fredag, september 26, 2008

Glamorøs fredag

God morgen!
Glamourbibliotekaren hilser eder på denne vakre høstdag. Litt trøtt etter fire Lettermankvelder på rad, men glad også - naboens søte og myke lille labradorvalp spratt opp i armene mine da jeg var på vei ut av huset.

Glamourelementer i tillegg til en bokstavelig talt myk start på dagen: Ella Fitzgerald og "Mood Indigo", Covent Garden-te, og ett av de ytterst få innkjøpene jeg gjorde under sommerens ferieturer: Et lite Missoni-silkeskjerf fra Capri.

Kulturnatt i Oslo i kveld, og husk at denne utstillingen snart er over - siste dag (med loppis!) på søndag! Morgendagen skal jeg tilbringe med min tiårige nevø. Og før det skal det jobbes litt. Det skal det forøvrig nå også...

Ha en fin dag!27 kommentarer:

Anonym sa...

Hjemmekontor. Det betyr meget 'avslappet', og svært lite glamorøst antrekk.
Men, jeg har deilig knekkebrød med ost på, nytrukket kaffe i det fine kruset mitt fra Raffles hotel, Singapore, og - til ære for glamorøs fredag: litt Coco bak øret.

Det blir en helg preget av fint vær og alt man må få gjort i hagen og sånn. Og dobbeltrening i morra; vektstang / spinn. Ellers ro og fred. Deilig!

God helg, kjære glamourbibliotekar og alle andre!

Anonym sa...

Ekte glamorøs fredag i dag til tross for regn. Svart, kort kjole med rosa og grønt blomstermønster, tykke, svarte strømper, turkise gummistøvler og svart trench og paraply. Gamle låter av Billy Joel på øret på min spasertur til jobb. I kveld blir det middag med gode venner og leking med ungene deres. God helg til alle de glamorøse!

AstridVU sa...

Takk for koselige, inspirerende og vakre innlegg og bilder, Glamourbibliotekaren! Ikke lenge siden jeg oppdaget bloggen din, men den har allerede blitt en av bloggene som sjekkes daglig.

Som mamma til min 5 måneder gamle, gulpete datter består kleskoden av lite glamour - men; Jeg henter det inn igjen ved å drikke en deilig espresso eller to fra min fantastiske Nespresso!

God helg alle!

Jenny B sa...

Jag har svart urringad topp, mörkgrå byxor, gröna örhängen och röda läppar. Ikväll blir fredagsölen uppgraderad till drink-kväll på jobbet! Ännu senare skall jag ta emot besök över helgen, så det skall nog bli några bra dagar framöver!

Anonym sa...

Koristen stiller i typisk dongeri og svart, glammet opp med høye svarte yndlingsstøvletter, smykke i grønt og sølv, Chanel bak øret og røde lepper. En stor, fin og ny tekopp fra Indiska har jeg også, og den skal fylles med Imperial White Peach-te fra Celestial Seasonings minst en gang idag :-)Ingen planer for helgen, bare en lang liste over høstrelaterte og hyggelige ting som bør gjøres. Og selvfølgelig skal jeg gå tur i høstvakre Østmarka og lese, lese, lese... God helg til alle!

Snåta sa...

Har ikke kommet lengre enn pysjen her, men har god kaffe og lillegutt sover(= ganske så deilig faktisk! Skikkelig hverdagsglamour)
Senere blir det trening og middag hos ei venninne og så kommer min kjære hjem igjen etter noen dager utenbys. Det blir familiehelg med bl.a Andy Warhol-utstilling og god mat (plukket mengder av traktkantarell forrige helg som må fortæres). God helg!

Anonym sa...

Åh! Glamourdag! Jeg signerer Astrid over meg her på det meste (bortsett fra espresso-ingrediensen (til frokost holder jeg meg til en stor kopp kaffe med en solid mengde lettmelk)) : Delvis mammapermisjon med datter 6 mnd, og dagen blir ikke fullt så glamorøs som hos andre her, ser jeg. Det mest glamorøse i dag blir mine nyinnkjøpte jeans, det fine Tissot-uret mitt, og ikke minst gifteringen som kom på fingeren for en uke siden i dag. Og en dæsj Euphoria. Bliss.

Takk for en fin blogg, det har blitt en av de sidene jeg jevnlig titter innom.

God helg!

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Takk for gode glamourtips! Dette har blitt min absolutte favorittblogg. Jeg prøver så smått å bringe et snev av glamour inn i "mitt" eget bibliotek - stearinlys og friske blomster. God helg!

Mari sa...

Ah, glamorøs fredag! Jeg hadde nesten gitt opp glamouren, men jeg ser at flere tar igjen for gulping med deilig kaffe - og det kan jeg også! Setter kaffen over øyeblikkelg. Jeg har polert neglene på den ene hånda allerede, hører på Marte Heggelunds nye plate, og har iallfall lagt fram glamorøse babyklær til første barseltreff. Så er det iallfall en av oss som får skinne:)

Anonym sa...

