torsdag, september 11, 2008

Moschino edt


Moschinos selvtitulerte parfyme ble lansert i 1987. Den er en orientalsk vaniljeduft i retning Guerlains Shalimar, men allikevel annerledes. Jeg fikk en 5ml flaske på tidlig nittitall, og siden har den vært en gjenganger i min samling. Den flakongen jeg har nå, kjøpte jeg i Amsterdam i 2002. Dette er for meg en høstparfyme. Den er ganske kraftig og bør ikke overdoseres mht omgivelsene, men i riktig dose er den helt nydelig. Jeg blir alltid glad når jeg finner den fram på denne tiden av året.


  • Toppnoter: Bergamot, sitron, rosentre
  • Hjertenoter: Rose, jasmin, nellik
  • Basenoter: Vanilje, benzoin (en type kvae), patsjuli, tonkabønne
På ingen måte anonym. Men absolutt vidunderlig.

4 kommentarer:

Ragnhild sa...

Eg er imponert over parfymekunnskapane dine! Lurar berre på om du oppbevarer parfymane dine i kjøleskåp for at dei skal halda seg? (Sidan du har parfyme kjøpt i 2002). Eller er ikkje det nødvendig?

Anonym sa...

Lyder litt "unkent", spør du meg. Har den holdt seg?

Glamouroversetteren

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg tror det varierer helt fra flaske til flaske. En Demeter-parfyme (eller Library of Fragrance som de heter nå) som jeg kjøpte for fire år siden, ble dårlig etter ett år. Andre har jeg hatt i ti år uten at de har endret seg. Jeg oppbevarer dem mørkt i et skap.

Anonym sa...

Hos Specialkøpmanden ved Hotel Angleterre i København fekk eg for første gong lukte på ekte tonkabønner! No sit eg her og angrar på at eg ikkje kjøpte nokre, slik at eg kan bli betre kjend med den reine tonkabønnearomaen.

Populære innlegg