torsdag, april 23, 2009

Verdens bokdag i noen timer til


Jeg har ikke glemt at det er verdens bokdag altså. Jeg har bare tilbrakt en time i tannlegestolen + noen timer i "kan ikke bedøvelsen snart gå over så jeg ikke biter av meg halve tunga"-modus. 
Lesing er forøvrig en fin aktivitet mens man venter på å kunne spise middag. "Beneath the underdog", selvbiografien til Charlie Mingus, er mitt valg for tiden. Hva leser dere på en dag som denne?

Det gode gamle bildet fra bokbyen i Fjærland får illustrere bokdagen - for tredje år på rad tror jeg! 

26 kommentarer:

Fair sa...

Jeg leser "Slottet i Pyreneene" av Jostein Gaarder. :)

Bibliotekarspira sa...

Engelens spill av Carlos Ruiz Zafon. Også litt Mutts innimellom, teikneserien av Patrick McDonnell.

Flugo sa...

La den rette komme inn og Huset ved moskeen (vet det, pussig kombinasjon) + et par manus :-)

Grace sa...

Boktyven av Markus Zuzak!

Elisabeth sa...

Jeg holder på med "Hvis en reisende en vinternatt" av Italo Calvino.

Mia sa...

Begynte i dag på "Det annet kjønn" av Simone de Beauvoir! Er det noen som har lest den?? Skal bruke den som pensum på min bachl.oppg. - har hørt den skal være bra, men akkurat nå ser den bare veldig tykk og tung ut ;P

Ellers leser jeg noe ganske lett underholdning før jeg legger meg om dagen: "Kvinnen som lekte med ilden". Nummer to i serien til Stieg Larsson. Valgte den som påskekrim bok og har ikke enda ikke hatt tid til å lese den ferdig, men den er ganske spennende ja!

Kristin sa...

Jeg leser "Havets katedral" av Ildefonso Falcones. Er helt i starten men det tegner bra...! Er akkurat ferdig med "Sammen er vi en og en" av Sverre Henmo. En søt kjærlighetsroman for ungdom:-)

Anonym sa...

Leser Gunhild Øyehaug; Vente. blinke. Har god tro på den :-)

Mor i Nord sa...

Mor i nord sa:
Jeg leser Anna Gavaldas bok "La consolante"
som endelig er oversatt til norsk:

"Lykka er ein sjeldan fugl . "

HildeSofie sa...

"Med kaldt blod", av Truman Capote.

Håper bedøvelsen er borte!

Katrine sa...

Leste ut "Vente, blinke" i går kveld, har bare igjen etpar avsnitt av "Det norske sett med nye øyne (Marianne Gullestad). Nå må jeg snart bestemme meg for om jeg skal begynne med Mesteren og Margarita eller Brødrene Karamasov.

Frøkna sa...

Så morsomt, jeg har akkurat kommet hjem fra en liten spontan tur i lille bokhandelen på grünerløkka, med to bker som fangst; Siri Hustvedt "Lily Dahls fortryllelse" og Per Olov Enquists "Kaptein Nemos bibliotek". Har ikke hrt så mye om de fra før, og litt skeptisk til Hustvedt, men prøver :)

tolken sa...

Jeg er nesten ferdig med Volvo Lastvagnar av Erlend Loe. Gleder meg til å gyve løs på Saman er ein mindre aleine, som ble varmt anbefalt av venninne! God bokdag alle sammen!

Randi E sa...

Jeg var nedom biblioteket i dag og lånte med meg noen nye bøker, men har ikke rekt å starte på dem enda.

Syns forøvrig mitt lokale bibliotek feiret verdens bokdag på en kreativ måte. De hadde laget en lang sti av bøker fra resepsjonen og inn gjennom hele biblioteket. Bøkene ga de bort gratis:)

K sa...

Har latt boken ligge i dag. Tenkte (temmelig flåsete) at arbeiderne har fri 1.mai, nordmenn har fri på 17.mai -så litt skjør logikk tilsa at boken fikk fri i dag. Har hørt radio og lest baksiden av noen frøpakker. Fint det også.