Fredagens mest glamorøse element er nyklippet hår, klippet av ny, om enn hutløs dyr, yndlingsfrisør på St.hanshaugen.
Hampsteads Mint green-te hjelper også litt på jobbglamouren.
Helgens glamour er av det sportslige slaget: nytt superundertøy til topptur (forhåpentligvis i strålende sol) på søndag!

God helg!

Anonym sa...

Her er det frifredag, så jeg tøfler fortsatt rundt i pysjen :-D.Etter hvert skal jeg og min 9 år gamle valp ut og nyte de utrolig vakre høstfargene som er rundt oss for tida. Vi bor rett ved en knallrosa rogn! I morgen går ferden til Røros for glamorøs hyttetur, god mat og godt selskap og muligens litt soppjakt.God helg, alle glamorøse!

Anonym sa...

Eg stuper inn i ein hektisk fredag i kroppsnært, svart, og med ein svart- og kvitmønstra tunika over. Glamouren er til stades ved Chanel Allure Sexy på munnen og Burberry Beat bak øyrene og eitt par plassar til.

Beat fekk eg som prøve på eit parfymeri i går. Eg har lenge grubla over det faktum at parfymeria har skuffene fulle av prøver, men dei er veldig påhaldne med å gje dei frå seg. Kva er den rette strategien for å få fine prøver med seg når ein forlet eit parfymeri?

(Som innkjøpar veit eg nemleg at kostnaden med å produsere prøver er innkalkulert i produkta, så du betalar for prøvene utan å tenke over det.)

Men no har eg funne trikset: Eg går alltid med sekk eller ei handleveske når eg er ute på shopping. Når eg skal betale, og parfymeridama (ein sjeldan gong mannen) puttar det eg har kjøpt i ein pose seier eg med eit smil: "Eg treng eigentleg ikkje pose, med mindre du vil putte nokre spennande prøver oppi der." Det funkar kvar gong. Er du riktig heldig får du kikke ned i skuffa og velge prøver. Det fekk eg i går, og eg fekk med meg the Beat, i tillegg til to til ho på tolv som kjem heim frå leirskule i morgon: Den siste til Christina Aguileira og Lovely Sexy til YSL. På toppen av det heile dytta den snille parfymedama ei mascaraprøve i posen. Jackpot!

Beklagar at eg tok opp så mykje plass, men det var vel eit greit tips å få med seg? ;-) God helg til alle!

Anonym sa...

Å, glamourfredag!
Dagen startet med at Gullpelsgemalen ba meg på en rask frokost på bakeriet etter at vi leverte datteren vår i barnehagen. Deilig med kaffelatte og rosinbolle. Romantikken veide opp for det usunne :)
Ny grå kjole, sorte strømpebukser og sorte Acne Pistol boots.
Jeg dufter Serge Lutens Un bois Vanille og har tatt med meg Chanels Fire neglelakk som jeg skal ta på her på kontoret.

Etter jobb er det først familiebursdag, så venninnekveld med hvitvin & skravling.

Hvilket loppemarked refererer du til i innlegget ditt, Glamourbibliotekaren?

Fortsatt god fredag til alle!
Hilsen Gullpels

Mari sa...

Ha ha, Glamourinnkjøparen - nå fikk du meg til å komme på en fantastisk drøm jeg hadde en gang der jeg faktisk fikk åpne prøveskuffene SELV og FORSYNE meg! Ja, hvorfor er de så tilbakeholdne? Takk for tips, selv prøver jeg ofte å vinne damens sympati og vekke profesjonaliteten med bønn om hjelp til vanskelig hud (alltids et problem å ta opp). Det pleier å virke det også, men det styrer jo utbyttet litt, da...

God glamourhelg til alle!

Anonym sa...

Idag føles fredagen som noe meget etterlenget, så bare det at det er fredag er glamour nok i mitt liv. Utenom det har jeg kjole, som alltid føles ektra fint, og lilla strømpebukser som iallefall får fram smilet fra meg :)

Jeg lurer også på hvilket loppemarked du refererer til? Håper på å utnytte Kulturnatta ikveld, og nyte det fine været og de fine fargene resten av helga.
Håper alle sammen får en glamourøs og fin helg :)

Anonym sa...

I dag har jeg sendt mann og barn på hytta! Skal være alene hjemme i en hel uke! Hvilken luksus! Skal prøve å nyte dagene til fulle (selv om det er litt sårt og rart også...). I hvertfall: I dag er det grå kjole, svarte strømper og campers. Sølv øreringer, min vakre diamantring og frynsete sjal i svart/hvitt. Og en dæsj Cristobal fra Balenciaga bak øret. GOD HELG!

Fornuftig forsker sa...

