torsdag, april 16, 2009

Om ca to måneder bør man sette kursen mot Risør!


Å, som jeg gleder meg til Sankthans! Da er det kammermusikkfestival i Risør igjen, og ifølge programmet er det riktig mange fine konserter i år også. Beethoven går igjen (bokstavelig? I wish), og det fikk vi en forsmak på i dag på Blindern da programmet ble lansert. Andsnes spilte fra sonate nr. 14 i ciss-moll, op. 27 nr. 2 (måneskinn), og jeg har gledet meg i flere år til at han skulle ta fatt på nettopp Beethovensonatene. Ah. Herlig.

Etterpå spilte han og kollega Tomter sistesats fra Sjostakovitsj' aller siste verk, hans farvel, nemlig bratsjsonaten op. 147. Den hørte jeg senest i januar, da med Julian Rachlin. Nydelig.

Dette blir storartet! Alle som er glad i fine små sørlandsbyer, jordbær på brygga, sol og vakker musikk, bør kjenne sin besøkelsestid i Risør 23.-28. juni. I'm just saying.

(Her og her og her og her og her er mine rapporter fra festivalen for to år siden.)

7 kommentarer:

koldfru sa...

Desverre håpløst for oss i år, pga bryllup på annen kant av landet. Men det blir nok fantastisk. Hva tror du om Barbara Sukowa og hennes lieder-tolkninger, forresten? Hørte "Im Wunderschönen Monat Mai" på radio i dag,og den kunne knapt kalles traddis :)

Anonym sa...

Risør burde man absolutt få med seg. Og man burde også stikke innom Kongens gt 4 på lørdag kl 14 for å få med seg kafékonsertene i kvaderaturen, denne gangen spiller det norske kammerorkester, og kafé falsen disker opp med kaffe og kaker :) (og det beste er at det er gratis inngang)

Juristen sa...

Huff, jeg føler meg arrogant og bortskjemt som er skuffet over at fokuset rettes mot Beethoven.. Ikke min favoritt.. Men det blir sikkert storartet likevel:-)

TerraDiva sa...

Vi "oppdaget" Kammermusikkfestivalen i Risør ved en tilfeldighet for veldig mange år siden, det må ha vært ett av de første årene tror jeg. En beskjeden plakat på døren til postkontoret i Tvedestrand. Vi fikk lett tak i billetter til åpningskonserten samme dag(!).Jeg får fremdeles gåsehud når jeg tenker på det! Satt i den lille kirken i Risør. Leif Ove Andsnes ved flygelet. Vi satt så nærme at vi nærmest kjente lufttrykket fra spillet hans. Husker ikke hva han spilte, men formidlingsevnen og gleden hans sitter hos meg fremdeles.Så ekte, vakkert og ujålete. Har hatt flere fine konsertopplevelser i forbindelse med denne festivalen siden også, men i år får vi ikke mulighet...

Glamourbibliotekaren sa...

Koldfri: Hehe, Schumann møter Kurt Weill og Edith Piaf, jeg er sannelig ikke sikker. Dichterliebe er så dyrebar for meg så jeg foretrekker nok Bostridge og/eller Wunderlich :)

Anonym: Nemlig, det er jo slike konserter i blant, men det er så lite annonsert eller markedsført! Veldig synd. Hvis du er i businessen, trekk i tråder så disse konsertene blir mer synlig for alle! :) Jeg kommer gladelig!

Juristen: Beethoven er jo såpass sentral og ruvende innen den klassiske musikken, og ikke minst var han nyskapende i sin samtid (den aller første frilanser-komponisten), så en festival til ære for han burde vel egentlig ikke komme som noe sjokk på noen uansett smak :)

TerraDiva: Det er nettopp dette som er det fine med festivalen i Risør. Byen og kirken er så liten, man sitter så nært, billettene er relativt billige, alle de store verdenskjente artistene sykler rundt i de små gatene, og alt dreier seg om musikken, ikke om status eller "ytligheter".

koldfru sa...

Haha, enig med deg. Wunderlich er min favoritt-stemmen hans treffer meg midt i magen og hjertet.

Anonym sa...

Noen gang vært i Bodø under Nordland Musikkfestuke? Veldig flott, med vekt på klassisk musikk. Bodø er kanskje ikke like varm som Risør, men veldig flott likevel! Og hvis det er en uke i året man burde besøke Bodø, så er det under Nordland Musikkfestuke (det er nesten alltid fint vær!)

www.musikkfestuka.no

Populære innlegg