fredag, april 17, 2009

Glamorøs fredag


God morgen! En usedvanlig lang uke (til kort arbeidsuke å være) nærmer seg slutten, og jubelen står i taket her inne på glamourkontoret. Mildred Bailey crooner med Benny Goodman, og Twinings Earl Grey, nyinnkjøpt på bensinstasjonen (!), er straks klar. Glamoureffekter: Grønt perlekjede fra secondhandbutikk i Haga, Göteborg, og økologisk parfyme: Héspéride fra Patyka. Og aller best: En frisk spasertur i solen, gjennom vakre bygårder og alléer med høye trær og fuglekvitring, langs gjerder hvor jeg glaner lengtende inn på bortgjemte hager - det gjør susen en fredagsmorgen i april.

Den etterlengtede helgen skal brukes til å ta i bruk balkongen for fullt, lese, snurre gamle Beatles-plater, og muligens besøke et loppemarked. Tips: Carmen på storskjerm på operataket! Gratis!

Ha en fin dag alle sammen!

39 kommentarer:

glamouringeniøren sa...

Dere vil kanskje ikke tro det, men her vasser jeg i nysnø :) Storm i natt med ditto snømengder...

Klesstilen er derfor deretter, vera&william ullsinglet, hvit skjorte, grå ullcardigan og mørke jeans. Grårosa Hermes silkeskjerf i halsen og mørkebrune flate skinnstøvletter. Eneste vårlige tegn på meg er kanskje at jeg dufter Hermes Un Jardin Sur le Nil :)

Arbeidsdagen i dag blir kort, har donert mitt legeme, hihi..., til forskning, så deler av dagen blir brukt til det.

Ellers skal helga bestå av rolige aktiviteter, en skitur i kveld og ellers lesing og sofakos. På søndag bærer det avgårde til nok en uke i hovedstaden. Da får jeg kanskje føle på våren :) Litt shopping har jeg også planlagt, herlig!

Ønsker alle ei god helg, uansett om dere vasser i nyutsprunget krokus eller snø! :)

Grace sa...

God morgen!

I dag er jeg fredagsglamorøs iført nyinnkjøpt blå kjole fra Paris. Den har jeg parret med sorte strømpiser, sort cardigan og sorte ballerinas, nykuret hår og ellers diskret sminke. Dagens parfyme er Yves Rochers syrin-parfyme, også kjøpt i Paris i forrige uke (den lukter jo ordentlig syriner!).

Frister med en kort dag i dag for å få unnagjort et par ærend og likevel få tid til å nyte solen på balkongen før den går ned. Blir ellers en lite eventfull aften, etter en ukes ferie er det deilig å gjøre ingenting hjemme. I morgen skal jeg prøve brudekjolen som jeg tror begynner å likne mer og mer på det ferdige produktet. På kvelden er det på kombinert 30-årsdag/kostymefest (idéer til kostyme mottas med takk!). Ellers ingen planer utover å se Mad Men på PVR-recorderen.

Ønsker alle en strålende helg!

Juristen sa...

Endelig fredag, og for et herlig Audrey-bilde! Denne helgen er etterlengtet.. Som vanlig sørger diverse juridiske komplikasjoner for at glamouren må bestå i klassisk, forretningsmessig antrekk; sort kjole, sort draktjakke, veldig høye, elegante, sorte sko, de sedvanlige perlene, diamantene, Lutens-parfymen og Chanel-innslaget. Jeg er trofast mot mine favoritter!

Helgen er som nevnt velkommen! Det ligger en pen bunke Fauré og Poulenc og venter på meg, som skal nytes med ingefærte, Kafka, Morgenbladet og diverse franske jardin-magasiner:-) Også må man jo løpe!

God helg til alle, enten det stormer eller stråler av sol:-D

Alt godt sa...

Her blir det jardin i praksis heile helga, eg kjem til å tilbringe mykje av tida saman med mine hagegale venninner på hagemessa på Lillestrøm. Antrekket i dag er sommarleg på den måten at eg har teke fram tights og tunika, samt mine lette, svarte ballerinasko.

