tirsdag, august 26, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Gamle smykker


Kjære Glamourbibliotekar!
Jeg har nylig arvet masse smykker, noen riktig gamle, og noen ikke riktig så gamle. Noen av de trenger jeg å gjøre noe med for at de kan brukes, og jeg er veldig åpen for tips. 
  • Jeg har et sett med armbånd, kjede og øredobber i trefarget gull, hvor den ene øredobben er borte. Gullsmeden sier at det er uforholdsmessig dyrt å få laget en ny, er det noen som har tips til flinke folk som kan gjøre sånt uten at det koster det hvite ut av øyet? Jeg har evt. noe gull som jeg kan "bytte inn". 
  • Et emaljekjede som opprinnelig var gullforgylt, men det er nesten ikke noe gullfarge igjen. Kan man "freshe opp" det med ny gullforgylling? 
  • Gammeldagse skruøredobber, kan man få gjort dem om til øredobber for hull? Jeg har et par jade-"perler" som jeg aller helst skulle hatt som "dingle-dobber", eventuelt som studs (hva nå det heter på norsk). 
  • Tilhørende jade"perle"-kjede må tres om og skiftes lås på, men det er ganske rimelig å gå gjort selv hos gullsmed, visst.
Håper glamourbibliotekaren selv eller hennes glamorøse leserkrets kan
tipse meg flinke folk der ute som kan hjelpe til med sånt.

Katrine


Hei!
Her tror jeg vi må be leserne om hjelp. Noen som har erfaring med restaurering av gamle smykker? 

mvh
Glamourbibliotekaren

8 kommentarer:

Anonym sa...

Esaias Solberg i kirkeristen kanskje ? ELlers er det et gullsmedfellskap på Solli plass, husker ikke navnet, men det ligger v siden av det "blå kjøkken", de lager bla nytt av gammelt og tar innbytte-gull og reparerer. Lykke til heldige deg :-)

HildeSol sa...

Jeg har fått gjort om skru-øredobber til "studs" hos vanlig gullsmed, tror det kostet 500,-

Anonym sa...

Oi! Ny toppdekor. Vakker, men uvant. Hm, må tilvenning til her, kjenner jeg.

Anonym sa...

Jeg går 2.året på gullsmedlinja, Plus-skolen i Fredrikstad. hvis du sender mæi bilder av det du har kan jeg finne ut hva som går an å gjøre.
lenaulriksen@hotmail.com

Eva sa...

Oh la la! Fint nytt design på bloggtittelen!

Anonym sa...

Esaias Solberg er vel relativt dyrt?

Dersom du har mulighet til å bevege deg ut av Oslo, tror jeg det kan være en idé. Jeg kjenner til en fantastisk gullsmed på Flisa, som jeg absolutt anbefaler. Hun tar sikkert oppdrag som dette.

Anonym sa...

Jeg har anbefalt en gullsmed i Son tidligere - og jeg gjør det gjerne igjen. Han heter Tomas Sættem og lager fantastiske smykker for hånd. Jeg har fått laget både diamantøredobber og ringer (bl.a. gifteringer) hos ham, og jeg blir superfornøyd hver gang! Han smelter om, reparerer eller lager nytt.

Anonym sa...

Anette: Jeg har vært innom han i Son, men så fint å få en kundeanbefaling! Da tar jeg nok med meg rubb og stubb til ham og hører hva han kan få til. Takk for tips alle!

Populære innlegg