fredag, mai 22, 2009

Glamorøs fredagAu revoir, Paris!

Glamourbibliotekaren er på jobb igjen etter en deilig ferie, og er lykkelig over at syrinene har begynt å blomstre mens jeg var borte!
Hvit bluse fra Thailand fått av svigermor + et lettere surrealistisk vintage-skjerf fra Le Marais (jeg føler meg veldig manor born i det; hunder og ender - jaktskjerf?), samt en plan om å ikke jobbe til langt på kveld, er mine glamoureffekter i dag.

Ha en fin dag alle sammen! Parisbilder kommer om ikke lenge.

33 kommentarer:

glamouringeniøren sa...

Glamorøs fredag føles som casual søndag, selv om jeg er på jobb :)

Dagens antrekk er dertil casual, men det ble brukt et par minutter ekstra på sminke og frisyre i dag.

Og i ettermiddag er det jaggu helg igjen! God helg allihopa!

Nanne sa...

Velkommen hjem fra ferie!Paris er sikkert fantastisk på denne tiden av året:)

Har faktisk husket parfyme i dag (!)(DKNY "Be Delicious"), og er iført grå dressbukse med vide ben, grå høyhælte Mary Janes og ceriserosa v-halsgenser med hvit topp under. Ellers mine favoritt sølvøreringer og lett sminke - øyeskyggen er Iced Khaki fra IsaDora(inspirert av Glamourbibliotekaren), den er min favorittøyeskygge og kan brukes til alle anledninger.

Ingen spesielle planer verken for kvelden eller helgen, men av og til er det deilig å ikke ha noe som man MÅ gjøre:)

Ha en riktig fin helg alle sammen!

Anonym sa...

Velkommen hjem fra Paris :-) Det hørtes deilig ut.
Her er det hjemmekontor med dertil hørende "avslappet" klesstil og ingen sminke - ennå. Vi får se.
Jeg har imidlertid plukket dagens duft: Dolce patcouly fra I profumi di Firenze.Omtale her:
http://hagenpahytta.wordpress.com/2009/05/19/i-profumi-di-firenze-dolce-patchouly/

Været er deilig. Myk luft etter natteregn, 14 grader og nyvasket, duftende vårhage utenfor veggen. Helgen blir ganske avslappet. En tur på fjellet på søndag, kanskje, og muligens en spinningtime i morra. Ellers: boka jeg leser nå, Øya.

God helg!

Anonym sa...

Allergihovne øyne er ikke kjempeglamorøst, men jeg veier opp meg kjole, hæler og Chanel-duft. I helga skal jeg rydde og trene, og i ettermiddag skal jeg låne ut mine forlovertjenester til den vordende brud.

God helg, alle!

Elin sa...

God morgen og god fredag!

Selv nyter jeg nå frokost mens jeg fortsatt sitter i den fine, side nattkjolen etter min mormor, med blonder. Har laget en liten kanne te (nok til to kommer), og har omelettrester etter gårsdagens middag som pålegg.

Mari sa...

Velkommen hjem og god fredag! jeg begynte dagen med deilig hjemmebakt brød (selvgjort i går kveld) til frokost, med grønn utsikt til min ustelte hage. Min første vår her, og spennende planter dukker opp! En ny gul blomst i dag.

Armbåndet mitt er laget av en god venninne, og nå er det tid for en kaffekopp på kollegaens kontor.

Helgeglamour er forhåpentlig hagepusling:) Jeg funderer på å grave opp et urtebed selvom hele hagen sannsynligvis skal kastes rundt av maskiner før neste sesong. Tar gjerne mot grønne impulser fra Glamourbibliotekaren!

S sa...

Min glamorøse fredag består vel kun av parfymen Anìs Anìs - en deilig blomsterduft som jeg brukte mye for 20 år siden. ;-) Klesmessig er jeg svært casual, da sekken står ferdig pakket i bilen slik at jeg kan reise på hytta direkte etter jobb og gjenforenes med resten av familien. Været er strålende med sol fra nesten skyfri himmel, så det blir mye uteliv og deilig avslapping på fjellet.

