tirsdag, desember 11, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Magasiner

Voguecover fra 1947


Etter å ha lest om og diskutert dameblader i morgentimene, tenkte jeg at temaet kunne følges opp litt her med et glamourspørsmål som har ligget på vent en stund (jeg beklager sterkt at jeg ikke får svart øyeblikkelig på alle for tiden):

Hei Glamourbibliotekar,
Det var nettopp 25% rabatt på utenlandske blader på Narvesen og jeg kjøpte noen. Husker ikke akkurat hvilke. Jeg har litt lyst til å abonnere på et blad eller to, men vet ikke helt hva, eller om jeg skal gå for norske eller utenlandske. Har du noen tips? Hva abonnerer du på?
R.

Hei!
Jeg abonnerer på UK Vogue og interiørbladet Living Etc, og New York Magazine. (Og Morgenbladet.. men det er vel igrunnen en avis)
Jeg har tidligere abonnert på Vanity Fair, det kan også være morsomt å lese i blant. Gramophone (klassisk musikk) abonnerte jeg på før, men det har vi på jobben. Det samme med Downbeat (jazzblad). Og når abonnementet på NYmag utløper, skal jeg tilbake på New Yorker, som har flere og lengre interessante artikler og mindre "hva skjer" enn NYmag (jeg bytter mellom dem annethvert år).
Altså, jeg er ikke veldig begeistret for de norske damebladene. De lever ikke opp til mine krav, sånn er det bare (Jeg behøver ikke å gå i detaljer annet enn at jeg får lyst til å lese Proust etter å ha bladd i dem, bare for å veie opp litt...). Når det gjelder utenlandske synes jeg et par av de svenske kan være ok. Damernas Värld er ikke så verst, og Femina kan være hyggelig og interessant. Av engelske synes jeg Red kan være ok i blant, og Vanity Fair og kanskje Harper's Bazaar, og av amerikanske... vel.. tja. Nei.

Vet ikke helt om dette hjalp... lykke til i jungelen! (Og les Morgenbladet uansett hva du bestemmer deg for.)

mvh
Glamourbibliotekaren

16 kommentarer:

Anekk sa...

Kan anbefale amerikanske Real Simple (www.realsimple.com), om interiør, hjem, skjønnhet og hvordan gjøre hverdagen lettere. Selvom det er mye reklame som alltid i US magasiner er det bra.
Og så engelsk Marie Claire, hakket over Elle og Cosmo ol.

Suzanne sa...

Trodde Vanity Fair var amerikansk jeg? Men altså, skal ikke påstå noe...

Glamourbibliotekaren sa...

Jo, det er jo egentlig amerikansk såvidt jeg vet, men det finnes en UK edition - i allefall mener jeg det var den jeg fikk i posten rett som det var :)

Anonym sa...

Men er det en smal sak å få disse bladene hjem i postkassa? Synes så ofte jeg ser "sender ikke utenfor usa/uk" skrevet på abonnementsvilkårene. Koster det skjorta å få det til Norge, eller har jeg bare sett på "feil" blad?

Glamourbibliotekaren sa...

De jeg har abonnert på har i allefall gått helt greit - jeg har ikke noe bedre svar til deg enn det :)

Anonym sa...

Jeg har lest diskusjonen i 'haustljos', og jeg merker at selvom jeg er enig i veldig mye av det som står der, irriterer tonen i innleggene meg. Jeg fornemmer en ovenfra-og-ned-holdning, litt SV'ersk. "Du vet ikke hva som er bra for deg selv, så det er godt at jeg vet det og kan tre det ned over hodet på deg" (en grunn til at jeg irriterer meg kan jo være at alt som lukter venstrevridd går meg rett i vrangstrupen, men det er jo en annen sak).

Gidder dog ikke gå inn i en diskusjon om det der, skal ha eksamen om noen dager og har ikke tid til å forsvare meg i noen flamewar :p

Btw, i siste Vogue UK er det et overseas abonnementstilbud, mener å huske at totalt m/porto for 14 nr til Europa var £60 :)

Anonym sa...

det går helt fint å abonnere på utenlandske blader. men de strålende tilbudene som følger med bladet om gaver og sånn når man tegner abonnement, de får vi ikke.amerikanske blader er nesten et must nå, ettersom dollaren definitivt er på vår side. forøvrig er
gaveabonnement hyggelige gaver både å gi og få.

Avil sa...

peanut: No må eg blande meg litt, for du bommer stygt både når det gjeld politikk og haldningar.
Eg meiner ikkje at eg veit kva du bør gjere med livet ditt. Men eg merker kva tid eg blir manipulert. Og kvar gong eg les i eit dameblad kjenner eg meg stygt manipulert. Tekstane mine i blåggen er sjølvsagt sett på spissen, ingen gidd vel lese milelange både-og-og-alle-forbehold-postar.

