hjulpet. Shiseido el.l.

Anonym sa...

huff, det skremmer vettet av meg at pc-lyset(?) har en så dårlig virkning på huden! har lest det flere steder..hva skal vi nerder gjøre?:/

Anonym sa...

Vichy-kildevann for ansiktet (på sprayboks og kan kjøpes på apotek) synes jeg fungerer godt som instant oppfriskning, og det har beroligende effekt på huden også!

Anonym sa...

Det er støvet som er problemet, ikke lyset. LCD skjermer har vesentlig mindre elektrostatiske felt enn CRT skjermer, så hvis du har en CRT skjerm, prøv å få den byttet ut. En annen ting er å holde det rent og ryddig på kontoret ditt (mindre rot = mindre støv). Dessuten, ta deg en dyprens hos en hudpleier, det sann velvære :)

Anonym sa...

Grønn hverdag hadde nettopp test av fuktighetskremer (dog ikke spesifikt til ansiktet). Syns spesielt det var interessant at noen kremer som merkes som "milde", innheholder ingredienser som er dokumentert allergifremkallende.

Se testen her:
http://www.gronnhverdag.no/artikkel.php?id=3290

Ellers går det an å kjøpe ei lita sprayflaske (sånn i reise-størrelse), fylle med farris eller vanlig springvann, og ha denne stående på arbeidspulten eller i et kjøleskap hvis det finnes på arbeidsplassen din. Kjempedeilig!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, det er lurt å sjekke testene til grønn hverdag - f.eks. Nivea, traust og tradisjonell og noe man husker fra barndommen, er jo rene killeren og taper alle disse miljøtestene. Skummelt!

Anonym sa...

Takk til fruen for groenn hverdag-linken! Og skrekk og gru! Vaseline int care er jo min favoritt body lotion! Faar ikke kjoept den her jeg bor, saa maa ta med masse fra England og Norge. Sukk, tror jeg skal slutte med den. Ha'kke lyst paa allergi.

Glamourbibliotekaren sa...

Seema: Vaseline Intensive Care står alltid på slike lister, dessverre. Men det finnes mye bra på markedet som ikke er allergifremkallende og som ikke inneholder parabener og andre skumle stoffer - nå er jeg ingen ekspert på akkurat det, men jeg liker produktene til f.eks. Weleda som du får kjøpt i helsekostbutikker. Hvor bor du?

Populære innlegg