God helg til alle!

Jenny B sa...

Välkommen hem! Jag är mycket nöjd med den lediga dagen igår, och det känns ganska lugnt och skönt att så många kollegor har ledigt även idag (även om jag saknar dem!).

Jag har en ny rosa topp, med en liten söt volang längs urringningen, jeans och en hästsvans sammanhållen av en snodd med en rosa blomma i.

Ikväll skall jag gå på operan för att se och höra Spader Dam av Tjajkovskij! I helgen skall jag plugga inför min muntliga ryska tenta, så att jag kan berätta för min lärarinna hur det kom sig att jag började gå på teater. ("Rysk höst" på Stockholms Stadsteater är svaret.) Jag hoppas på fint väder för oss alla!

Anonym sa...

Antrekk er forløpig lite glamorøst - bh og joggebukse + usminket fjes. Men hva gjør vel det? Etter påkleding og frokost bærer det av sted til HiO for å levere den siste oppgaven i mitt liv! Om jeg nå bare består alt, er bachelorgraden i bibliotek- og informasjonsvitenskap snart MIN! :D
GOD HELG!! Hilsen (snart) verdens lykkeligste!

Glamouroversetteren sa...

Å..., Paris lyder deilig, velkommen hjem.

Nå har jeg hatt fredagsfølelse i flere dager, men i går var faktisk siste helligdag på denne siden av jul her i landet. Göran Persson avsluttet nemlig sin statsministerkarriere med å avskaffe 2. pinsedag, uten at noen gadd å protestere. Sånn kan det gå ;)

Mildvær og regn i dag. Det gror så det knaker og det dufter av syrin overalt. Ellers er nok dagens mest glamorøse innslag at rhododendronen blomstrer, i alle nyanser fra den hvite, som kom først, over sjokkrosa til lilla. Og vi snakker ikke om små, søte enkelteksemplarer, men meterhøye vegger. Det er utrolig flott, og heldige meg har dem rett utenfor kjøkkenvinduet. Det er sååå lekkert.

Fortsatt god helg alle sammen.

Sally Cinnamon sa...

God formiddag, og velkommen tilbake fra Paris.

Jeg har også en ganske casual fredag og antrekket passer nok bedre til litt romantisk hagearbeid enn på kontoret med en noe flagrende hvit skjorte med blå striper, litt slitt olabukse og blå tennissko. Enkelt sminket med kun litt mascara og beigerosa lepper.

Etter en kort arbeidsdag skal jeg hjem og få orden på borettslagets noe forsømte bakgård og regner med å fortsette med det hele helgen. Håper derfor værmeldingen stemmer og det blir sol både lørdag og søndag. Siden jeg ikke har balkong er det ekstra hyggelig med en bakgård som er full av vakre blomster.

En riktig god helg til alle!

Oslopiken sa...

God formiddag!
Glamouren her i huset er for tiden på all-time-low-nivå, med oppussing av kjøkken, snekkere, rørleggere og murere inn og ut av døren, fravær av ovn og kjøleskap og for tiden også vann i springen. Alt lukter maling og alt er nedstøvet etter gulvsliping. Men: glamouren i det hele er jo at om en ukes tid står kjøkkenet ferdig, og det vil igjen være mulig å finne frem den fine tekoppen OG lage rababrasuppe OG ha tilgang på kald eplejus. Det blir superluksus!
Imens består helgens glamour i å rømme ut i den lille hageflekken vår og snakke snilt til peonene så de kanskje vokser litt fortere, og prøve å huske hva slags frø jeg plantet hvor tidligere i vår.
God vårhelg!

koldfru sa...

Hurra for glamorøs fredag! Her er det fridag sammen med mannen i dag, og nå straks drar vi for å kjøpe inn litt stauder til hagen, og så skal vi finne et koselig sted å spise lunsj. Iført silketunika og med "La Chasse Aux Papillons" bak ørene. Den er herlig!Helgen ligger blank og åpen foran oss- vi tar det som det kommer. God helg til hver i sær og glamourbibliotekaren spesielt!

