onsdag, juni 18, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Ferie i Sverige


Hei! Ferien nærmar seg, og her er det Sverigetur som står på programmet. Først eit par dagar i Ørebro og så dra vidare ut i det blå. Difor lurte eg på om du, evt lesarane dine, kunne hjelpa meg litt. Kvar bør eg dra og kva bør eg sjå på vegen? Eg er også blitt lova ei natt på eit slott:) Men kvar og kva for eit? Tusen takk for hjelpa og for fin blogg!
Mvh Marit


Hei!
Sverige er et av mine favorittland å feriere i. Jeg har lyst til å campe ved alle innsjøer og ligge og duppe på en flytebrygge til sola går ned. Jeg vil anbefale å dra til Småland, ta inn på et lite pensjonat eller en bondegård og være der i noen dager, kanskje låne sykler og sykle rundt på støvete landeveier mellom Emil-hus og små sjøer. Det er så fint! Ellers kan jeg med hele mitt hjerte anbefale å reise rundt i Dalarna, til Falun, Leksand, Rättvik og Mora ved Siljansjøen. Rødmalt idyll, så svensk som det kan bli. Carl Larssons hjem i Sundborn ved Falun er virkelig mitt drømmehjem... Og selvfølgelig vil jeg anbefale skjærgården. Saltkråkan-idyll. Det kan jo fint la seg kombinere med Småland.

Dette slottet har jeg en gang lagt til i mine bokmerker - det ser fint ut! "Countryside hotels" kan kanskje være noe? Her er det også noen.. Og her er det enda flere. Vil du bo på bondegård, sjekk ut denne siden. Her er det pensjonater og vandrerhjem. Her bodde jeg og Glamourgemalen i 2002 (hjemmesiden er ikke oppdatert etter det..) - veldig veldig koselig!


Leserne må gjerne komme med sine tips også!

God tur!
mvh
Glamourbibliotekaren.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg elsker Koster!
Det kan evt. være siste stopp på vegen hjem, enten med overnatting, eller bare som dagstur. Parkere bilen i Strömstad og ta båten over til SydkKoster, leie seg et gammelt skaberakk av en sykkel i Långagärde(avtal at den kan leveres ved fergeanløpet i Ekenäs og ta fergen tilbake til Strömstad derfra), og bare sykle rundt på øya. Lunsj på Kosters Trädgårsdcafé. Klatre opp på fjellet med varden og ha vidt utsyn alle veier. Bade litt ved fra stranden Kilesand eller ved Kyrkosund. Stikke innom noen av kunsthåndtverkerne som har verksted og utsalg. Sprøstekt makrell på bryggen i Ekenäs før fergen hjem. Koster er så lite og oversiktlig at man rekker overalt på en dag, men tiden stopper litt opp, så man kan godt være der flere dager.

Anonym sa...

Østhammar, et par timer nord for stockholm anbefales! Kjempe fine områder, og koselige småbyer som ligger ute ved kysten! Må sikkert regne med å ta et par ferjer for å komme over til de forsjellige øyene der ute, men avstanden er så kort at det bare blir koselig!:)Ellers anbefales både Gotland og Åland! Det er jo litt morro å ha sett Pippi-huset også:)

fru winther sa...

For et finfint svar! Og det dekker en god del Sverige-ting jeg har tenkt på i det siste.Lite sannynlig at jeg hadde klart å finne fram til alle disse fine stedene selv.Nå planlegger vi å kombinere Stockholm med en tur til Emil-land. :-D

Anonym sa...

Som exil-smålänning måste jag absolut slå ett slag för smålandskusten, även om den gör sig bäst om man kan få tag i en båt. För smålandsresenären kan även en sväng till Öland rekommenderas. Sträckan Färjestaden-Borgholm är det turisttätaste stråket, åk gärna över på östsidan eller söder ut.

Anonym sa...

Bohuslänkysten, fra Rossö rett syd for Strömstad og videre Grebbestad, Lysekil, Fjällbacka, osv osv... (dog usikker på om stedene er nevnt i riktig geografisk rekkefølge...) ellers alltid selvfølgelig Stockholm + at jeg tror det er flott i Skåne også...:-)

Anonym sa...

Bare litt syd for Ørebro ligger Aspa herregård www.aspaherrgard.se
Det er ikke et slott, men en utrolig hyggelig liten herregård hvor mannen min og jeg har vært flere ganger. Et sted for avslapning, romantikk og en uforglemmelig afternoon tea!

Anonym sa...

Hva med Uppsala? Har nordens eldste universitet og skandinavias største kirke. Carl von Linné var fra trakten. Det finns en helt vidunderlig vakker botanisk hage, der man kan sitte og lese en bok eller tre... eller man kan fika blåbærspai(nam nam)på en liten kafe ved elven som renner gjennom byen. Eller en tur innom den merkelige fine Gamla Uppsala.

Anonym sa...

Dagbladet tar opp samme spørsmål i dag: http://www.dagbladet.no/dinside/2008/06/03/537117.html

Glamourbibliotekaren sa...

Alle sammen: Takk for gode tips!

Maren B: Glamourbibliotekaren - alltid et steg foran :-D

Anonym sa...

Jeg vil anbefale Stockholm! En fantastisk koselig by om sommeren, omgitt av vann, med mulighet for mange fine fergeturer. Især liker jeg Djurgården, et naturskjønt område med flere hyggelige kafeer og restauranter og kunstmuseer som Prins Eugens Waldemarsudde og Thielska Galleriet. Dessuten er det kjempefint å ta dampbåt til Drottningholm - man kan spise middag ombord på vei hjem...

Engeline sa...

Småland og Emil har vært nevnt, men vimmerby i all sin prakt glimrer med sitt fravær. Hva med Näsgården til Astrid Lindgren, den tøffeste svensken noensinne, som stiller ut hennes private kunstutstilling hele sommeren?

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Stockholm er så obvious at jeg ikke tenkte på å nevnt det... :-)

Engeline: ... og Vimmerby også.

Anonym sa...

Tusen, tusen takk for mange gode tips! Dette blir ein bra ferie:)

Populære innlegg