mandag, oktober 06, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Stiltips

Audrey som 50åring (i filmen "Bloodline"), iført en fasjonabel labfrakk!




Hei!
Jeg er på leting etter noen flotte stiltips for 50-åringer. Har du - og kanskje leserne dine - noen forslag? På forhånd takk.
Med vennlig hilsen Katten



Hei! Jeg tror jeg overlater dette også til leserne i dag - dere får vikariere litt for meg!
Forresten, HER er noe jeg skrev om dette for et par år siden!
mvh
Glamourbibliotekaren

12 kommentarer:

Anonym sa...

No har eg nokre år att, men eg hiv meg utpå likevel, og så ber eg om tilgjeving dersom eg gir råd meir basert på eigen personelege smak enn på generell fashionkompetanse:

Fargar: Viss du ikkje har gjort det enno; finn dine fargar, dei som gjev deg farge framfor å ta farge frå huda di. Hald deg til dei, og pass på at du har tilbehør som passar til. Ton-i-ton er ofte heldigare og skapar meir heilheit i eit antrekk enn store kontrastar.

Snitt: Det skal mykje til før veldig kroppsnært snitt er fint når ein har passert femti. Er du sylslank kan du lett virke mager, har du nokre kilo ekstra blir det øvre og nedre pølse. Så litt bevegelsesrom i tøyet er bra. Ta omsyn til om du er eple eller pære. Eple kan vere fine i tunika og piratbukser, pærer er det ikkje. Dei kan derimot vere veldig fine i innsvingte jakker og bukse med litt sleng. Bukser som går inn nede ved leggen er det etter min smak veldig få som kler. For ikkje å snakke om bukser som er akkurat litt for korte.

Make-up: Når ein nærmar seg femti byrjar nærsynet å bli dårlegare, og det kan forårsake make-upkatastrofer. Få profesjonell hjelp til å legge ein make-up som kler deg, prøv om du bør ha kalde eller varme fargar, og hald deg til det som kler deg best. Unngå svart eyeliner, og lipliner bør ikkje kome for langt ut mot huda. Pass på at du ikkje legg på meir make-up for å kompensere for at du ser dårleg.

Anonym sa...

Ang make-up: Mamma har nettopp passert 50. Hun pleier ikke å sminke seg så mye, men hun fikk gjort sånn tatovert eyeliner og lipliner for noen måneder, og ser fin ut. Hun ser litt freshere ut, og slipper å knote med det daglig. Hvis du er veldig lys, bør du kanskje ikke akkurat gå for sort eyeliner. :) Hennes lipliner er også så godt som samme farge som leppene hennes, og får bare munnen til å se velpleid ut og ikke sånn pornotrutmunn ut.

Stil kommer jo minst like mye an på jobb og fritidsinteresser. Tror ikke det funker helt med flagrende gevanter hvis man er avdelingsleder i finansbedrifter eller power suit i barnehage. (OK, hvis du er god nok på jobben din, så kan du jo gå i hva som helst og fremdeles få respekt.) Jeg ville prøvd å finne bilder av damer du identifiserer deg med, og se hva de kler seg i. Ikke kopier alt de har på, men se om de f.eks. bruker smykker, skjerf eller farger du liker og prøv å finne noe tilsvarende.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for innsatsen til dere to som har svart! :)

Jeg kom på en ting: Svenske Femina har mye fin voksen mote. Absolutt et leseverdig blad.

(Angående tatovert makeup må jeg innrømme at jeg er temmelig skeptisk - noen blir sikkert fine med det, men det kan gå riktig galt også... så jeg hadde nok ikke anbefalt det selv)

Ingvild S L sa...

Jeg liker det Harpers Bazaar gjør, de har sin "Fabulous at Every Age"-spalte og viser hvordan man kan holde seg elgant og moteriktig (om det skulle være kjempeviktig) helt opp til 70+...

Anonym sa...

Hei!

Eg slenger meg på eg og. Mor mi runder snart 50 og kjem ofte med det same spørsmålet.

Eg seier meg heilt enig i punkta både glamourbibliotekaren (i linken), og dei andre har nemnt.

Uansett kva alder ein er i bør ein ta omsyn til kva type kropp ein har. Så lenge ein kler seg deretter og framhever sine fine "deler", kjem ein lett inn i "wow"-kategorien sjølv om ein ikkje har klede som nødvendigvis skiller seg så veldig ut.

Vil også understreke dette med sminke. Ved å finne ut kva fargar ein passar, kan ein finne ein basis makeup ein bruker kvar dag. Litt foundation, litt rouge, ein lett leppestift/lipgloss og mascara fresher det meste opp.

