mandag, august 25, 2008

Bjerken


Å "dekorere" en vegg er ikke enkelt. Som tidligere nevnt, vi vil ikke henge opp noe bare for å henge opp noe. Derfor har denne veggen vært tom i et års tid. IKEA-plakater o.l. er helt uaktuelt. Sjablonger og mye småtterier er heller ikke vår greie i denne sammenhengen - vi ville ha noe som ga et fredelig inntrykk. Ikke henge opp masse greier. Heller tomme vegger enn ugjennomtenkte og upersonlige bilder som bare "ser stilige ut".

Men i løpet av tirsdag i forrige uke ble vi sikre på at vår opprinnelige plan var den beste:
Vi hadde jo allerede tenkt å henge opp stoff, men ikke hvilket som helst stoff. Vi ville ha noe litt ordentlig, gjerne i et design. Derfor gikk vi til Marimekko. Der kan man nemlig kjøpe "bilder", altså 2.5 meter stoff i en rapport, som utgjør et motiv. Man kan mao ikke kjøpe bare én meter av det. Og der fant vi (via tips fra en stilsikker venninne) noe som virkelig symboliserer ro: En finsk (?) innsjø med bjørker foran. Eureka! Og det matcher de gamle danske Panton-kopiene perfekt både i farge og stil. Det var akkurat noe sånt vi hadde forestilt oss. Marimekko er heldigvis mye annet i tillegg til de store prangende røde blomstene...

(Dessuten minner bildet litt om de typiske tapetene fra 70tallet, med fotografier av skog, nærmest i naturlig størrelse... Fascinerende.)

Det vi egentlig var usikre på, var hva slags materiale vi skulle bruke. Min geniale mann fant isoporplater på Maxbo. Perfekt! Veier ingenting.

Sånn ble det:

37 kommentarer:

Ingvild S L sa...

Meget lekkert! Jeg har sansen for den rene følelsen, på mitt soverom har jeg en enkel gråblå hylle på knekter med sorthvitt bilder i matte sorte rammer. Kun det over sengen. :)

Annikken sa...

Knallfint!!

Og om ikke annet kom det jo masse gode ideer for andre å ta med seg i den forrige posten:)

Anonym sa...

Det der ble svært, svært vellykket. Gratulerer med super, sober løsning :-D

Selv har jeg ingen ting over sengen, men når jeg ligger i sengen ser jeg på en serigrafi av Ferdinand Finne som lyder det klingende navn: San Juan basista camino del desierto (hvis jeg husker korrekt), hvilket skal bety noe i retning av: Døperen Johannes på vei til ørkenen.
Ellers er veggene nakne. Nei vent! En overdådig pyntet (glansbildeengler, mye gull og slufser og mer glansbilder) sak, innrammet i 'gull'ramme, med teksten til en sang venninnene fra koret skrev og framførte for meg da jeg skulle flytte fra byen. Verket bærer navnet "Requien for the fallen madonna with the big b..."

Hehe

Anonym sa...

..og der (håper jeg) at jeg fant løsningen på hvordan jeg skal henge opp bildene på lerret som bare ligger her og venter.. selges isopor i store plater, eller kan jeg få de ferdigsagd (eller hva de nå gjør med dem) mon tro? vet din geniale mann noe om dette?

på forhånd takk.. :)

Anonym sa...

ahh, jeg ville også si at det ble pent :)

Anonym sa...

Det ble kjempefint. :-D

Glamourbibliotekaren sa...

Ingvild: Mm, det blir jo fort støvete om man har masse greier.

Annikken: Absolutt, de står der til inspirasjon for andre! :)

Hagenpåhytta: Takk! Englegullrammen hørtes flott ut også! :-D

Lene: Takk :) De platene vi kjøpte var i en eller annen standard, men vi satte sammen tre og da ble det akkurat passe.

Skriversken: Thank you!

Anonym sa...

Så fint!

Anonym sa...

Det ble jo helt strålende!

Anonym sa...

Så fint det ble!:o) Dette har jeg på en liten vegg i stua. Monterte det med list oppe og nede som ble festa i veggen.

Anonym sa...

Et oppfølgende gardinglamourspørsmål: Vet du (eller kanskje noen av bloggleserne) om en butikk som selger kule gardiner, gjerne med stilisert blomstermønster e.l.)? Skal ha dem til soverom med scandinavian design-look. Har sett på Tannum, men fant ikke det jeg lette etter der.

Anonym sa...

Det der ble jo veldig bra. Hvor ligger denne marimekkobutikken? Jeg ble nemlig veldig intressert i disse bildene... hadde vært noe for sovealkoven min!

Fornuftig forsker sa...

Så fint det ble! En veldig god ide! Marimekko har mye fint - og de kan bestille inn nesten alt av stoff fra egen kolleksjon. Kanskje dette er løsningen for våre tomme soveromsvegger? Vi har allerede Marimekkos Elokuu på gardinene, et slags gusje-gult og brunt mønster som forestiller noen store, stiliserte haner, ganske kult og nydelig innenfor gusje-sjangeren.

Anonym sa...

Unmiddelbar reaksjon: Flott! :)

Anonym sa...

Kjempe fint og genialt. Stjeler ideen tvert ! Har samme problemer med veggene her jeg bor. Ikke lett å finne noe som er fint, som er lett å henge opp og ikke minst veier så lite at det ikke lager kjempe hull i gipsveggen. Tusen takk!!!

Anonym sa...

Kjempefint! Fikk assosiasjoner til norsk vår -og omslaget på min mors gamle "Kitt" bøker..