Dufta er også svart, Bulgari Black, ei herreduft som godt kan vere unisex. Den har eit hint av te, røyk, svart gummi og edeltre, kombinert med musk og vanilje er inntrykket mykje mildare enn ein kunne frykte.

Den tida som ikkje vert tilbrakt på Lillestrøm vil nok bli brukt på kne og albogar i hagen, det blomstrar mellom søppel og daudt lauv, så her må det ryddast. All erfaring tilseier også at det blir med noko heim frå messa, som må i jorda. Ha ei god helg, alle saman, og spesielt bibliotekaren! :D

Lotte sa...

God morgen!
Jeg var trøtt som en strømpe i dag morges, men at solen så vidt hadde begynt å stråle da jeg stod opp, hjalp på! :)

De slitte ballerinaskoene luftes ordentlig for første gang i år, sammen med svarte bukser, svart kardigan, hvit singlet og min nye, røde second-hand jakke! Rundt halsen et peace-smykke sammen med en dæsj I love love fra Moschino. Mmm.

Helgen skal gå til kafebesøk, jobb og bachelorskriving. God helg! :)

TerraDiva sa...

Det som gir meg den aller største glamourfølesen i dag er faktisk våren, været, solen! Endelig er vinteren borte, iallefall i Oslo sentrum.Denne helgen skal jeg være masse ute med Mannen, hunden vår+ en liten venninne. Vi skal møte venner + deres hunder og leke og trene.Kaffe og te og lesestoff på terassen og solbriller på nesen er også en del av planen.Kledd i sort og beige og fornøyd med håret i dag. Lekkert gullsmykke fra Tous, (kjøpt i Barcelona) rundt halsen. Coco Maidemoiselle i håret (hairmist varianten er genial). God helg til alle, og især Glamourbibliotekaren :)

lene sa...

akkurat nå er det kjeledress og vernesko som gjelder, men om tåka letter og det enten blir blir ledig plass på flyet jg vil ta eller klokka blir så mye at jeg kan ta det flyet jeg egentlig har billett til (...) så kommer jeg meg hjem til kjæreste, sofa, mat, vin og vår. ei helt vanlig helg :D

glamouren idag får være faglig selvtillit; det har vært en god dag :)

Glamouroversetteren sa...

Carmen!! Åh - jeg vil også :(
Nåja, man kan ikke få alt :)
Her er det vår, selv om det faktisk var frost i morges. Det blomstrer for fullt. Forsytia, magnolia, kirsebærtrær og påskeliljer i mengder. Helt nydelig.
Helgen skal brukes til å henge vekk vintertøy og rense i skokaoset i entréen. Frem med vårtøyet!
Dagens beste glamoureffekt: jeg tok meg tid til å smøre inn føttene med deilig urtekrem etter dusjen, og å sitte på badekarkanten til den hadde trukket helt inn, man skal jo helst ikke innlede helgen med å knekke nakken på badegulvet. For øvrig: de slitte elsklingsjeansene, superanvendelig, kort, stålgrå draktjakke i skimrende blanding av ull og bomull over tynn silketopp og Chanels Allure i nakken.
Glamourprosjekt: kjøpe ny leppestift og vårparfyme . Noen som har forslag?
God helg alle sammen!

koristen sa...

Oooh, for et deilig vårvær i Oslo! Jeg tok den lengste og hyggeligste veien mellom t-bane og jobb, og det blomstrer vakkert i alle hager. Blomstre skal det også gjøre på balkongen i løpet av helgen.

Antrekket er dongeriskjørt og hvit cardigan med lys turkis topp inni. Glamoureffekten er en vakker, gammel lys turkis og hvit emajenål, et funn fra bruktmarked i Stavern i påsken. Sminken er diskret, og jeg dufter av Body Shops roseparfyme.

Dessuten har jeg "Lullaby of Birdland" på hjernen og gleder meg til å prøvesynge for nytt kor til uka. God helg til alle!

Jenny B sa...

Här i Stockholm är det kallt men soligt! Jag har rosa jeans, rosa stenar i öronen, rosa läppstift, en randig topp i rött, rosa och vitt, och den fina doften Ecume de Rose. Ikväll skall jag på Body Balance och därefter på balett: Ringaren i Notre Dame! I helgen blir det mer teater och en museirunda, hoppas jag.