Fredager er så lite glamorøse for meg - en rolig dag på jobb da jeg kan få jobbe i fred, samtidig som jeg er kjempetrøtt etter hele uken. Men noen glamorøse lyspunkter finnes: blomsterparfyme fra Estee Lauder (en ny favoritt som jeg ikke husker navnet på - kanskje Signature el.l.) med veldig fin blomsterpyntet flaske, plukket opp på en taxfree. Den dufter litt blomster, mest bare litt gammeldags behagelig "parfymeduft" som vår kjære Glamourbibliotekar sikkert kunne beskrive mer nøyaktig. Dessuten klassisk musikk til arbeidet, frisørbesøk i lunsjen, mannen på vei hjem fra tur og kanskje brødbakst ikveld (det er toppen!)

Anonym sa...

Jeg har på jeans og svart, men med fine smykker til og øyensminke og min kjære Philosykos. Det var litt vanskelig å rive seg løs i morgen tidlig, for pusen er i rekonvalesens etter stygt bittsår i kinnet og med krage på fra dyrlegen ser han jo ekstra syk og - dessverre. sukk - tragikomisk ut. Han fikk en stor dose smertestillende før jeg gikk, så jeg håper han sover godt i yndlingsstolen nå.
Ellers regner det her i Trondheim og er temmelig grått. Planene for helgen, i tillegg til det familierelaterte, er å prøve å få med litt kammermusikk! (Trondheim kammermusikkfestival pågår nå)
ha en nydelig helg alle!

Lekkermunn sa...

Jeg tyner sommeren med en (kanskje siste) dag med hvite linbukser. Kompenserer med en sort karsmirgenser og Jil Sander No 4. Skal gjøre catering i et 60-årslag i morgen, så kvelden og natten skal brukes til matlaging og Klassisk nattradio. God helg.

Anonym sa...

Här har det varit glamour mest hela veckan i form av besök av en väninna, invigning av en mycket speciell lykta, höstmarknad och bokmässan i Göteborg.

Anonym sa...

Dagen startet med herlig cappuchino på fransk cafè. Nå sitter jeg å koser meg med kushmi te i mitt nye Pantone krus. I helgen får jeg besøk av min mor, så blir forhåpentligvis cafèturer og museumsbesøk.

Anonym sa...

Jeg sitter på kontoret og gjesper. Ikke et snev av glamour foreløpig, bortsett fra sporadisk Buxtehude på ipoden. I ettermiddag skal jeg farge både hår og øyenbryn, og ta meg en skikkelig spa-session på badet. I morgen er siste arbeidsdag i min gamle jobb, og det skal feires med chianti og vitello tonnato. På skolen er to semesteroppgaver levert denne uke, og jeg elsker at det er skikkelig høst ute. Har nydelig utsikt over epletrær og fargerikt løv fra kontorvinduet.

Apropos, så har jeg verken spist eller drukket kaffe i dag. Nei, nå skal glamournivået heves her! :D

Riktig god helg!

Anonym sa...

Eg har også levert inn semesteroppgåve i dag! Var herleg å levere fra seg. I hvertfall når eg var særs nøgd med resultatet!

Feira med å få å handle inn god mat, "Ditt Bryllup" for 2008 og Draumur-sjokolade!! Nå skal leiligheten vaskast til den skin og i kveld er det vinkveld med venninne.

I morgon er det tilbake på lesesalen og søndagen håpar eg går med til avslapping i frisk luft, leiande på min kjære.

Men no skal eg draume om bryllaup (sjølv om nøyaktig dato ikkje er sett) og nyte eine Draumur-sjokolade! Hihi, den passa godt!

God helg til alle!

Anonym sa...

Løst hår og arve-bijouteri besørger fredagsglamouren, ellers er vi underbemannet og overarbeidet på jobb akkurat denne fredagen, så jeg har nesten ikke rukket å drikke te, engang.

Forøvrig startet min helgefølelse i går med fårikålmiddag og vandring langs Akerselva i fakkellys. I kveld får vi middagsbesøk og det serveres blodpudding til jentene og haggis til gutta, ønskemeny fra gjestene selv, faktisk. Ikke helt i glamourveggisbibliotekarens ånd kanskje, men vi spiser da i alle fall ikke bare filetene... Til dessert skal jeg lage brødpudding for første gang (med rødsaus av ripssaft), jeg syns det passer til tradisjonsmat og høstvær.

Søndag er det Høvikodden Live, og seksåringen er Rockettothesky-fan, så vi statser på like strålende høstvær som det har vært resten av uka og søndagsutflukt til Henie-Onstad.

Riktig god helg til alle!

Anonym sa...

Fantastisk sensommardag även i södra Sverige!
Firades med ny Burberry-slips.. Sen afterwork med öl och tapas, mycket trevligt!

Anonym sa...

Det er loppemarknad på Engebråten skule på Grefsen i morgon, masse fine lopper ifølge min mann, loppelemparen. Dei har marknad berre i morgon, ikkje søndag, så her gjeld det å vere der i tide!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter! :) Og velkommen til de nye!

Angående loppemarked, så er det den utstillinga jeg nevnte som selger inventaret.

Populære innlegg