Anonym sa...

Velkommen hjem, kjære! Oslo har savnet deg.

Jeg har pyntet meg i dag, ettersom jeg skal feire lillesøsters bursdag i kveld med middag på Delicatessen.
Burgunder topp med hvit sort og burgundermønstret jerseykjole over, svart frakk og røde silke-sneakers, vakkert tredelt kjede med rav, perler og metall som var bursdagsgave fra min elskede for et par år tilbake og ørepynt som min kusine kjøpte til meg i Athen.

Har hatt vannlekkasje i kjelleren og har sjauet i to dager, så glamour-behovet var prekært i dag! Mange av lp-coverene mine gikk tapt - pluss bøker, så sitter her og skal lage lister. Men vinyl blir vel ikke så lett vannskadd eller hur? Noen som har erfaring med det?

Glamourbibliotekaren sa...

Glamouringeniøren: God helg til deg også!

Nanne: Ja, jeg liker Paris alle årstider egentlig, men våren er veldig fin!

Hagenpåhytta: Åh, duftende vårhage..

Slikejenter: Lykke til som forlover, med alt det innebærer!

Elin: Høres ut som en bra start på dagen!

Mari: Spennende å se hva som dukker opp i hagen! Jeg tar nok en tur og inspiserer snart :)

S: Ja, Anaïs Anaïs vekker minner hos mange! Se her.

JennyB: Åh, Tsjajkovskij, herlig! God fornøyelse i operaen!

Fløyelsmjuk: Grattis! Og velkommen i bibliotekarenes rekker!

Glamouroversetteren: Paris er alltid deilig :) Nyt rhododendronen!

Sally Cinnamon: Høres ut som et antrekk etter min smak! Lykke til i gården!

Oslopiken: Oioi, da blir nok glamouren en all-time-high om få dager :)

Koldfru: Fridag = heldiggris!

Anonym: Du høres fin ut og jeg vet du er det! :) Skal sjekke ut det med vinylen, har kolleger som vet alt om sånt. Vi snakkes!

Sofia sa...

Veckans glamourattiralj är Twitter. Perfekt för b&i-branschen. Idag hoppas jag hinna gå en sväng på årets vårmarknad och imorgon blir det lokal filmfestival i lägenheten.

Flugo sa...

Fridag, nystekte og hjemmelagede vafler til lunsj sammen med Junior, men også fridag fra alle glamoureffekter. Her er det dongeri, ingen sminke, ikke noe stæsj i håret, ingen smykker, men bare komfort som gjelder.

Ragnhild sa...

Gler meg til å sjå bilete frå Paris! Der har eg berre bytta fly, eg skjønar eg bør oppsøkja noko anna enn flyplassen:-)

Eg arbeider heime i dag i nyvaska hus, med kaffi på kanna og ein søvnig pusekatt i sofaen (vi er kattepassarar i helga). Glamour i klesvegen består av høg kosekledefaktor, då er dagen perfekt. Ei venninne og dottera hennar på 2 år kjem på besøk om eit par timar for å låna symaskina mi. Eg er spent på å sjå møtet mellom 2-åringen og katten:-)

Helga: både jobbing og fri. Skal ta ein del foto, sidan eg går på fotokurs for tida.

God helg til alle!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!
Her har dagen bare såvidt begynt, Kjære har enda ikke stått opp, og utenfor hører jeg en kombinasjon av fuglekvitter og bygningsarbeidere. Jeg har også hatt ferie denne uka, men fikk ikke reist utenlands denne gangen - men Oslo har litt av hvert å by på iblant også!
Tegneseriefestival på Løkka i dag og imorgen, dagens glamoureffekt blir negler i City Red, og en dæsj Miracle bak øret. Kanskje jeg finner frem en liten kjole også når vi vandrer av sted i vårlige (om enn litt grå) Oslo.
Neste uke er det tilbake på jobb - men først er det feriehelg!

desperat student sa...