Trevlig helg till alla!

katrine sa...

Stripegenser over bulemagen og småsko borger for vårfølelsen. Skal se om jeg finner en fin ranunkelbukkett hos Mester Grønn på vei hjem.
Denne helgen skal jeg rydde bort vintersko og vinterjakker fra gangen, vaske plattingen og sette ut utemøblene. Vår, tralalavår!

Studenten sa...

Behagelig glamour enn så lenge for Studenten i dag, rosa v-halsgenser og vårlige, litt slitte baggy jeans på (byttes nok ut med kjole etter trening i kveld), men strålende sol og en god frokost er glam nok for meg i dag. Etter dagens studieøkt venter trening sammen med mannen, god mat, og en rolig fredagskveld. Helgen tilbringes nok hjemme, ute på verandaen, og det nærmer seg jo semesterslutt, så Studenten må nok til med litt studier også ;)

God helg til alle sammen!

Mari sa...

For en deilig fredag! Fra kjøkkenvinduet har vi utsikt mot en lysende tue med blåveis, litt av en kontrast til 7 år med Finnmarksapril! Feiret fredagen med å innvie (for egen del) det fikse innebygde strykebrettet på kjøkkenet (50-tallshusmoren brukte det sikkert oftere enn jeg kommer til), for å glatte ut rynkene i den friske bringebærrøde toppen hentet fram fra sommergarderoben. Det er tid for farger:)

Mette sa...

Med fredagen kom solen - da stiger humøret og glamourfølelsen uansett. Rosa topp, skinnjakke og småsko i dag, litt kaldt, men verdt det. Fra mandag av blir det sykkel til jobb.
Skal feire bursdag i helgen, det gleder jeg meg til :-)

Sulvis sa...

For en søt glamourillustrasjon!

I dag skal man på ekspedisjon for å få tak i et par ingredienser til forestående selskap, og på vei hjem håper jeg å finne en søt, vårlig bukett (ikke i grøftekanten, nei) som kan lyse om kapp med solen i en ryddig og helgevasket stue. Ellers er sol, musikk, litteratur og balkong stikkord her også.

God helg, alle!

Alter Ego sa...

Denne dama er begravd i arbeid baade denne glamoroese fredagen saavel som resten av helga. Hverdager selv paa loerdag og soendag, med andre ord:( Men glamouren er intakt!

Jeg tester ut Davidoff Cool Water Woman som jeg fikk i gave forrige helg, og har Max Factor paa vippene og MAC paa leppene. Jeans og en ny tunika med 'trykt broderimoenster' (vanskelig aa forklare, men fint aa se paa!) smykker kroppen og ballerinasko i en av hovedfargene til tunikamoensteret omslutter beina. I tekoppen er det akkurat naa skikkelig engelsk Yorkshire tea, men litt senere tror jeg nok det blir ei krydderblanding som faar forrang. Hvis jeg faar et fritt oeyeblikk i helga skal jeg fortsette aa lese brevene til Vincent van Gogh og kanskje lytte til siste cd'en til Silje Nergaard.

God helg til vertinna og leserne hennes :)

Bergljot sa...

Trofast leser, men ny i kommentarfeltet. Men idag kjører jeg på:
Glamouren består av tidlig kakebaking til kollega som har bursdag og en god treningsøkt før jeg tar på meg blå og hvitstripete skjorte og vanlige jeans - det er pyntet for meg å være :) Så nå er jeg på kontoret og gleder meg til kollegaen min kommer inn så jeg kan overraske henne med ballonger og kake!
Helgen er nødt til å bli fin: for det er sol! Ønsker alle en god helg, og takk for en veldig flott og inspirerende blogg!

Frøkna sa...

Her er det glamour i nye turkise øredobber (laget selv) og medium businessaktig antrekk (svarte chinos, hvit tynn genser og svart vest). Snart helg! Fredagspils, skifting til sommerdekk på bilen, litt husvask og forhåpentligvis masse vårfølelse :) God helg!

koldfru sa...

