fredag, november 30, 2007

... og litt mer om julegaver...

Jeg mener jo såklart at bøker er noe av det beste man kan gi og få. Men (og dette er viktig): I år er det to bøker jeg virkelig IKKE ønsker meg. Det er denne - og denne.

Les
Morgenbladets artikkel om disse bøkene.

Og her er Glamourbibliotekarens varianter av de mange tipsene som finnes i boka (disse er eksplisitt nevnt i artikkelen):
*Unngå hotpants. Punktum.
*Gå aldri hjemmefra uten vett.
*Drikk aldri mer enn ett eller to glass vin på en fest. Ikke pga networking, men fordi det ikke er bra for deg. Ei heller er det glamorøst, hvis det er det du streber etter.
*Foreslå galleri på første date HVIS DU ER INTERESSERT I KUNST. Hvis ikke, gjør for all del heller noe annet du finner interessant! Wannabes blir avslørt før eller senere; man kan like gjerne være ærlig fra første stund.
*Ikke bare les en kronikk i ny og ne - les minst én ikke-tabloid avis hver eneste dag, og bruk for all del mer tid på kultur- og debattdelen enn på sports- og kjendisdelen! Og aller viktigst: Opplys deg selv for din egen del, ikke for å imponere i selskapslivet. Ærlig talt.....!

Det er morsomt å lese tilsvarende bøker som kom ut på femtitallet. Men det er skremmende å se det falske behovet for slike i dag.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, for en fryd å lese anmeldelsen i Morgenbladet. "Norske kvinner trenger ikke fiender, når de har venner som Vendela, Pia og Jan Thomas". Veldig bra, altså.

Også Pias gode råd "Les en kronikk i ny og ne". Er det mulig...Kanskje hun spiller den Rikets Røst-karakteren her også?

Anonym sa...

Jeg er så hjertens enig! :)

snosen sa...

Huff, bare tittelen på Pias bok gir meg grøsninger. "Shoping, sjekking, skikk og bruk".
Særlig misliker jeg regler for sjekking. For eksempel at det blir helt rart når mennesker møter hverandre og er fasinert av hverandre, og den ene følger en regel om å ikke ringe. Gjør det du har lyst til sier jeg!
Enig med Morgenbladet som sier at bøker som dette gjør jenter pripne og kjedelige.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, Morgenbladetartikkelen tar dem virkelig på kornet!

Anonym sa...

men hva skjer om vi følger pias forslag? når er vi så trygge på mannen at vi kan slappe av og være oss selv, med egen meninger og voksne ønsker om hva man gjør på date? jeg skjemmes over kvinnelist og håper jeg får datteren min til å satse på egen personlighet når hun skal ut på jaktmarkene...

Glamourbibliotekaren sa...

Nettopp, man må jo være ÆRLIG... jeg fatter ikke slike regler. Hvis man forsøker å imponere, blir man jo avslørt før eller senere.

Anonym sa...

Hehe.. det gikk litt fort da jeg leste dette innlegget, og jeg leste derfor at det var to bøker du virkelig ønsket deg.. ble sånn passe overrasket da jeg klikket inn på linken til bøkene og forventet et par _litt_ dypere bøker enn de jeg fant..:)
Dette trodde jeg aldri jeg skulle si - her har faktisk Pia Haraldsen litt å lære av Aylar når hun i det minste har nok selvinnsikt til å innse at hun er en dårlig rollemodell.. (greit å bruke en sammenligning som Pia kunne forstå, mener jeg..)

Glamourbibliotekaren sa...

haha, selv om skriften var kursiv OG bold? Ok, jeg får skrive det i blokkbokstaver også da! :-D

Anonym sa...

Jeg blir litt nedstemt av å lese om slike bøker, men egentlig mest lattermild. Det er selvfølgelig tragisk at/hvis noen ser disse som 'rollemodeller', men jeg orker ikke bekymre meg over sånne mennesker.

Et lite quote fra Misfits' Glenn Danzig: "I won't say everybody is dumb, but I will have to say the majority of people are dumb".

(... det faktum at de fleste tror de er smartere enn gjennomsnittet, lar vi bare pent ligge :p)

(... og det faktum at jeg faktisk er ganske misunnelig på Pia Haraldsens Veneta i Ferro, sukk)

Glamourbibliotekaren sa...

peanut: Nei, ingen vits i å bry seg eller bekymre seg, for den del. Folk får gjøre hva de vil, og man kan jo være glad for at man selv ikke går på slike bommerter :)

elisabeth sa...

hahahahahahaha....
jeg håper inderlig pia er ironisk, men det aner meg at hun ikke er det...

Populære innlegg