tirsdag, april 01, 2008

Blossom Dearie


Jeg har skrevet om Ella, Billie, Dakota og Julie - og nå er det tid for Blossom Dearie, en av mine store favoritter. Hun er jazzsangerinne, jazzpianist og entertainer, og hun er ganske unik. Det er mange kopier/blossom-wannabes der ute, men bare ÉN Blossom. Hun har en stor varme, humor, kreativitet og musikalitet både i stemme og pianospill, hun er uhøytidelig og samtidig svært profesjonell, og den helt geniale formidlingen av tekst og melodi er hennes varemerke. Hun vrir og vender og ord, fremhever de underligste og mest uventede rim, og på live-opptakene kan man alltid høre latter fra salen.

Det er Blossom som har skrevet "Long daddy green" som mange kanskje kjenner best fra Radka Toneffs "Fairytales". Jeg anbefaler å laste ned denne fra iTunes i Blossoms egen versjon - den er en herlig cool easylistening-jazzpop-perle fra 60-tallet.

Blossom Dearie har dessverre sluttet å gi konserter (såvidt jeg vet), og det er veldig synd - jeg tror hun er en fryd å oppleve live. Det er ikke mye som ligger ute på nettet heller, men låta "A jazz musician" fra 1979 fant jeg - enjoy!

Platetips:

*"Blossom Dearie" (1956)
*"May I come in?" (1964)
(alle platene hennes er fine....)

og ellers er dette en glimrende samleplate fra hennes periode på labelen Verve.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for tips. Men når skal du skrive om Nina Simone? Hun er min jazz-favoritt. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Tja, har ingen umiddelbare planer, men hvem vet :)

Populære innlegg