torsdag, august 21, 2008

oooh aaah

Hva fant jeg på loftet sist jeg var i mitt barndomshjem? Jo, de gamle sjakkrutede wayfarersolbrillene mine, kjøpt på H&M i Akersgata i 1986. Jeg var 11 år med ny permanent. Jeg husker også at jeg hadde en slik rosa snor så de kunne henge rundt halsen. Brillene er så slitte at rutene hadde begynt å ramle av på stengene, og der har jeg reparert med korrekturlakk (!). 

Her er et bevis på at jeg brukte dem - antagelig to år senere, 1988, akkurat fylt 13 år. Hår i grorudpalme og hestehale, rosa off-the-shoulder-singlet som det muligens stod Marco Polo på, gutteshorts med brede fargestriper, walkman. Og en "Don't mess with me"-attitude. (Den rutete bagen i bakgrunnen er fremdeles i bruk)

Nå er de sikkert helt ute igjen. Ikke at jeg noensinne trodde de skulle bli in, men det ble de jo. Jeg bruker dem nå og da for moro skyld. Føler meg litt som The Monroes eller noen. 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Å, så tøffe! Og trur jammen eg hadde ei slik t-skjorte i lys blå..

-margrete

Ragnhild sa...

Det er artig å finna gamle saker frå 80-talet. Walkman = nostalgi! Kva høyrde du på her, skal tru?:-)

Anonym sa...

Hun hørte nok på Mezzoforte eller noe sånt. DeLillos? Beatles? Toto?

Hilsen fotografen (trur eg). :-)

Anonym sa...

Herlig!

Glamourbibliotekaren sa...

Margrete: Se om du finner den igjen! :-D

Ragnhild: Året etter kjøpte jeg en gul Sony sportswalkman... ah. Min drøm!

Kjær: Vær glad jeg ikke la ut det bildet av deg i hvit badedrakt med donald på + en gammel oransje shorts :-D Det var limt inn på samme side i albumet. (Helt sikkert Toto, ja. Eller deLillos.)

Kristine: Mm, særlig panneluggen..!

Anonym sa...

Jeg skjoente det var duket for kulturforskjell da overskrifta sa "oooh aaah". For det er starten paa 'kampropet' til de som digga Eric Cantona da han spilte bl.a. for ManUnited. (Nei, jeg liker IKKE utd.)

Oooh, aaah,
oooh, aaah,
say ooh aah
Cantona!

Det har jeg hoert noen ganger. Men jeg forventa forsaavidt ikke saa mye fotballstoff her hos deg :-P

Anonym sa...

Wayfarers er så in at det er vondt, er dei ikkje? Datra mine hadde rosa og svarte wayfarers med speilglass til hijaben sin i Egypt, og hadde same attitude som deg... Og det funka! Ho er snart 13.

Glamourbibliotekaren sa...

Alter Ego: Greek to me :)

Innkjøp: Sikkert på vei ut alt, ettersom vi har fått med oss at det har vært in, haha :-D

Populære innlegg