Meget avslappet her foreløbig. Har fridag, men den skal brukes til litt oppgaveskriving og vårrengjøring så er iført stor hvit skjorte,myke kosebukseting og har Chanels "Cristalle" på halsen. Fin som vårparfyme, egentlig. Helgen går med til mer oppgaveskriving, litt jobb og til årets første søndagstur; Vi skal til Tautra, tror jeg. God helg, alle,og glambibliotekar i sær!

Bokomaten.. sa...

Oh, hoppas du får en skön helg! Jag ska fira fölsedag med tårtkalas och sedan ev en litet hus-titt... vi hoppas på att flytta längre ut på landet så småningom..

Bakom öronen har jag ett nytt doftprov, Aqualina Sugar Pink, som doftar godis, verkligen! Bara frdagar man skulle klara av det.:)

austen sa...

Hei!

Denne veka vart det veldig glamorøst!

Det heile starta eigentleg allereie på onsdag då eg fekk toppkarakter på muntleg eksamen! Det gav ei god kjensle då påskeferien hadde gått med til pugg og klump i magen.

Den glamorøse kjensla gjekk absolutt ikkje bort då eg i går spurte ei av mine beste venninner om ho vil vere forlovar for meg neste somar (2010). Me vart sitjane med tårer i augo og sprudlande over bryllaupsplanane utover ettermiddagen. Om kvelden hadde eg to venninner på besøk og me vart sitjande me raudvinsglaset til langt på kveld.

No sit eg her i pysjen og har ete sjokoladefondant til frukost(!) og skal snart rydde opp resten etter gårsdagen. Resten av dagen og helga går med til nyting av sola, lesing og kos med gemalen.

På søndag set eg meg på flyet og skal vere vekke i seks veker på eit undervisningsopphald i utlandet. Har ikkje gått opp for meg heilt enda, men den glamorøse reisekjensla kjem nok krypande etter kvart!

Ynskjer alle ei nydeleg helg!

Mammadamen sa...

To uker igjen av foreldrepermisjon, og hver (sol)dag utnyttes til fulle. I dag blir det tur til biblioteket (igjen - supert sted for hjemmeværende mammaer:). Og det blir olajakke for min lille prins, og kanskje ballerinasko på meg. Eller er det for tidlig?
I morgen skal jeg på utstilling på NB for å se Årets vakreste bøker. Du må ha en super helg, glampurbibliotekar:-)

Sally Cinnamon sa...

Oooo, endelig fredag!Ikke så mye glamour foreløpig, men det er bare noen timer igjen med intens jobbing før det er rett ut i solen. Har planer om å tilbringe hele helgen ute så jeg er utstyrt med gode tursko og sovepose, samt en fjellduk i tilfelle regn. Gleder meg til å våkne av at solen varmer meg i ansiktet og lukten av kaffe brygget over åpen ild.

God helg!

Epicureatricen sa...

Glamorøs fredag startet fantastisk med kort fra min kjære om at vi skal ut og gjøre noe koselig (og hemmlig) i kveld! Gleder meg masse - også til å innvie mine nye, sorte sko. Ellers markerer jeg dagen med nyvasket hår, Clinique Happy Summer og grønn topp som minner meg om Australie.

God helg!

sol sa...

Det mest glamorøse ved meg i dag er Malles En Passant, som er en ytterst deilig parfyme med syrin og hvetebrødnoter som de tydeligste duftinntrykkene. Ellers er det ikke så mye glamour: fikk konstatert flåttbåren borreliose hos legen i dag, så nå blir det 14 dagers massiv antobiotikakur. Og ute er det tett med snøfiller i lufta, som dog smelter på bakken..
men det hjelper på humøret å lese disse innlegene, samt at det snart er lunch med gode "venne-kollegaer".
Ønsker dere alle ei god helg! :)

glampl. sa...

Våknet til regn i dag. men det ser ut til å lyse opp utover dagen. Da blir det nok en gåtur ut. Har nettopp kjøpt meg ny mobil med skritt-teller så den må nok prøves ut!
Plukket med meg noen "leirkaill" i grøfteanten på forrige gåtur, og nå har krokusen komet opp hos naboen også imellom all snøen som er rundt:)
Sitter og leser "glamorøs fredag" med frokost og espresso kaffe til.
Får vårfornemmelse med en gang jeg ser bildet av Audrey.

