fredag, juli 25, 2008

Glamorøs fredagGod morgen, alle der ute! Hva bringer helgen? Hvilke elementer løfter deres siste julifredag?

Her blir det sommer og sol, biltur, svaberg og Saltkråkanliv, en liten tur i båt - og antrekk og kjoler i ekte femtitallsstil. Og de to små søte koffertene. Ingrid Bergmans sommerparadis skal nytes. Helgene er gull verdt for den som jobber nesten hele sommeren.

Dagens: blomstrete skjørt, perler i ørene, pene sandaler, vind i håret.

God helg, kjære lesere!

(bilde:ukjent)

24 kommentarer:

Anonym sa...

Dagen starta med ein frisk sykkeltur i mine favorittpiratjeans, hekla kvite sko og ein paisley-mønstra topp som er så utringa at den er på grensa til det uanstendige.

- Uanstendig fordi bygningsarbeiderane i Thorvald Meyers gate plystra på meg då eg kom syklande. Når ein har passert 40 er det definitivt eit frynsegode som iallfall eg set stor pris på.

Bak øyrene (og eitt par andre plassar) har eg Tommy Hilfigers "Dreaming", blomstrande men ikkje for lett. Eg fann eit gåvesett i går som eg gav i gåve til meg sjølv. Etter jobb blir det småærend som henting av valuta i banken og slikt, vi reiser til Egypt søndag kveld.

Har glamourbibliotekaren forslag til glamourrelaterte aktivitetar i Kairo som ein ikkje bør gå glipp av?

God helg til alle, forresten, og god ferie til dei som får det først no!

Anonym sa...

I dag er det kort, blomstrete kjole som gjelder. I håret har jeg blomsterpynt. I helgen skal jeg i diamantbryllup i ryfylke. Er meldt nydelig vær så skal derfor ha på meg min nye femtitallskjole fra oasis. Ha en fantastisk helg allesammen

Anonym sa...

Tilstand: ferie
Antrekk: bikini
Jeg har akkurat kreket meg opp etter en stund med krim i senga, og har fått på plass fuktighet osv i ansiktet. Jeg prøver ut Dr.Haushcas rosekrem i kombinasjon med roseolje fra Decleor. Det dufter godt, og står for litt ekstra glamourfølelse, selv om været og ferien i seg selv er rimelig glamorøst!
Vi har hatt to dager med utstrakt fjord- og båtliv m/høy solfaktor..., og i helgen blir det overnattingstur til Lyngør, -med båt.

God helg :-)

Anonym sa...

Antrekk: Jeansskjørt og hvit singlet. Solkrem på hele kroppen, Diadoras "Coral" på tærne og gullfargede havaianas.
Dagen skal nytes på verandaen med Marques, isvann og radio. Rosévin og levende lys i kveld. Mm, ferie er nydelig!

Anonym sa...

Ingen ferie her, heller litt småsliten fra utepils i går..

Men fargerik kjole, kaldt vann og varm kaffe gjør at morgenen ikke har vært så verst allikevel. Og om noen timer begynner en solfylt helg med kjærestemiddag! Hurra!

fru winther sa...

Våknet til strålende vær og fuglekvitter, har nå fått tatt meg en runde i dusjen og iført meg glamorøst fotsid kjole og har L'Artisans "Safran Troublant" bak ørene (den ble mitt valg hos Cow i Stockholm, mannen fikk Méchant Loup, og jeg kommer nok til å "stjele" litt av den også innimellom). Skal snart ta på meg mine lekre korallfargede sandaler og trippe en tur til byen for naprapat-time (ikke så glamorøst). God helg!

Jenny B sa...

Jag har börjat dagen med en lång lyxig frukost över morgontidningarnas kultursidor. Jag är fortfarande klädd i blommigt nattlinne! När solen inte är lika het längre skall jag sätta mig i parken och läsa, och ikväll skall jag se Hamlet på Dramaten.

Anonym sa...