Til slutt vil eg påpeike at det norske bladet Tara har veldig fine motereportasjar for kvinner 40+. Dei brukar også modellar i den alderen og antrekka er kjempe fine!

Klem frå meg

Britt Åse sa...

Stiller meg, som godt og vel passert 50, bak rådene over her. Det med nærsynet har ledet meg til flere 'naturfarger' i øyemakeup, og så har jeg for ever overlatt øyebrynene mine til profesjonelle krefter. Både voksing/plukking og farging. Jeg opplever at pene og velpleide bryn er halve fjeset. Liksom. Og pene og velpleide - IKKE for lange - negler.

Anonym sa...

Gudrun Sjødèn har mye fint..

Anonym sa...

Følte meg kallet til å komme med noen betraktnnger om dette. Jeg hører til de som har passert 50, og det er vel egentlig det eneste vi har felles. Femtiåringer er like forskjellige som alle andre -åringer. Noen er født tantete og noen blir det aldri. Smaken er forskjellig, noen elsker flagrende gevanter, og noen kan ikke tenke seg noe annet enn minimalistisk svart. Smak, livsstil og yrkesvalg spiller også inn. Få profesjonell hjelp til å finne ut hva du egentlig rent objektivt sett passer i, både når det gjelder passform og farger, og hvordan du kan tilpasse dette til det som du også trives i. Vær oppmerksom på at endret hårfarge kan påvirke valg av farger i tøy og sminke. Vær ikke redd for farger, men finn de som kler deg best, og bruk dem. Finn dine beste nyanser. Om du hører til dem som har brukt mye svart, vil du kanskje oppdage at koksgrå er mer flatterende. Bygg opp en basgarderobe avhengig av ditt behov, og kjøp ikke noe som ikke kan kombineres til minst 10 av de plaggene du allerede har. Kvitt deg med sånt som du ikke trives i eller aldri bruker. Det er enklere å være velkledd når ting fungerer sammen og det ikke er for mye å velge mellom. Sats på tilbehør, det er både gøy og lett å oppdatere en relativt tidløs stil med nye tilbehør.

Hilsen Glamouroversetteren

Anonym sa...

En ting som ikke må glemmes er hår! En kledelig frisyre som myker opp ansiktet er svœrt viktig når man er over femti. Redaktøren i amerikanske Vogue anbefaler at jo eldre man blir jo lysere hårfarge bør man ha. Det vil si at har man f.eks brunt hår kler man lysebrune striper.
Altfor mange femtiåringer har for korte frisyrer som blir for harde og gutteaktige. Jeg syns at frisyren til f.eks Eva Joly er kjempeflott.

Til sist men ikke minst kan øyenbryn bli litt mer buskete med alderen, og velstelte bryn vil gi et ungdommelig uttrykk.

Anonym sa...

Er selv 48. Kler meg etter hvordan jeg foeler meg. Jeg har foedt tre barn, men er slank og spenstig i kroppen og bruker tid til haar og hudpleie. Er glad for aa kunne bruke klaer jeg liker, ting som ikke noedvendigvis er ment for middelaldrende kvinner, men finner en stil som passer meg ved aa kikke litt paa hva moten sier og mixe klassiske og nye trender. Lar ikke alderen min stoppe meg, jeg liker aa se fresh og velkledd ut og stilen min er deretter. Enig med Dolce Vita, kort og gutteaktig (streng frisyre)) er blitt et kjennemerke for femtiser, ofte for hadt og ikke minst kjedelig!

Lola

Anonym sa...

Hei
Jeg synes en kvinne blir vakrere jo mer klassisk hun kler seg med årene. En basisgarderobe bør bestå av en klassisk trench, en kashmirgenser, en pen skjorte/bluse, en pen bukse, den perfekte jeansen (det er jo alltid lett å finne!), en lang cardigan og en enkel kjole. Hold fargene enkle og rene, uten særlig mønster. Miks det opp med smykker, skjerf i mønstre og farger. Topp det hele med velpleiet hår (sååå viktig), enkel sminke (viktig med fokus på øyenbryn!) og ikke minst; stilige sko! Tenk Gant (www.gant.com) og Lauren Hutton…

L

Anonym sa...

Takk for kommentarene. Interessant å høre hva dere synes.

Har sans for det allermeste av det dere har skrevet om. (Unntaket er tatovert makeup ...)

Glamourbibliotekaren: Enig i at det svenske "Femina" er bra. Har lest det gjennom mange år.

Ingvild: Takk for tipset om "Fabulous at Every Age" i Harpers Bazaar!

Populære innlegg