Glamoren er som vanlig sort bukse.
og gråspraglet tunika, halskjede i sølv med et lite hjerte som er en gave og sølv-øreringer.
Tendre Jasmin på halsen.
Glamouroversetteren: Tendre jasmin. Det er en god vårparfyme!Har også en parfyme til fra Yves Rocher som heter rose absolue. Den er ogå kjempegod. Passer godt som vår-/sommerparfyme.

Ønsker alle en glamorøs helg!

Glamorous Scientist sa...

Nysnø i nord og vårvær i sør... Alt er som det skal være i april, også min stadig voksende lengsel: jeg vil også ha vår!! Måtte ta meg selv i nakken i morgest, det er tross alt fredag selv om det snør. Endte opp med min figursydde blå bomullskjole, dog med smal olabukse under grunnet minusgrader! Ukeslutt byr på kake på jobb, og sushi og spill med venner i kveld, kos! God helg alle sammen, og nyt våren litt ekstra for meg -dere som har fått den allerede :)

Oslopiken sa...

God fredagsformiddag!
Fantastisk deilig med vårsol over hovedstaden. Dagen startet fryktelig tidlig i dag, ødelagt rullegardin på soverom = lys våken i halv-seks-tiden. Deretter ble det laaang frokost og stor tekopp med fine mannen og trikketur med nylastet Ipod til jobb. Arbeidsdagen er dessverre uglamorøst travel, men tanken på helg om noen små timer hjelper jo på det hele!
Planen i morgen er spasertur i marka, to bursdagfeiringer og asparges-spising. På søndag må det jobbes litt igjen, men men.
God helg til alle!

Glamourbibliotekaren sa...

Glamouringeniøren: Oi, snø! Men du har jo våren i ditt hjerte :)

Grace: Ja, syrinparfymen er ekstremt autentisk! Jeg har den også, her.

Juristen: God helg til deg også! :)

Alt godt: Mm, hagearbeid, herlig. Jeg klipte ned tre busker sist lørdag :)

Mademoiselle: I love love er frisk!

TerraDiva: Ja, det er så fint vær! Herlig.

Lene: Håper du kommer deg avgårde fort! :) Og helt klart, faglig selvtillit gir intens glamourfølelse.

Glamouroversetteren: Blomstrende trær er noe av det fineste jeg vet!

Koristen: Lykke til med prøvesang! Ta Sarah Vaughans versjon, så du får med "daba-daba-di-di-da-dayaaa.." i begynnelsen der!

Jenny B: Oi, du matcher parfymen din, o kulturelle kvinne!

Katrine: åh, ranunkler.. herlig.

Studenten: Lykke til med studiene!

Mari: Sikker på at du våger å invitere meg hjem? Den blåveis-tua kan fort bli, eh, kraftig forminsket vet du.. :)

Mette: Ingenting er som å finne frem sykkelen om våren!

Sulvis: God helg til deg også!

Alter Ego: Lykke til med jobbing, det er bra du har glamouren intakt!

Glamourbibliotekaren sa...

Bergljot: Velkommen til kommentarfeltet! :) Kake høres ut som en god idé.

Frøkna: Garantert masse vårfølelse! :)

Koldfru: Mm, Cristalle, jeg liker den også som vårparfyme. Kjøpte min i Nice i mai et år.

Bokomaten: Ja, den dufter godis! Herlig :)

Austen: Wow, grattis med eksamen!! God tur til utlandet!

Mammadamen: Biblioteket er et supert sted for alle! :D

Sally Cinnamon: Åh, det hørtes herlig ut..

Epicureatricen: Så spennende! God fornøyelse.

Sol: Ajaj, god bedring!

Glampl: Regn = snøsmelting! :)

Glamorous scientist: Kjole framkaller vårstemning til tross for minusgrader. Bra valg!

Oslopiken: God helg til deg også! Nylastet iPod ja, det er en tanke.

