fredag, oktober 03, 2008

Nye "glamorøs fredag"-effekter

Vakre silkeskjerf er noe av det mest klassiske tilbehøret man kan ha, og på Capri fant jeg en liten Missonibutikk som hadde noen riktig fine. Jeg valgte ett - blekgrønn grunnfarge med juveler i mørkerødt, lilla, grått, rosa og oransje, og med brun kant rundt.


I Anacapri var det en gammel smykkebutikk hvor de solgte kaméer som var finere, og uten den juggel-looken som smykkene i souvernirbutikkene. Jeg har ønsket meg en i årevis, og så mitt snitt. Endelig.


Det var heldigvis ikke mye tid som ble brukt på shopping i denne ferien - det er så uendelig mye annet og mer interessant å gjøre når man er i Italia og på historisk grunn, men samtidig er det jo en fin anledning til å investere i deres spesialiteter: Skjerf - kamé - skinnveske - sandaler - parfyme. Fine og minneverdige ting som jeg kommer til å ha i mange mange mange år.

(er det det turistene tenker når de kommer til Norge og kjøper troll og reinsdyrskinn? "Midnattssola er grunnen til at vi kommer, men hvilken fin anledning til kjøpe troll!".. haha)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jeg elsker kaméer, og begynner å få en fin samling. Fant også en svært lik den du kjøpte, på loppis i vesle Bracciano i våres. Man blir jo alltid hellig overbevist om at de er originale, men denne gangen tror jeg faktisk at jeg har fått tak i en "gammel og god" en, selv om man kan stille seg skeptisk til bruken av elfenben... Uansett, nydelige effekter! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Mm, jeg håper jo egentlig ikke det er elfenben i min.. men den er ikke plastikk i allefall :)

Anonym sa...

En ekte kamé er slett ikke laget av elfenben, men av skjell. Selve håndverket kalles glyptikk (jf. Carlsbergs Glyptotek i København)og betyr kunsten å skjære og gravere i hardt materiale og kunstarten stammer fra gamle Mesopotamia og Hellas.

Man anvender idag 3 ulike skjelltyper;
Cassis Madagascarensis: Ca 30 cm høy. Kaméen kjennetegnes først og fremst av den skarpe kontrasten mellom innerste lagets kastanjebrune farge og motivets kritthvite farge i det ytterste laget.

Cassis Rufa: Ca 16 cm høy, har et dypt rosafarget indre lag og et benhvitt til beigefarget ytterlag.

Cassis Cornuta: Ca 25 cm høy. Har et oransjefarget innerlag og et hvitt ytterlag.

Min mor hadde også en kamé med lys blå bunnfarge, jeg vet ikke hva slags materiale den er skåret ut i, men det er heller ikke plast.

Jenny B sa...

Vilken vacker scarf! Jag älskar scarves och bär en varje dag. Din har ett riktigt fint mönster och känns säkert silkig och fin mot halsen. Bra köp!

wine-fueled narcissism sa...

Aha. Da har jeg antakeligvis blitt feilinformert en gang, og det var faktisk hyggelig å høre. Skjell makes more sense dessuten når jeg tenker meg om. De er i hvertfall fantastisk vakre og se på. Takk for info! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Katrine: Takk for info!

Jenny B: Jaa! Jeg er veldig fornøyd.

Populære innlegg