mandag, oktober 20, 2008

Chloé

Denne burde vel fremkalle minner hos mange av dere! Chloés duft fra 1975 var såvidt jeg vet deres første, og hva skal man kalle den? En pudrete blomsterduft? Veldig feminin i allefall. For meg gir den assosiasjoner til tidlig ungdomsskole, Beatles og tv-serien "Flickan vid stenbänken" (Maria Gripe).

Flasken er fin også. Jeg kjøpte faktisk en ny en i sommer, 18 år etter forrige gang jeg brukte den.

Toppnoter: Kokosnøtt, Bergamot, Aldehyder, Fersken
Hjertenoter: Tuberose, Ylang-Ylang, Hyacinter, Hageiris
Basenoter: Musk, Sandel, Sedertre, Benzoin.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Å, den ja! Den har jeg også hatt. Veeeldig mye duft. Og veeeeldig mange som duftet den samtidig. Men det var litt mere sånn på den tiden. Hvis noe var "inne", så var det skikkelig "inne". Er det den samme, eller har den fått en ny vri?

nefertiti sa...

Jeg husker at en venninne av Mamma hadde den. En dame med irrgrønne øyne, rødkrøllete hår og en stor latter. Glemmer det aldri - verken damen eller parfymen :-)

Anonym sa...

"Flickan vid stenbänken", er det den boken som heter "Skyggen over stenbenken" på norsk? Åh, jeg elsket Maria Gripe! "Tordivelen flyr i skumringen" er å få kjøpt på lydbok, både i opplesningsversjon og selveste hørespillet. Jeg gleder meg til datteren min er gammel nok til det.

Glamourbibliotekaren sa...

Oversetter: Den samme!

Nefertiti: slike gjør som regel inntrykk :-D

Katrine: Tv-serien het "Flickan vid stenbänken", mens boka heter "Skuggorna över stenbänken" tror jeg. Tv-serien var nok basert på flere enn bare den ene boka.

Anonym sa...

Det var vel en trilogi med skygge-bøker, såvidt jeg husker. TV-serien tror jeg dog aldri jeg fikk med meg, men jeg fant igjen alle Maria Gripe-bøkene på loftet da vi skulle selge bardomshjemmet. Nå ligger de i bokkasser i sommerhuset i påvente av både hylleplass og at jentungen kommer i rette alderen. Jeg ser henne for meg en sommer om noen år liggende på brygga med blek mage og nøttebrun rygg og nesa i en bok. Kanskje hun har begynt å bruke Chloé også...?

Anonym sa...

Mimre mimre:-) jeg liker den fortsatt kjempegodt. Nå er det jo "ingen" som bruker den lenger heller. Mistenker at den er på vei ut av produksjon etter nylanseringen, det ville isåfall være trist syns jeg.

Glamourbibliotekaren sa...

Katrine: TV-serien gikk på NRK i 1989 og var svensk. Veldig fin!

Kjestif: Tror ikke den er på vei ut - den har jo bestått selv om Chloé har kommet med flere nye parfymer oppgjennom åra.

Mari sa...

Åh, mitt første ekte parfymekjøp! Min første flaske var frostet, penere enn den blanke. Den var så sterk at jeg dusjet den foran meg og gikk gjennom skyen. Men den er for alltid en del av en nyflyttet 14-15 år gammel jentes minner - sene mørke kvelder i parken ved Damplass, epler og et nytt liv i hovedstaden. Mmm:)

Anonym sa...

Oh, den parfymen var en av mina första.Jag undrar hur den faller ut idag. Min mamma använder fortfarande deosticket. Själv inhandlade jag en annan av "dina" parfymer; Mechant Loup (L´Artisan)i samband med en Stockholmstur i förra veckan.En mycket spännande doft! /Lotta

Anonym sa...

Den husker jeg min mor brukte naar jeg var liten. Den parfymen kommer nok alltid til aa minne meg om henne

Anonym sa...

Min venninnes mor hadde den stående på badet, og jeg var stum av beundring. Selv har jeg vurdert å skaffe meg Charlie, Jontue og Anais Anais. Mest for å mimre litt om mine første parfymer

Glamourbibliotekaren sa...

Mari: Jeg tror jeg husker de frostede flaskene! Åå, jeg husker også Oslo på den tiden :)

Lotta: Ah, grattis med Mechant Loup! :)

Kjersti: Jeg tror mine storesøstre brukte den før meg :)

Bipbap: Jeg har Anaïs Anaïs og Charlie Red (dog kom ikke den før i 1993 omtrent), og vurderer å spore opp den originale Charlie som jeg hadde da jeg var ... 11? :)

Anonym sa...

CÅå - Charlie var min første "riktige" parfyme. Jeg fikk den i fødselsdagsgave av kjæresten til broren min, og var kjempestolt. Husker fortsatt den lyseblå esken og den stilige trekantede flasken med den slanke korken. Er det forresten noen som husker Apple Blossom? Jeg tror hele skolen luktet av den en periode.

Vil ellers takke Glamoubibliotekaren for mye spennende parfymetips. Skal teste noen av dem ved leilighet.

Anonym sa...

Denne vekker veldig gode minner i meg også! Det var den første parfymen jeg kjøpte på egen hånd, og jeg syntes den var ytterst deilig, ja, bedre enn Anaïs Anaïs som jeg hadde fått i gave. Men jeg må innrømme at jeg ikke har prøvd den etter at flasken min ble tom.
Takk fordi du trekker fram gamle duftminner!

Anonym sa...

Jeg har brukt deosticken til Chloe i årevis - den eneste parfymerte toalettartikkelen jeg har tillatt meg sånn til daglig. Den har duftet godt og i passe mengde, hatt lang varighet og vært svært drøy i bruk. Mine tre døtre har vokst opp med at jeg lukter sånn. Men nå er deosticken gått ut av produksjon - Carl L. vil ikke produsere den mer. Så nå er jeg helt tom, og må finne meg en annen, god deostick.

Anonym sa...

Jeg var innom Parfymelle i dag og spurte etter denne parfymen.. men hun bak disken sa at den var gått ut av produksjon. De fikk ikke lenger tak i den.... Er det riktig?

Anonym sa...

Det stemmer. Mamma kommer til å lukte annerledes til hverdags:( Hun har dog hamstret litt, så jeg kan forberede meg:D

Anonym sa...

Merkelig hvor knyttet man blir til lukter forresten. Hver gang jeg lukter den parfymen, tenker jeg på mamma...

Populære innlegg