fredag, juni 20, 2008

Økologisk frisørHvis du farger håret, men vil unngå altfor mye kjemikalier, vil jeg anbefale en frisør på Bislett som fokuserer veldig på økologiske og kjemikaliefrie produkter. Organics er navnet, og prismessig er de slett ikke verst (iallefall ikke sammenlignet med de hippeste frisørene i byen). Jeg var der forleden og fikk noen striper i mitt hår, som på bildet ser helt blondt og tynt ut... det er fordi 80% av manken er inni de foliegreiene som gjør at jeg ser ut som en lampeskjerm fra 70tallet. Sånn som hang i kjellerstua hos venninna mi. Husker ikke hva slike lamper heter...

24 kommentarer:

Oda sa...

Farga dei håret ditt med henna eller brukte dei eit anna produkt? Eg er ikkje så glad i kjemikalar i håret, men henna er så travelt...

Glamourbibliotekaren sa...

Aner ikke hva de brukte, men jeg har i allefall ikke hennafarget hår! Gud forby! :-D De har alle slags farger, mørke og lyse, kalde og varme, og den eneste forskjellen er at de er *litt* mer transparente enn vanlige farger, etter hva jeg forstod.

Oda sa...

Eg trur det må bli frisørbesøk på meg nesten gang eg besøker hovudstaden :-)

Ragnhild sa...

Eg har tenkt å kutta av manken på ein slik frisørsalong no. Det ligg ein organisk frisørsalong i posthallen òg. Her:
http://hope.origo.no/-/workgroup/show/1529_hope-hair?tag=frisør

Har du høyrt noko om denne? Sånn i forhold til den på Bislett?

Glamourbibliotekaren sa...

Niks, har ikke vært borti den. Men takk for tipset!

Anonym sa...

Hei,
Jeg er glad for et annet tips enn Hope. Hadde kun hørt om denne som et organisk alternativ; de er både veldig dyre men ikke minst fullbookede for lang tid fremover. Vær ute i god tid!

Tips: prøv avokado-innpakningen deres som lages fersk fra bunnen av på stedet.

Anonym sa...

Det ligger også en økologisk frisør i Markveien, heter "Tingeling". Jeg trodde først det var en butikk med ting, men der tok jeg feil. Har ikke vært innom, så jeg aner ikke noe om pris etc.
(Her i gården går det i ekte kjemikalier, ja. ;) )

Anonym sa...

hvor mye betalte du for farge og klipp? Jeg har gått til samme fantastiske frisør i Bergen i alle år, men har nå flyttet til Oslo og har angst for å gå til en frisør og få prissjokk!!!

Glamourbibliotekaren sa...

pang: 1490 tror jeg.

Anonym sa...

Der klipper jeg også meg!! Kjempekoseilig frisør og veldig god service! Hurra for min økologiske frisør! Har hørt det har kommet en ny i Oslo nå. En eller annen stylist som har åpnet. Der bruker de ekte frukt som hårmaske! Dit vil jeg ; )

Anonym sa...

Det finnes også økologisk frisør i Bergen: Huldra

Anonym sa...

i love huldra
gått der siden åpningen og er superfornøyd!
De er gode frisører også. Har satt opp brudesveisen der tilogmed.
Eneste forskjell på de og andre gode frisører er det med kjemikaliene og det betyr i grunn mest for frisørene selv.

Anonym sa...

Tingeling på Grünerløkka er ikke en økologisk frisør, det finnes faktisk bare 3 salonger i hele landet: Huldra i Bergen var den første i 2006, så er det en i Tromsø som heter Stili (2007)og en i Oslo, Organics på Bislett, dessuten Hope som er miljøvennlig(2008).

Folkens, det heter ikke organisk på norsk, men økologisk.. på engelsk heter det organic. Organisk betyr bare nedbrytbart på norsk og nesten alt er nedbrytbart. Økologisk derimot betyr at produktene inneholder planter som er dyrket uten kunstgjødsel og sprøytemidler og at det er begrensinger på hvilke kjemikalier og andre tilsetningsstoffer som brukes i produktet.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Jeg vet :)

Anonym sa...

ZENZ er en nyåpnet salong i sofienberggata 2b,like ved markveien, som er så økologisk som mulig. Kjeden kommer egentlig fra danmark, og denne salongen er den første i Norge....=)

anita sa...

hei folkens.jeg har vært i en fantastisk nyoppuset økologisk frisør salong AMY HAIRDESIGN som ligger på brua over haugerud t-bane.flink frisør kjempe god service.hun har også økologisk permanent,bleking ikke bare farger.verdt å besøke.tlf.22303044 og lett å finne.

CAMILLA sa...

Hei :-)
En venn av meg var på Hope og farget håret, og etter hun hadde vært der begynte håret å falle av på tuppene og fargen ble helt rar etter noen uker. Anbefales ikke!
men jeg farget håret mitt fra blondt til brunt for rundt 4 uker siden. Nå har det blitt helt orange, og tror du denne frisøren på Bislett vil kunne hjelpe meg med å få tilbake fargen eller farge det blondt tilbake? Har du noen tips? :)

Glamourbibliotekaren sa...

Hei, jeg har ingen anelse - du får ringe dem og spørre! :) Hårfarging er dessverre ikke min sterke side.

Anonym sa...