Kaisa sa...

I dag skal prosjektet jeg er på feire oss selv på Dinner, det blir ganske glamorøst! Antrekket er blå topp, rødt silkeskjørt med blomsterbroderi og hvit cardigan med andre broderte blomster. Sorte strømper og mary-janes. I dag har jeg faktisk slått til med litt Nantucket Briar Rose fra Crabtree & Evelyn! Og litt bronsemetall øyeskygge.

Resten av helgen går nok med til avslapning med min kjære, gjerne på verandaen hvis det fine være holder seg!
Austen: Gratulerer!

Fornuftig forsker sa...

Vår i hjertet og ute er det som står for glamouren idag, men ellers også er det innslag av glamour - har vært på kafe idag og gått i Oslogatene. Turkis topp og turkiser i ørene er også glamourøst. Ikveld blir det nok et glass hvitvin til "Nytt på nytt". Hvitvinsesongen er nemlig erklært i gang her i forskerens hjem!
Helgen blir rolig, med innslag av hagearbeid, hageplanlegging og barnebursdag. Ikke så verst med helg i april, nei.

Spis, løp, les sa...

Den siste fridagen startet glamorøst med å sove lenge. Nå har jeg trent og skal snart sette kursen mot sentrum og jentefilm på kino med middag etterpå. Fredagens glamour må være den nye parfymen fra Dior, Cherie l'eau bak ørene! Og godt fredagshumør selvsagt. God helg!

Anonym sa...

Glamorøs fredag har vært slik i Kristiansand: Trilletur med to nye venninner, årets første moccachino. Antrekk: gode joggesko, varm fleecejakke, Gucci solbriller, Miss Dior Cherie i nakken og sorte slim-pants.

Ønsker Glamourbibliotekaren og alle leserene en strålende helg videre.
Amateurmamma

Glamourlektoren sa...

Med hvit bluse og nyvasket og nystrøket silkeskjerf - yndlingsskjerfet fra Noa Noa som jeg trodde jeg hadde mistet - var lektoren klar for skoledagen. Den ble travel og hyggelig - jeg har verdens snilleste og flinkeste elever. Helt sant :) Rettehelg ispedd tjeneste som loppefunksjonær i sikte. Jeg oppfordrer alle til å bruke masse penger på fine lopper i helgen og støtte en god sak samtidig - i mitt tilfelle et av de mange korpsene i landet som skal gi deg god-stemningen på 17. mai! God helg, alle :)

Glamourbibliotekaren sa...

Kaisa: Høres fint ut!

Fornuftig forsker: Aprilhelger er fine! :)

Kamillagorilla: Grattis med ny parfyme! Fin reklame fra Paris..

Amateurmamma: God helg til deg også! :)

Glamourlektoren: Jeg har akkurat donert en stappfull bil til mitt lokale skolekorps - ikke bilen altså, men alt vi stappet den full med. Klær og bøker og plater og alt mulig. Håper noen vil kjøpe :-D

Carmen sa...

Takk for tips,- jeg elsker min navnesøster-Opera i alle varianter, så dette skal jeg få med meg! Til slutt: herlig bilde av vakre Audrey. Fikk mektig lyst på en dekadent piknik nå! God helg ;)

Britt Åse sa...

Mja - dette blir jo glamorøs lørdag det, da. Nuvel - det jeg skrev her i totiden i ettermiddag forsvant i internett-trøbbel på jobben.
Altså: det er glamorøst vårlig og deilig på mine trakter. Sola skinner, fuglene skråler og jeg har "Basil" fra Marc Jacobs på store deler av mig i dag (i går). Det har vært solstol og pledd og en lille en og solnedgang og litt kaldt på nesa og gode venner, og livet er herlig!
Resten av helga blir hagearbeid og trening og lesestoff og livsglede :-)

HildeSofie sa...

Fredagen var alt annet enn glamorøs på grunn av jobb og styr, derfor så sent innlegg - helgefølelsen kom først nå - men til gjengjeld pakker jeg nå sitteunderlag, pledd og te på termos, og rusler til operataket og Carmen!

God glamorøs helg!

Populære innlegg