torsdag, februar 14, 2008

Oslo Fashion Week høst/vinter 08/09: Leila Hafzi

Mmmm. Definitivt min favoritt så langt. Jeg har likt så å si alt jeg har sett av henne, også tidligere år. Hun er ekstremt opptatt av miljø og menneskerettigheter i sin design, og vokter hvert ledd av produksjonen med argusøyne. Klærne produseres på rettferdig vis i Nepal, og skaper på den måten arbeidsplasser for kvinner som dermed kan tjene sine egne penger. Årets kolleksjon er inspirert av ozonlaget, og fargespekteret viser et vitalt ozonlag, blå himmel, giftige grønnfarger, og lilla og svart som symboliserer skadene menneskene har gjort på ozonlaget. Dette er virkelig nydelige selskapskjoler. Stylingen var så lekker også, høye hestehaler og store øreringer. (Og goodiebagen bestod av en stor flaske bodylotion fra Body Shop + konfekt fra Sverre Sætre... Herlig!)

Denne siste var nok min favoritt blant de lekre kjolene. Stunning!


(alle bilder: Mine; jeg hadde kremplassering!)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg var på Iselin Engan – kanskje litt skuffet. Og modellene gikk så utrolig stygt, men sånn skal det vel være? Fant ut at det var litt lenge å vente halvannen time på et kvarter med Leila Hafzi, men det ser det ut som jeg kan angre på. ..Særlig innholdet i posene tatt i betraktning, men det var kanskje bare for spesielt inviterte bibliotekarer og sponsorer og sånn....

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, det ganglaget er way beyond altså. Det blir en del venting, det har du rett i, men heldigvis er det kaféer i nærheten og en bok i veska :)

Anonym sa...

Kjære Glamourbibliotekar, jeg var på visningen på onsdag med Rikke Wiksen, C. Øberg, Morami ++, det var fantastisk gøy! Hvordan får man skaffet billetter til flere visninger? Har du noen tips? Det var første gangen jeg var på visning, jeg vil mer :)

Glamourbibliotekaren sa...

Henvend deg direkte til designerne når programmet til OFW legges ut - jo før, jo heller. Det er muligens i seneste laget nå når det snart er over.. men det kan jo hende du kan snike deg inn også; det er ikke alltid de sjekker så nøye om man står på gjesteliste.

Anonym sa...

Jeg lurer på hvordan man får kommet seg inn der? Må man bli invitert eller? Nysgjerrig:)

Glamourbibliotekaren sa...

Det varierer - som sagt kan man snike seg inn på noen, men det er en fordel å stå på gjesteliste.

Anonym sa...

Forresten har jeg akkurat kjøpt en Leila Hafzi-kjole som jeg hadde siklet på lenge på salg på Steen og Strøm,- yes! Den er helt fantastisk, og det føltes ganske bra å bruke så mye penger når designeren har så bevisst forhold til produksjonsforhold mv.

Glamourbibliotekaren sa...

mmmm, heldiggris! :)

Anonym sa...

Marie: knekort i silkechiffon? Jeg så på kjolene hennes på DiN for 14 dager siden men hadde ikke tid til å prøve :\ Skal i bryllup i sommer så anledningen til å investere mye penger i fin kjole er absolutt tilstede :)

Anonym sa...

Hvordan kom du på gjesteliste? Pga. bloggen, du kjenner noen, eller hva? :)

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Både og. Jeg kjenner noen, jeg har fått noen pga bloggen, jeg har spurt noen selv fordi jeg liker designet deres.

Populære innlegg