Anonym sa...

NYDELIG!! De har også serveringsbrett som er likt. Veldig fint motiv!

Anonym sa...

Ah! Matchende serveringsbrett til glamorøse tekopper servert på sengen!

Glamourbibliotekaren sa...

Og bjørkete i koppene, bjørkeduftlys fra Diptyque og sibelius på stereoen... stakkars glamourgemal, han er allergisk mot pollen. Dette blir i meste laget :-D

Anonym sa...

Anonym: Både Marimekko og Laura Ashley (faktisk) har ulike utgaver av stiliserte blomstermønstre, og begge har nettider man kan browse gjennom utvalget på før man evt. tar turen i burikken. begge butikkene ligger i Vika, forøvrig.

Anonym sa...

Oi, så fint det ble!
Og gulfargen på bildet står i stil med lampene.
Vi har heller ikke så mye ting og tang på soverommet pga astma i familien. Skapene går også helt opp til taket så slipper vi at det blir liggende så mye støv der.
Men har et stort maleri over hodegavelen og et veggteppe ved siden av.
Tapetet er også blåmønstret og gammelt, i duse, skinnende farger.

Anonym sa...

Så stilig!! Utrolig bra hvordan det passet til lampene. Dere er så kreative altså, godt man kan inspireres og lagre litt tips inni hodet til det trengs engang :-)

Anonym sa...

I tillegg til at det der var dritlekkert, vil det også ha en effekt som absorbent - altså en gjenstand som "suger vekk gjenklang" fra rommet. Slett ikke så dumt, verken på et kontor eller et soverom;-) Hm... Må visst på Maxbo en tur.

Snåta sa...

Oj, dette ble veldig fint! For en god smak:-)

Grete Westrum Sortland sa...

Så fint! Har ingen bilder på soverommet vi, så det er bra med sånne gode tips.

Ragnhild sa...

Dette stoffet likar eg kjempegodt. Du har sikkert sett at dei har det same motivet som haust og vinter òg, men vår/sommar er nok finast å ha på veggen:-) Brukte de stiftar til å festa stoffet med på baksida? Lampene er forresten dritfine!

Anonym sa...

Veldig fint! Hvordan festet du stoffet til isoporen? Jeg har dog ikke så mange vegger da jeg bor på et loft med mye skråtak :)

Benytter sjansen til å spørre om noe annet også. I går prøvde jeg banan/bringebær-smoothien din. Veldig frisk og god! Men, får du den helt glatt? Jeg brukte friske bær og noen isbiter isteden for frosne bær, men det skal vel ikke ha noe å si. Antar det var bringebærsteinene som ikke lot seg knuse fullstendig i blenderen. Da er jo faktisk konsistensen på mango/banan bedre!

Anonym sa...

Veldig fint og en super god ide.
Har du forresten vært inne på www.glansbilde.no. De lager lerretsbilder og bilder på aluminium av dine egne motiver/bilder. Jeg synes ihvertfall det er en veldig god ide. Da får man jo akkurat det man ønsker seg.

Hverdagsheltinnen sa...

Dette ble en fin løsning! Har gjort noe lignende hjemme, men da med stofftrykk innkjøpt på reiser. De er ofte ikke standard størrelse og krever andre rammer enn det som finnes i butikkene. Løsningen hos oss har vært å kjøpe lister som vi deler opp, spikrer sammen og deretter stifter stoffet på.

Én ting til: befriende å se at det "går an" å bruke andre marimekko-trykk enn de overeksponerte blomstene...

Anonym sa...

Åh, så stilig det ble! Dette er absolutt en idé jeg skal ta med meg når jeg en gang får en leilighet jeg kan utfolde meg fritt i (her vil romvenninnene også ha et ord med i laget)!

Anonym sa...

Jubijenta: Tittet litt på www.glansbilde.no.
Det var også en veldig god ide.
Da kan man f.eks ta bilde av seg selv og familien, kjæledyret sitt eller et landskapsbilde:)

Anonym sa...

Dette var kjempelekkert. Tek sikkert vekk ein del lyd også, kanskje noko å prøve på jobb i eit rom med hard klang og lite dekorasjonar frå før. Takk for at du delte dette med oss. :-) Ane

Glamourbibliotekaren sa...

Vi festet det til isoporen med knappenåler, uten å klippe noe i stoffet. (Gjenbruk senere! birkekjole, haha)

Angående bringebærsteiner i smoothie - tenker ikke over det en gang. De er jo så bittebittesmå!

Gardinbutikker vet jeg ikke noe om, dessverre.

Anonym sa...

70-talls-tapetene med motiv på er så usannsynig stilige! i det gamle huset vårt, som nå fungerer mer som hytte, har vi en sånn tapet på stuedøra; menneske + hest + sandstrand + hav + solnedgang. og den er nydelig! bortsett fra at yngre-enn-10-år-meg har klart å tegne rundt hesten med ei penn ... jeg kunne gitt meg selv en ørefik for det der :P

Unknown sa...

Ah...ser bra ut. eitt av min favorittstoff, men eg har ikkje funne fornuftig bruk endå.

Anonym sa...

Superkult! Har hatt denne i bakhodet hele høsten :-) Får ikke fikset selv, men tenkte å ønske meg i julegave...

Hva er prisen på denne type stoff hos Marimekko? (sånn at jeg vet hvem jeg skal ønske meg det av...)

Glamourbibliotekaren sa...

Husker ikke helt, men rundt 800-900 tror jeg.

Populære innlegg