tirsdag, juni 17, 2008

Hvor blir det av smøringa?


Som dere vet, er dette en reklamefri blogg som jeg ikke tjener et øre på. Noen goder har kommet i form av innbydelser til div. motevisninger og butikkåpninger og den slags. Det har vært en del spørsmål om annonsering og produktplassering, men det takker jeg pent og konsekvent nei til. Og sånn skal det være også. Mine lesere skal ikke være usikre på om det jeg skriver er mine egne meninger, eller om det er kjøpt og betalt av et reklamebyrå. Men uavhengig testing er noe annet. Hvor blir det av skjønnhetsproduktene?? Jeg vil teste leppestifter og bodylotioner og øyenkremer! Jeg er jo en produkt-junkie, hvorfor er det ingen som utnytter det?? Tilsvarende bloggere i andre land blir dynket i parfyme og får digre trailerlass med kremer hjem på døren. Men jeg? Nada. 1500 unike lesere pr dag betyr visst ingenting - bransjen kan umulig være klar over hvilken påvirkningskraft bloggere kan ha når det gjelder sånt. Når jeg skriver om produkter jeg selv har kjøpt og bruker flittig, får jeg alltid flere kommentarer og mailer som helt klart tyder på at leserne vil vite hvor de kan få tak i dem.

Når det er sagt, vil jeg legge til at jeg ville være brutalt ærlig i mine omtaler hvis jeg hadde fått produkter til testing. Hehe. Det er kanskje derfor ingen har våget å sende meg noe. Jeg er kresen og skriver ikke for å smiske med noen. Jeg lar meg ikke kjøpe. Men jeg tester gjerne. If that makes sense. I guess not.

p.s. Jeg lyver, jeg har jo fått en ting til testing. En elektrisk tannbørste! Men den ligger foreløbig i esken sin; jeg har ikke satt meg inn i hvordan den funker ennå.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Oi! en hel tannbørste??
Nå tror jeg produsentene har slått på stortromma, lell ja:))
Håper de snart forstår hvor heldige de er.

Anonym sa...

Hmmm, om jeg bare kjente til noen jeg kunne sende lenke hit til...

Holder med deg, bibliotekaren, du burde jammen få trailerlass, du også!

Glamourbibliotekaren sa...

Glampl: :)

Hagenpåhytta: Ja! Men for testing altså, ikke som gave.

Anonym sa...

Jeg har satt pris på prinsippene dine i to år nå :-D! Fortsett sånn!

Du burde forresten ta ibruk den smøregaven - jeg har brukt elektrisk tannbørste i årevis, den gjør en mye bedre jobb enn en manuell tannbørste ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Gratisprinsippet - et viktig prinsipp for bibliotekarer! :) Informasjon og inspirasjon uten å bli utsatt for reklame eller krav om betaling.

Anonym sa...

Dette er faktisk noe jeg har lurt på, hvordan kan det ha seg at f.eks. svenske bloggere får masse oppmerksomhet fra forskjellige produsenter og at dette ikke skjer i Norge?

Håper at noen får øynene opp for at bloggen din faktisk er perfekt for å spre nyttige råd og ærlige tester av produkter! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Cat: I USA var det stor oppstandelse tidligere i år da en haug med beautybloggere ble sponset med pilgrimtur til Paris og Coco Chanels leilighet. Men det er ikke sånt jeg mener altså. Ikke smøring, det har jeg ikke helt sansen for. Tror jeg hadde fått samvittighetskvaler både overfor lesere og for de som tilbød noe. Men testing av produkter er jo noe annet og vil ikke stille hverken lesere eller bloggeren i en kinkig situasjon.

Marte sa...

jeg og tre andre bloggere er produktanmeldere på www.beautybasket.no. Tror den daglige lederen er på leting etter en til.. kanskje du skal høre med henne?:)

Glamourbibliotekaren sa...

Marte: Aha, jeg mailet litt med henne her om dagen (om noe annet), og hun fortalte at hun hadde engasjert bloggere til å teste produktene. Jeg satser heller på at Body Shop eller noen sender meg en trailer en dag, jeg :)

Populære innlegg