Beretninger om beskyttelse av Fosnes Hansen ligger på vent.

...men ytringsfriheten lot jeg ikke ligge... akk nei.

Kaisa sa...

Holder på med "Sangen om den røde rubin" av Agnar Mykle. Har ikke kommet så langt, så sliter litt med stilen innimellom, men den er ganske sikkert verdt det.

ElisabethB sa...

Jeg er i ferd med å avslutte 'The Life of Benvenuto Cellini' som jeg ble tipsa om av en kompis for et par år siden. Cellini var en italiensk kunstner som levde i 1500-1571, og de tre siste årene av sitt liv brukte han til å diktere sin selvbiografi. Den ble første gang trykket på 1700-tallet, min kopi er en engelsk oversettelse fra 1925. Utrolig underholdende, og med historier fra gategutter til pavens hoff og intriger blant kardinalene i middelalderens Italia. Det er nesten synd at jeg nærmer meg ferdig med den...

HeidiS sa...

Skulle ønske jeg hadde alle bøkene til Siri Hustvedt tilgode, liker dem veldig godt!Er kanskje enda mer glad i mannen hennes bøker nemlig Paul Auster. Jeg leser nå hans "Reiser i skriptoriet",som slett ikke er den beste, men han skriver på en måte som utfordrer meg og som jeg elsker. "Brooklynsk dårskap", "Illusjonenes bok" og "Orakel natt" kan anbefales på det varmeste.

anne sa...

Hehe! Jeg gjenleser hele Harry Potterserien, og fullførte i går kveld bok nr. fire. Vurderer å hoppe over bok nr. fem som er den desidert dårligste, men systematisk som jeg er, klarer jeg vel ikke det.

På si' leser jeg også Night train to Lisbon, og lurer på når magien i den skal begynne...

Fornuftig forsker sa...

Jeg leser Stefan Zweigs "I følelsenes vold", en tynn liten bok om en ung mann og en eldre mann, fortielsen og skammen ved homofili i det 19. århundre. Jeg prøver å lese alt av Zweig for tiden, han er en favoritt, for språket hans er fantastisk. Dessverre må jeg lese ham i oversettelse, så utvalget er begrenset. Har nylig lest alt av Petterson og masse Hustvedt - språk og struktur er altså greia for tiden :)

Glamouringeniøren sa...

Leser Timequake av Vonnegut, nesten ferdig faktisk. Er hekta nå :)

Anonym sa...

Jeg leser Eva Franchells "Venninnan" en bok om Anna Linds venninne og kollega. Interessant lesning om livet bak
kulissene i svensk politikk. Ellers er jeg veldig glad i bøkene til Anna Gavalda. Nyter nynorsken i disse oversettelsene.
Mvh Astrid

Glamourfarmasøyten sa...

Jeg leser "Klassekamerater" av Anonym Forfatter og prøver å gjette på hvem Anonym er, må vel stå fram/bli avslørt snart..? Og "Den musiske medisin" av Audun Myskja, om musikkens gode effekt på kropp og sjel.. :)

Heklerinnen sa...

Jeg svarer litt seint på denne kanskje... men jeg leser i alle fall "Saman er ein mindre aleine" av Anna Gavalda, i små porsjoner sånn at den skal vare ei stund. :)

Anonym sa...

Jeg leser "De gales hus" av Karin Fossum. Utrolig bra, nesten verd å lese om igjen. Forfatteren har sett og skjønt mye. Kudos!

Elise Dolsi sa...

Jeg har nettopp begynt på den niende innsikt av James Redfield. Den handler om ni innsikter som mennesket er forutbestemt til å erfare.Turen går visst til Peru seinere i boken. Sør amerika ligger kjært i mitt hjerte, så det kan ikke bli noe annet enn bra. Ser for meg at det ligner litt på Alkymisten,i en nyere versjon og kanskje litt krim med i bildet. Er flere etterfølgere; tiende innsikt, Shambhalas hemmelighet og Visjonen. Passer himla dårlig siden jeg har eksamen snart :/ *tvitvi*

Populære innlegg