Det er skadet glamour på meg i dag, etter et overtråkk på en 2 mil lang fjelltur(det skjedde heldigvis på slutten på turen!!). Antrekk i dag er derfor en marinebå stroppekjole med bikini under og støttebandasje på ankelen.
Hell i uhellet er at jeg er sykemeldt i helgen, og slipper å jobbe inne i 30 grader! Det blir derfor latmannsliv på meg, bortgjemt på en koselig øy i en av norges største innsjøer:)

God helg og ferie til alle sammen!

Anonym sa...

Kaffe og wienerbrød til frokost i skyggen på terassen, 23 grader og fantastisk deilig! Nye solbriller og en svart sommerkjole, og nå sykler jeg straks til Stavanger sentrum og dag tre av Gladmat-festivalen. Må bare innom Pus Springsteen og gi henne litt antibiotika først.

Ferie er gull. :)

Anonym sa...

Har akkurat fått nytta meg av trening i arbeidstida, hendelse så sprek ein kjenner seg etterpå. Sommarkjole og gode sandalar, litt neglelakk på tæra og solkrem i ansiktet. Det trengs når ein skal ut på terrassen for å ete lunsj.

Kvelden bringer mannen min heimatt frå ei vekes ferie, me skal ha reker og noko attåt på balkongen. Forslag? Kvitvin er ikkje alternativ for ein veksande mage..

Elles nyte helga med familiebesøk.
Ynskjer god helg til alle!

Anonym sa...

Endeleg varmt sommarvêr, og då kan ein endeleg ta fram sommarkjolen. Men så er det ikkje så enkelt likevel.

Eg har ein sommarkjole som minner om denne, dog med meir 50-talssnitt (altså lenger), större prikkar og raud slöyfe i livet.
http://bp1.blogger.com/_Zm6TMpDWDAs/R3zzpj1RyhI/
AAAAAAAAAUA/0QTT8OawXv0/s1600-h/dress+17.jpg

Men kva kan eg bruke til? Ja, det er lekkert med perleöyredobbar, kvite pumps og oppsatt hår - men då får ein nesten "karnevalskjensle". Eg vil jo at folk skal tenke at eg er pynta, ikkje at eg skal på 50-talsfest.
Nokre tips?

Anonym sa...

sandaler med viftende tær og deilig lunsj på kaffebar pluss et lite stykke brownies :)

Ingvild S L sa...

Helgevask i ekte 50-talls husmorkjole, parfymen er for øyeblikket Krystall grønnsåpe.
Men i kveld kommer det fint besøk fra Oslo, så det blir hvitvin, pene kjoler og litt snasen tapas!
God helg!

Anonym sa...

Liten pause i skjærgårdslivet for å rapportere om glamorøs fredag!

Solbrun og med nasa i somarens mest spanande bok glir late dagar forbi i sakte snekke-tempo. I dag er det dagstur til byen. Etter nok eit godt eksamensresultat frå min forlovede si side, vil han feire med is og ny somarkjole til meg! Var ikkje det ein god deal?! Hihi.

Resten av helga skal brukast til å lese ut mursteinsboka mi og byrje på ei ny, bake bringebærpai av ville bringebær og bade til leppene vert blå, -akkurat slik somaren skal vere!

Med ynskje om ei solrik og glamorøs helg!

Anonym sa...

Rosa sommerkjole er dagens antrekk.

I kveld skal vi bare ha ett barn å kose oss med, siden storebror skal overnatte hos besteforeldrene. En begivenhet! Siden ett barn er som ett, og to er som fjorten, skal det bli deilig med litt fred og ro... :-)
Antar det blir et glass rødvin i solnedgang på balkongen. I går kveld var det 25 grader der klokka 23.30...
God helg!

Anonym sa...

I dag har det vært nesten litt for varmt til glamour... Inspirert av varmen ble det en kjole kjøpt i Zimbabwe, med bryterrygg og stilistiske afrikanske dyr mot varierende farget bunn. Og sandaler.
Dagen ble tilbrakt hos svigers med bilder fra Tyskland (de studerte der på 60-tallet) og is og bær, i tillegg til å hente ny pc på jobb. (Min ble stjålet for noen uker siden.)

