tirsdag, juni 17, 2008

Feng Shui i badeskapet


Speaking of skjønnhetsprodukter; husker dere denne aksjonen? For min del ga den gode resultater, men skapet har jo etterhvert blitt fullt igjen. Jeg tror det er på tide med en stor-offensiv. Noen som blir med?

Husk: Ikke tvangs-bruk-opp produkter som er dårlige. De er det bedre å kaste. Freaker huden eller håret ut, skal man virkelig ikke fortsette å bruke dem, selv om det var dyre produkter. Gjort er gjort, pengene er betalt, men man behøver ikke å ødelegge huden sin i tillegg.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ah - nå ble jeg inspirert! Og det beste er at jeg vet godt hvor jeg skal gjøre av alt jeg ikke lenger trenger: har tre kusiner på 11, 14 og 16 som gjerne tar i mot neglelakker, bodylotions og øyskygger.. Hehe. Vinn-vinn!

Micha sa...

:-) Dette er en av grunnene til at jeg liker denne bloggen så godt. Hvor ellers får man oppmuntringer til å bruke det man faktisk har, framfor hele tiden å teste det nyeste??? Ikke mange steder hvertfall.
Jeg som ikke er så produktfreak engang (tror jeg hvertfall selv)...det er jo nesten sjokkerende hvor mye produkter jeg kjøper på meg, og som blir stående å ta opp plass.
Jeg er med! Takk for inspirasjon!

Anonym sa...

God ide, -jeg er for øvrig godt i gang, og kveld etter etter-trening-dusjen begynte jeg på siste rest av en body lotion jeg fikk i gave i fjor, som jeg liker bedre og bedre; Hydrate body lotion 'Cucumber song' fra Giovanni, som reklamerer med 'pure organic technology', hva nå det kan bety - økologisk, sikkert. Trekker lett inn og holder på smidigheten, dufter mildt og deilig. Må finne ut hvor giveren kjøpte den.
Jeg snakker meg vekk. Altså, jeg holder allerede på med aksjon 'bruk opp alle body lotion'ene' før du får lov til å kjøpe ny. Samtidig bruker jeg opp divers feilkjøpte ansiktskremer til albuer og utringning ('brystkasse' blir lissom så - maskulint...),
Det går unna så det griner, og jeg blir veldig fornøyd med meg selv.

Fornuftig forsker sa...

Har nylig flyttet, så behovet er ikke så stort. Eller forresten, det har jo begynt å hope seg opp allerede. Jeg får vel bruke luksuriøs body cream fra Origins (jeg er helt vill etter deres Ginger-serie) i stedet for hverdagsbodylotion en stund fremover, da... *sukk. Og ta Lavera-shampoen med på ferie for å bruke den opp (deres shampoer er topp, jeg har bare en pause med Origins mint-serie). Og det er vel det, så det var kjapt gjort!

Anonym sa...

Huh - nå har jeg blitt 40 og blir stadig mer trofast mot yndlingsproduktene mine. Jeg har funnet ut at det sparer meg og min ømfintlige hud for mye penger og ergrelser. Men selvfølgelig - kommer jeg over en LUSH-butikk (bildet), tillater jeg meg å gå amok. De har en miljøvennlig profil jeg har stor sympati for.

Glamourbibliotekaren sa...

Partyprinsesse: Smart!

Micha: Kult, bli med!

Hagenpåhytta: Smart å bruke ansiktskremer på brøstkassa! God idé.

Fornuftig forsker: Ja, Origins er verdt å sikle over.. skal sjekke ut deres økologiske alternativ snart nå.

Anonym: Bra, det høres ut som at du har nådd målet! Jeg er på vei dit jeg også :)

Anonym sa...

Jeg er med! Forrige gang gjorde jeg noe som funket fint for meg: Jeg samlet alle "rare ting" som jeg ikke bruker daglig (ansiktsmasker, hårkurer osv) og puttet det oppi ei fin gjennomsiktig eske med lokk. Vips: Et spa-kit! Til alle dager/kvelder hvor man føler for litt sjøldigging. Bonus: Mer oversikt over "hverdagshyllene".

En ting til: Hvis du har solkremer fra i fjor som lukter godt og har fin konsistent (altså ikke er alt for typisk solkrem...), så bør du bruke dem opp som vanlig body lotion. Solfaktoren er ikke til å stole på etter så lang lagring.

Glamourbibliotekaren sa...

Fruen: Bra tips om spakit! Kult at du er med på prosjektet. Angående solkrem-idéen: Det er så mange solkremer som inneholder så mye skummelt, så jeg tror for min del det er best å kaste gamle solkremer der faktoren ikke funker lenger. Ingrediensene er der jo fremdeles.

Anonym sa...

Åh, du har bilde av Lush-produkter! Jeg elsker Lush, og har flere produkter derfra i bruk. :)

Mon om jeg skal hive meg på aksjonen og se om jeg får kastet gammelt skrap jeg ikke bruker lenger/for lengst har gått ut på dato?

Anonym sa...

Jeg er også med! men det er ikke lett, hovedproblemet mitt er at jeg knapt bruker kremer, og når jeg bruker så bruker jeg lite. Er derfor veldig tilhenger av at ting kommer i minst mulig størrelse! Også bra for holdbarhetsdatoen det. Sikkert ikke så bra med 5 år gamle bodylotions, det vet jeg at jjeg har i skapet.

Anonym sa...

For oss som driv på med jord og hagearbeid er det greit å notere seg at sjampo fungerer veldig bra som handsåpe etter at ein har hatt fingrane i jorda.

Har ein kremar som skal brukast opp (særleg dei feite) gjer eit raust lag på hendene før ein går ut at hendene vert lettare å gjere reine etter haginga.

Anonym sa...

Nå har jeg ryddet i klesskapet: Alt som ikke er brukt siden sist jeg ryddet, blir gitt bort. Utslitte klær er kastet. Badeskapet: Jepp, følger ditt råd, masse ble kastet og noe skal jeg bruke opp. (Angående solkrem fra i fjor må jeg si at solkremen fremdeles fungerer utmerket. Man må kanskje ta på dobbelt, men den fungerer. Ellers ville jeg blitt solbrent og det er jeg ikke). Ryddet i rothylla under bordet i stua. Veldig deilig. Gått gjennom alle mine elle, klippet ut det jeg vil ha og kastet resten. Jeg har ryddet i te- og kaffehyllen på kjøkkenet; veldig oversiktlig nå. Det føles på mange måte som en renselse:)

Glamourbibliotekaren sa...

Elin: Lush er et must på enhver ferie, bare så synd de har sluttet å produsere halvparten av mine favoritter de siste årene.

Mia: Velkommen!

Innkjøper: Godt tips!

Anonym: Man føler seg alltid ti kilo lettere!

Anonym sa...

I forbindelse med flytting har jeg gjort denne øvelsen et par ganger underveis. Men det er fremdeles mer igjen. Kastet litt mer avdanka sminke for et par dager siden.
Da vi nettopp hadde flyttet inn og skulle sette inn krydder i krydderhyllene, begynte jeg å se på holdbarhetsdato. Det endte opp med et ganske tomt krydderskap. Antar at en del krydder har tapt seg når de er 3-4 år "best før"-dato. (Men ikke så mye som de tørrvarene min kjære fant, som hadde gått ut FØR vi flyttet sammen...)

Tar aksjonen som en inspurasjon til å få tømt de siste eskene fra badet etter flytting. ;)

Populære innlegg