søndag, oktober 19, 2008

Golden sails across the sky


Månen fascinerer meg dypt og inderlig hver eneste gang jeg ser den, månebarn som jeg er (født i krepsen) . Da det var fullmåne for noen dager siden og stua var helt opplyst av dette clair de lune, grep jeg mitt kamera - men det ser jo nesten ut som en sol...

8 kommentarer:

elisabeth sa...

Og nå skal jeg scrolle frem Radka Toneff på iPoden! :D
Ha en herlig dag! Her i vest drukner vi snart.

Snåta sa...

Kan jeg pirke litt...? Som den språknerden jeg er, mener jeg. Lune er hunnkjønnsord, altså la lune. Derfor heter det ikke Clair du lune, men Clair de la lune (hadde lune vært hannkjønnsord, altså le lune, hadde det vært helt riktig med du (de+le=du). Så lærte man litt fransk i dag også;-)
Ellers må jeg si meg enig: Månen er fantastisk! (Er selv Kreps...)

Glamourbibliotekaren sa...

Elisabeth: Hold hodet over vannet! :)

Snåta: Takk for det, definitivt trykkfeil - jeg refererte til Debussy og visste jo igrunnen at hans vakre måneskinnsverk heter "Clair de Lune" :) (dog ikke "de la", men who am I to talk, jeg er ingen kløpper i fransk)

Anonym sa...

Jeg elsker, elsker, elsker bloggen din! Den er ekstremt avhengighetsdannende og veldig inspirerende. Takk!

Snåta sa...

Når jeg tenker meg om så tror jeg at man kan si begge deler (en stund siden jeg tok fransk på uni...), men da blir det bare en betydningsforskjell. Har også sjekket ordboka: Clair de lune = måneskinn, Au clair de la lune = i skinnet fra månen. Ergo: DU hadde rett (eller Debussy da)

Glamourbibliotekaren sa...

Marit: Så hyggelig, takk for det! :)

Snåta: Aha. Takk for oppklaringen!

Anonym sa...

Hvordan har du fått sånn ramme rundt bildet ditt? Ser du har det på andre bilder også :)

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg lager ramme på alle bildene jeg tar selv, og det gjør jeg i et program som egentlig ikke er så veldig egnet til bilder - nemlig Pages i iWorks-pakka til Mac. Jeg tror egentlig det programmet brukes mest til å lage brosjyrer, menyer og sånt... Det fins sikkert bedre muligheter i Photoshop eller noe :)

Populære innlegg