Plan for helgen: Nyte pent vær enten på veranda eller andre steder, og få installert alt jeg trenger på ny pc. (Jeg synes det er kos, altså.)

Anonym sa...

Til bibliotekarspira. Vil anbefale deg å drikke Ballblom eplemost! Den er veldig god!!

Om to dager reiser jeg endelig tilbake til Roma ; )

- God helg til alle sammen ; )

Anonym sa...

Sent men godt:

Jobb, med jobbantrekk, til tidlig ettermiddag. Middagshvil, dusj, deretter BBQ med gode og livlige venner i stor hage med utsikt mot solnedgangen etterhvert. Rosa kjole + negler, kylling+bredskivet potet paa grillen, oel og vin i glasset, Chanels Chance paa huden og idyll all over. Nevnte jeg at det var over 20 grader da jeg etterhvert tusla hjemover? Sommeren er fin om dagen:)

Anonym sa...

Hva i allverden var den siste kommentaren der om??

Hvoromallting er har jeg på meg det samme i dag(lørdag) som i går fredag; min arvede hytteshorts, en salt singlet, solhatt og søttitallssolbriller, stivt saltvannshår og ganske høy solfaktor, men skifter ofte til badedrakt.

Ønsker Glamourbibliotekaren en deilig helg i Fjällbacka! På mandag reiser jeg og slangeskinnsskoene mine til Edinburgh for å oppleve Tom Waits. Ettersom jeg har sett mannen live før -og nå VET hva jeg har i vente- gleder jeg meg om mulig enda mer enn før Stockholmskonserten i '99.

Har leserne noen tips til steder (vd siden av slottet) jeg bør oppsøke når jeg først er i E-burgh? En spesiell butikk, et hemmelig marked, en supertrivelig caff eller noe sånt? Skal være der mandag-torsdag bo i leilighet sentralt i byen.

Ragna sa...

Helgen har så langt brakt lenge etterlengtet besøk på bruktbutikk og etterfølgende store kvaler. Jeg fant en gammel "garderobekoffert" - en sånn som står på høykant og så åpner man den på midten og inni er det kleshengere og skuffer og et lite garderobeskap rett og slett. Lurer veldig på om jeg må kjøpe den på mandag... veldig dyr sak. Det er litt sus av "svunne tider" over den og jeg ser for meg at den er fra den tiden da unge piker dro ut på dannelsesreiser :-)

Anonym sa...

Ragna: Sånne garderobekofferter er fantastisk kule, og ganske umulige å flytte rundt på. Vil tipse om å ta mål av den og trapp eller heis dit den skal transporteres og fått hjelp av noen sterke venner til å få den med hjem... Har nemlig prøvd å transportere en slik en opp en laaang trapp.

Lekkermunn sa...

Til Katrine:
Det er tre år siden jeg var i Edinburgh sist og mine tips er noe farget av interessen for mat, men men - det er det jeg sysler med.

1. Gastropuben Victoria & Albert det var fantastisk. Jeg har anbefalt den senere og hørt at kjøkkenet fortsatt holder stand - http://www.itchyedinburgh.co.uk/review.cfm/6/184886/edinburgh-City-Guide/review/Victoria-amp-Albert

2. Plaisir Du Chocolat, Edinburgh på Royale Mile er også veldig bra for lunsj eller varm sjokolade.

3. I Victoria Street i gamlebyen ligger det en veldig bra honningbutikk og en ostebutikk ved siden av hverandre

4. Scottish National Portrait Gallery var bra.

5. Og hvis du strikker - masse bra og spennende garn der borte.
God tur fra Lekkermunn

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for fine rapporter alle sammen! :)

Anonym sa...

lekkermunn: Takk for tips, det er rett opp i gata mi! Spising er en av mine favorittsysler når jeg er på tur (hm, ellers også, forresten).
Jeg var innom for smaksprøver de tre stedene i gamlebyen/Royal Mile, og fant ellers en semi-gastropub der de andre spiste god haggis, og jeg fikk god gammaldags sausages&mash med grove, krydrede pølser og hjemmelaget potetstappe med sennepsfrø og tykk gravy. Det er comfort-food, det!

Populære innlegg