torsdag, mai 29, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Smykkeskrin

(Jeg beklager sterkt at jeg ikke har mulighet til å svare på alle glamourspørsmål i tide - de står i kø her, og det tar derfor litt tid. Hvilket også er grunnen til at jeg ikke alltid svarer på glamourspørsmål som kommer i kommentarfeltet, for det er jo å snike i køen... Rett skal være rett!)


Hei!

Jeg begynner å få en liten smykkesamling, men har stort sett smykkene slengende tilfeldig rundt eller har dem oppbevart i de små gaveeskene de kom i. Det føles litt uforsiktig og uglamourøst. Jeg har prøvd å finne et pent og romslig smykkeskrin i noen butikker i Oslo, men det viser seg å være svært vanskelig. Har du forslag til hvor det er mulig å få kjøpt et slikt?
Takk for en vakker og inspirerende blogg!
Mvh Kristin


Hei! Du har rett, smykkeskrinene har liksom forsvunnet litt etter at man vokste fra disse hvite og rosa med en opptrekkbar ballettdanserinne... Jeg vil tro at enkelte gullsmeder eller veskebutikker/parfymerier kan tilby noe som minner om de tradisjonelle skrinene med skuffer. Men her har du også anledningen til å gjøre noe mye morsommere og mer personlig.

Mitt forslag er som følger: Gå i en bruktbutikk og se om du finner en eske eller en boks som har vært brukt til noe helt annet, f.eks. en fin sigareske eller en pen liten kakeboks. Du kan legge et fint lommetørkle eller silkeskjerf i bunnen og ha de fleste smykkene nedi der. De smykkene du bruker oftere og vil ha lettere tilgjengelig, kan du legge i en liten skål som du har stående framme på nattbord e.l. - jeg bruker
denne som jeg kjøpte på bruktmarkedet i Birkelunden i vinter. Kjeder og smykker kan eventuelt henges opp på en knagg eller en krok i nærheten av speil eller toalettbord.

Alternativt, hvis du har sansen for kitsch og ting som er så stygge at de blir morsomme, finnes det en del flotte gavebutikker... I Brugata i Oslo ligger det et paradis for slike ting. Jeg fant en gang et smykkeskrin fullt av skuffer og blinkende lys, med en slags altertavle med "maleri" av Leonardo og Kate fra Titanic, som det var en liten fontene på foran. Ubetalelig! Er du tilhenger av shabby chic / landlig stil, popper jo gave/interiørbutikkene opp som paddehatter for tiden. Der finner du helt sikkert noe å ha smykkene dine i (men vær forberedt på å betale mye for ting som du sikkert kunne finne maken til på loppis). Og er du minimalist, kan Muji (kjøpes hos Åhlens) tilby slike skrin og oppbevaringsbokser i ulike former og størrelser.

Lykke til i jakten!

mvh Glamourbibliotekaren

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ellers er gamle syskrin ideelle. Mange skuffer og rom til å putte alt mulig i. Sjekk loftet hos mor og bestemor, eller ta deg en tur i bruktbutikkene.

Hilsen Elisabeth

Anonym sa...

Jeg har smykkeskrin fra gullsmed til "ordentlige" smykker, og til diverse andre skatter bruker jeg nistebokser i blikk fra femtitallet, av den typen som har skuffer du trekker ut. Forskjellen er bare at hos meg liggger det da diverse juggel og glitrer og ikke lekre smørbrød... Det er greit å skille samlingene, og ekte smykker trenger gjerne litt bedre stell. forresten - takk for tips - jeg må til Brugata. tipper det er butikken med fontenenene!

Anonym sa...

Sigaresker som tipses på her er geniale. Jeg har på loppis en gang kommet over et smalt treskrin som det var malingsutsyr i. ca 4 m høyt og avlangt ca 40 cm. Brukte det en periode til smykker, men nå har jeg det meste av sminken min i det. Dermed ligger alt i en høyde og er raskt å finne og raskt å rydde vekk, genialt synes jeg nå selv.
De beste smykkene mine ligger i orginalesker i et treskrin, juggelet ligger i farmors syskrin faktisk :D

Anonym sa...

Har selv fått et smykkeskrin fra gullsmed Neerbye, Henrik Ibsens gate 60 (vis a vis Nobelinstituttet) de har et godt utvalg, i tillegg har de mye fint fra Lynggaard som man kan hvile øyet på.

kristin sa...

Tusen takk for alle gode forslag! Skal ut og lete etter smykkeskrin lørdag formiddag, og har fått utvidet horisonten med hensyn til hvor jeg kan lete;o)
God glamourøs fredag!
Kristin

Anonym sa...

Jeg har en minikommode fra Muji (sorterer kanskje da under minimalist), men jeg som ellers kan være en smule rotekopp finner alltid smykkene veldig lett fordi jeg ser hvor de er med en gang -og samtidig er det smykkene som dekorerer skrinet i stedet for å forsvinne oppi det. Veldig fornøyd:-)

Anonym sa...

www.zendi.no er en nettbutikk med stort utvalg av smykkeskrin.

Populære innlegg