Men eg ropar eit ærleg meint varsko kring det manipulerande og ved damebladene.
Ikkje fordi eg veit kva du vil like å gjere i stadenfor, og som eg også skriv (vel og merke i kommentarfeltet) så kan du kanskje vere ein av dei som rår med å rekke over både omfattande eigenpleie, kritisk lesing av dameblad og alt det andre som måtte vere vitkig for akkurat deg.

Og om eg ikkje provoserte nokon, ville postane mine vere lite verdt, sidan eg først og framst vil at lesarane skal tenke.

Anonym sa...

Avil: jeg beklager hvis jeg har lest deg feil, som sagt sa jeg "jeg fornemmer". Min tolkning av din tekst, ikke nødvendigvis hva du har ment. Å sette ting på spissen er vel nødvendig i ditt segment, men er også en grunn til at jeg sjelden gidder å lese slike blogger. Jeg liker når ting sees fra flere sider :)

Jeg bedriver ingen omfattende egenpleie, min daglige 'luksus' består i shampoo og balsam (kjøpt hos frisør, riktignok) + litt dekkstift rundt nesen. Mitt hjem er vel så langt unna plettfritt som det kan komme uten å bli tvangssanert (vel, overdrivelser fremmer forståelsen ;)), og aldri har jeg vært på slanker'n. Poenget er vel at det plager meg svært lite å se at det finnes penere damer enn meg, eller at folk har ryddige hjem med nyoppusset kjøkken.

Jeg må vel også si at min tolkning nok er farget av at jeg leste ditt innlegg om billige jenter/femi gutter her forleden, og det irriterte meg også. Ikke fordi jeg er uenig, men jeg følte sympati for den "blåauga hønsehjernen". Jeg finner det underlig at folk som er opptatt av aksept for alle i samfunnet (du har vel sikkert gått i noen anti-rasisme fakkeltog i ditt liv, eller tar jeg feil her også?), er så lite villige til å akseptere folk som kler seg og tenker annerledes enn dem selv. At du ville dra på landsmøter og arrangere demoer er jo helt strålende, der er alt for få politisk engasjerte i dette landet, men jeg ser ikke hvorfor hennes valg er mindre verdt enn dine.

At jeg plasserte deg på venstresiden er bare et utslag av egne erfaringer, jeg må bare be om unnskyldning hvis det var feil observert :) Oh, og hvis jeg tok feil i at du er pro "aksept for alle i samfunnet", så slenger jeg på en beklagelse her også.

Avil sa...

peanut: Haha, eg var 14 (!) år då eg tenkte at jenter som var annleis enn meg var blåauga hønsehjerner.

Og når det gjeld diskusjonar (i "mitt segment" som du altså unngår), vil eg påstå at det er keisamt for dei felste av oss om første talar skal introdusere alle synspunkta.
Eg meiner at ein må våge å seie noko, tåle å bli motsag og tørre å argumentere for noko. Sjølv om det ender med at folk (som deg?) syns at eg burde vore klokare i utgangspunktet.

Eg blir klokare undervegs, håpar eg.

Anonym sa...

For å komme inn på det opprinnelige sporet igjen:

Vanity Fair er definitivt amerikansk.

Glamourbibliotekaren sa...

Kjersti: Ja, men det finnes også en UK-utgave, jeg så det senest på Narvesen i dag. :)

elisabeth sa...

huh, hva gjør diskusjonen over her, egentlig? Er det bare jeg som ikke er helt med?

Jeg abonnerer på Wallpaper, Elle USA og Vanity Fair - dvs nå er det leietakerne der jeg bodde før som får VF i postkassa ut året, idiotene på kundeservice KLARTE IKKE å omadressere abonnementet mitt! Tross iherdige forespørsler. Så nå er jeg så sint at jeg må ha ett års pause, selv om jeg liker bladet.

Vogue er gøy. Det blir det heller enn VF i 2008. Men altså Elle USA synes jeg er kjekt å lese. Veldig tjukt, og koster en slikk og ingenting å abonnere på - mot en absurd sum i norske kiosker. NOe HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELT annet enn norske Elle hva angår både innhold og kvalitet.

Glamourbibliotekaren sa...

Elisabeth: Diskusjonen stammer egentlig fra en annen blogg :) Elle USA har jeg kjøpt en og annen gang; du har helt rett - av de amerikanske er det av de bedre. Og noe helt annet enn norske Elle naturligvis. Jeg kan igrunnen ikke se så mange likheter mellom Elle fra land til land, bortsett fra at det norske ofte har oversatte artikler fra de andre Ellebladene.. Men Vogue er liksom noe annet allikevel. (Åh, jeg håper ALDRI det kommer Vogue på norsk!!!!)

Anonym sa...

Hva synes dere egentlig er galt med norske dameblader?

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg synes de har for lite interessant stoff. Altfor mye "må ha må ha" og intervjuer med de samme kjendisene om og om igjen. Men dette handler om smak og behag, det er jo klart. Hvis andre synes de er bra, er det helt ok for meg :)

Populære innlegg