Skal si økologisk er "hypa" opp om dagen. Det er i utgangspunktet ingenting som heter økologisk når det gjelder frisørfaget. INGEN er 100% økologiske. De som kaller seg økologiske frisører bruker bare "litt mer" økologiske produkter enn den vanlige frisøren som vi alltid har gått til.
100% økologiske farger f.eks. vil ikke la seg gjøre å bruke, noe jeg håper også frisører i økologiske frisørsalonger kan bekrefte her for å bevise sin seriøsitet. Skal farge sette seg MÅ det brukes visse kjemikalier. Dette har med at skjell-laget i håret må åpne seg for at fargen skal få satt seg. Denne prosessen klarer ikke farger som er 100% økologiske...

Har du blitt fortalt noe annet på din økologiske frisørsalong bør du spørre en gang til om hvordan de virkelig for til å få fargen til å sitte... Legg også merke til at du må gå oftere til en slik frisør for å farge ditt hår, da fargen ikke sitter så lenge som i en vanlig salong. Men kanskje alle her inne har råd til å gå å farge håret sitt hver måned til 1500 spenn? Ikke jeg iallefall...

For all del...økologisk er bra det og har selv vært og farget samt klippet meg på en slik salong. Som tidligere frisør vet jeg en del om disse prosessene, så jeg var nyskjerrig. Resultatet og 1700 kronere fattigere var at jeg definitivt kommer til å gå til en vanlig frisør neste gang...
Det

Trude sa...

Hei,hei.

Kom putselig over denne siden og dette er virkelig interessant. Det er tydelig at flere og flere er opptatt av økologi og et sunnere alternativ.

Jeg er eier av Zenz Organic Hairdressing på Grünerløkka, som tidligere en nevnt her. Så jeg føler meg pliktig til å legge inn noen kommentarer.

Det er ikke korrekt slik hun forgje her skriver at vi ikke kan farge hår med 100% økologiske produkter. Vi bruker blant annet Logona fargene. Som er 100%, sertifiserte økologiske henna og plantefarger. Det er riktig at de ikke trenger inn i skjell-laget. Men, det er heller ikke nødvendig. De sitter like godt som vanlige farger, ser mer naturlig ut, og blir MYE MYE blankere.

De tradisjonelle, kjemiske fargene inneholder stoffer som har vist seg å være hormonforstyrrende, allergi- og/eller kreftfremkallende. Desse stoffene ungår vi som økologisk/grønn frisør.

Det er sant at økologi har blitt trend. Men, det er jo veldig, veldig positivt, spør du meg. Det eneste negative er at det er flere og flere som kaller seg for økologisk, grønn eller miljøvennlig, uten egentlig å være det. Men, dette blir det også snart ordnet opp i. Det vil komme en sertifisering av frisørsalonger i Norge også, som ønsker å markedsføre seg som økologisk. De har det i Danmark, og der er selfølgelig Zenz sertifisrt. Da er det enklere for dere å se hvem det er som driver seriøst og ikke.

Jeg er svært engasjert på dette området, først og fremst fordi jeg har kjendt forskjellen fra å jobbe i vanlig frisørsalong og til den jeg driver i dag. Jeg utviklet allergi i luftveiene av å stå i alle de sterke kjemikaliene i 3 år, og jeg måtte bare stoppe som frisør. Med de produktene jeg arbeider med nå merker jeg ingenting til allergien min. De er en ny hverdag, som jeg håper flere frisører der ute kan få oppleve en dag. :)

Vennlig hilsen
Trude, -Zenz.

Glamourbibliotekaren sa...

Trude: Tusen takk for oppklarende kommentar! Veldig bra :)

Anonym sa...

Hei
Vil gjøre dere oppmerksomme på at miljøsertifiserte frisører ikke behøver bety annet at man kildesorterer og skrur av lyset når man går hjem. Jeg driver med ulike slike miljøsertifiseringer, og mener at man må være bevist på både bruk økologisk produkter på kunder og miljø* hos frisører for at det skal være noen vits å kalle seg en miljøvennlig frisør. Dessverre kan man være Miljøsertifisert frisør uten å bruke et eneste økologisk produkt på kundene, så lenge man vasker håndklærne og har dopapir som er Svanemerket.

*(hva jeg mener med miljø her: miljø=; energiforbruk, vannforbruk, kjemikalier, arbeidsmiljø, avfallsløsninger, transportløsninger/forbruk, HMS system, IK system og etc. som påvirker det ytre miljøet og arbeidsmiljøet på en eller annen måte.)

- sjekk derfor hva frisøren din ligger i å være miljøvennlig og hva de gjør for å bli enda bedre.

Anonym sa...

Kravene til miljøsertifiserte frisører (Miljøfyrtårn) er revidert og omfatter også en del kjemikalier som er dokumenter som allergifremkallende eller på andre måter belastende av EU sin vitenskapelig komite. Arbeidet går fremover,det tar bare litt tid dessverre. Dere kan følge arbeidet som gjøres på www.gronnfrisor.no Nettsiden er ny,men det kommer hele tiden flere opplysninger. Arbeidet som gjøres går mest ut på arbeidsmiljø for frisører,men resultatene kommer også til å være for kundens beste. Vi kan ikke tillate at det finnes så mye belastende kjemikalier i produktene. Markedsføringen skal også ses nermere på. Arbeidsområdet er enormt men ved å samarbeide med flere land går arbeidet videre og gier resultater. Mvh Katja

Anonym sa...

Hei :) Syns det er veldig bra og høre at det faktisk går an å få 100% økologiske hårfarger o.l. Jeg har en venninne som også har åpnet økologisk salong v Hambros plass,salongen heter zuni studio. Hun har produkter fra zenz:)
Fint også at det skal bli strengere regler for hva man kan kalle økologisk naturlige produkter, det er mange juksemakere der ute!

Populære innlegg