torsdag, desember 13, 2007

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 13


Gomorron, tärnor och stjärngossar! Dagens luke inneholder et fint maleri av Carl Larsson (hvis hjem i Falun jeg absolutt anbefaler å reise til). Luciafeiring i Norge begrenser seg kanskje til barnehager og skoler, men vil man ha ekte Luciastemning, kan man stå opp ekstra tidlig og se på tv-overføringen fra Luciafeiring i Dalarna. Til neste år, vel å merke.... for nå kl. 06.45 er de godt i gang.

12 kommentarer:

Anonym sa...

I anledning dagen har jeg på meg en sølvgenser! Femåringen (som var årets Lucia i barnehagen, med lyskrone og det hele,) mente det var urettferdig hvis ikke jeg også fikk glitre litt.
Sorte støvletter; mørke, smale jeans; små øreringer i børstet sølv; høy,stram hestehale, litt mascara og lipgloss; og altså en strikket turtleneck i sølv. Glamorøs torsdag. Eller glam-torsdag:-)

Anonym sa...

Jeg skal, tradisjonen tro, på Luciakonsert i dag :) Mitt forhold til det er dog noe ambivalent. Det er nesten obligatorisk for å sette i gang julestemningen, men kirkebenkene er så "#¤%€$£@ vonde at jeg har gruet meg i flere dager allerede :\ Putene jeg tar med blir tykkere og tykkere for hvert år, men det hjelper lite. Mot slutten er ryggen en eneste verkende muskel, og 'tresmaken' er langt forbi hva som er mulig å beskrive med ord.

Men jeg gleder meg likevel, for når alle synger "Deilig er jorden" blir jeg så andektig i mitt lille ateistiske juleelskende hjerte :)

Anonym sa...

Peanut: Hvor var du? Det er hyggelig med Luciakonserter, og de dukker etterhvert opp overalt! Sjøl har jeg vært oppe siden klokka 04.00 i dag, for koret mitt hadde konsert i Vår Frue Kirke i Trondheim. Har enda smaken av lussekatt i munnen... :-)

Anonym sa...

Politiets Selvbyggerlag skal ha luciagang i kveld, i gata mellom de hvite murhusene på Hellerud. Og der skal vi gå, alle vi speilbilder av figurene på Spill Levende-bloggen.

Og jeg er en hund etter levende lys i mørket, og sang, og små øyne som lyser trolske i kvelden.

Anonym sa...

Fruen: det er ikke før i kveld, i St. Peters kirke i Halden :) Konserten har vært tradisjon i mange år, og er alltid fullstappet. Dessuten kjøpte jeg safran i går og skal lage Lussekatter i dag, nammenam!

Anonym sa...

Så koselig bildet :-) Du gjør det alltid så fint. Jeg har fulgt min datter på 5 år til Lucia feiring i barnehagen, og hun vil gå i glitter og Lucia kjole hele dagen...

Glamourbibliotekaren sa...

Antropolog: Høres lekkert ut! :)

Peanut: Vonde benker = ingen mulighet til å sovne, i allefall. Hehe. Det er nok det som er meningen.

Fruen: Det er hyggelig at det finnes en voksende tradisjon som utrolig nok ikke er kommersiell!

Tomas: Høres herlig ut! :-D

L1: Takk for det!

Anonym sa...

Jeg har "feiret" Lucia i kirken sammen med barnehagen til ungene i dag. Min 5 årige sønn gikk i prosesjon og sang Lucia-sangen så det ljomet i kirkeveggene. :)
Min datter på 2.5 år syntes nok lussekattene var det beste med dagen;)

Glamourbibliotekaren sa...

Wannabe: Jeg må innrømme at jeg ble meget begeistret for lussekattene vi fikk av de syngende ternene som kom innom her i dag, jeg også!

Mari sa...

Her blir det en frikveld fra studier med lussekattebaking og gløggdrikking. Kos! Danskene vet ikke hva luciadagen er for noe, så vi blir bare nordmenn og svensker. Og én kineser.

Glamourbibliotekaren sa...

mdm bri: Sørg for at særlig kineseren får med seg alle tradisjonene! :)

Anonym sa...

Jeg må tilstå at jeg år for år blir mer og mer rørt av de små hvitkledde.. Og da snakker vi så rørt at jeg måtte snike meg ut og pusse nesa.. Litt pinlig siden jeg sto på jobb og skulle ekspedere kunder ;)

Populære innlegg