onsdag, desember 12, 2007

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 12


Luke 12 har strengt tatt ingenting med jul å gjøre. Men det er en påminnelse om noe som skjer hver onsdag nesten hele året. Her om dagen så jeg nett-tv fra Holger Nielsens Metodes aller aller siste sending i Store Studio. Det var en sorgens dag - jeg og glamourgemalen var på plass og så det hele live - og dette var altså slutten på et radioprogram jeg hadde hørt på hver eneste morgen siden programmets spede begynnelse. Det hadde fulgt meg til og fra Blindern, til og fra høgskolen, til og fra jobb på min lille lommeradio. Og det var definitivt det morsomste og herligste programmet å starte dagen med noensinne.

Det er dog lett å glemme at alt ikke er tapt. På onsdagskvelder i P1 sendes Kveldsmat; det som faller ut om man rister Holger Nielsen veldig veldig hardt. Kari er der med sin myke stemme, Espen O. er der med sin fine musikk (stort sett Holger-musikk, siden det heldigvis er et av de få programmene som ikke må gjennom P1s musikksensur), det er gjester på besøk, og av og til dukker det opp kjente figurer som f.eks. Frøken Bibbel og kringkastingssjefen.


Dagens luke skal minne meg om at onsdager er radiokveld.

Update: Det ligger som sagt noe Holger på nettsidene til NRK, bl.a. videoer fra aller siste sending. Og send inn en masemail til gull@nrk.no, så kommer det kanskje repriser på NRK Gull!

Update 2: Nå spiller de jammen "At the river" med Groove Armada. Det burde være Holgers nasjonalsang. Ingen låt minner meg mer om det programmet enn den.

(bildet er rappet fra NRKs nettsider)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Sukk... Det var eit heilt fantastisk program! No i det siste har det gått mest i p2 på morgonen for min del, men husker med glede tilbake til når eg kunne le meg våken med Holger Nielsens:)

Guro sa...

Holger Nielsens metode var supert (enkelt og greit). Blir rent nostalgisk her jeg sitter. Bruker å høre på Kveldsmat, men nå er det blitt noen uker siden sist, så takk for påminnelsen :)

Anonym sa...

Fantastiske Holger. Jeg savner Frøken Bibbl. Dessverre glemmer jeg alltid Kveldsmat. Takk for påminnelsen.

Anonym sa...

Kveldsmat er et kjempebra program. Ukens høydepunkt sammen med Herreavdelingen. Dessuten er vel Kveldsmat det P1-programmet med best musikk.

Anonym sa...

ojoj! Har du mulighet til å legge ut en lenke til hvor det ligger Holger Nielsens podcast? Jeg finner ikke...buhu...

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Livet hadde ikke vært det samme uten Holger!

Anonym: øøh, beklager, jeg mente ikke podcasts, jeg mente div. opptak... Gå inn på hjemmesiden deres, så tror jeg du finner noe der. I allefall video.

Populære innlegg