Lettare desperat mangel på glamour her, då eg sit med innlevering av semesteroppgåve. Tek att glamouren seinare med dusj og kjole, og ein ørliten dæsj sminke og parfyme, til tross for at eg kun skal vaske hus og klippe graset etterpå :)
Gler meg til å kose med ungane igjen, etter eit visst eksamensfråvær, og det er jo den største glamouren av alt :)
Ha ein fin fredag alle saman.

S sa...

Okei, bomma litt på rettskrivinga mi der - Anaïs anaïs var det! Nølte nemmelig litt når jeg skrev, men orka ikke sjekke det opp. Og jeg fikk mange assosiasjoner til din andre tråd om denne parfymen. ;-) Synes den lukter sommer, jeg.

Til anonym: hadde vannskadde LP-plater for mange år siden, og såvidt jeg forstod så gjaldt det å rense dem godt fordi coverene er en salig blanding av lim og papir, noe som kan ødelegge rillene om det våte papiret blir "liggende igjen" der.

Hermia Says sa...

Min glamorösa och lediga fredag inleddes med att boka en resa - till Paris! Där kommer maken och jag att tillbringa de första semesterdagarna. Så oj, vad jag njuter av dina bilder därifrån!

Ute skiner solen och boken får följa med till uteplatsen.

Trevlig helg!

Fornuftig forsker sa...

velkommen hjem, Glamoubibliotekar! Ser ut som du har hatt det fint. Hage-glamour her idag, dvs egentlig hardt kroppsarbeid for å redde årets grønnsakshøst. Passende glamoureffekter er da pene, turkise øredobber, et par grønne hagehansker (nå fulle av jord), og balkanmusikk på øret. Klærne er gamle olabukser og gammel turkis genser. Ja, og den store glamouren er mann med hjemmekontor som laget luksuslunsj med deilige brødskiver.

Birgit sa...

Takk til S for tips om rensing av riler! Skal ta det i kveld.

ElisabethB sa...

Glamouren i dag består av Very Irresistible fra Givenchy, mascara fra Estee Lauder (som jeg i parentes bemerket har bestemt meg for at jeg ikke er helt fornøyd med), lys offwhite linbukse og grønn tunika med noe hvitt i. Siden det er eneste dag i uka hvor jeg ikke MÅ stå opp tidlig unnet jeg meg en sen morgen og leste på senga før jeg stod opp – fantastisk godt! Nå er det noen timer skrivearbeid før kvelden kommer, og da blir det god mat i godt selskap. Det er mye mulig kjøkkenbordet blir flytta ut i hagen slik været er nå! Og helga sørger for mer glamour; i morgen er det venners-venner-picnic i en av byens vakre parker, og søndag får jeg besøk fra Tyskland. Hurra!

God helg til alle sammen, og velkommen tilbake til vertinna!

Randi E sa...

Her er det indisk-inspirert glamorøs fredag, med flagrende skjørt og indiske smykker. Skal jobbe til klokken 20, og etter jobb farer jeg avgårde til gården min på landet. I helgen skal vi ha loppemarked i naustet (håper det kommer noen)

God helg

Kaisa sa...

God inneklemt glamorøs fredag.
Her startet arbeidsdagen ved lunsjtider. Lunsjen ble spist på Aker Brygge sammen med min kjære, og det var glamorøst nok på en vanlig fredag.
Antrekket er marineblå t-skjorte under en rød skjortebluse. Blå vide jeans som virkelig trenger å bli lagt opp, og lyse loafers. Rakk ikke sminke, men det gjør ikke så mye.
Planen for helgen er å planlegge blomstene på verandaen bedre, og å bare gjøre koseting hjemme.

MillaCamilla sa...

Glamorøs fredag hurra. Dagens glamorøse klesinnslag besto av kashmirskjerf (var litt kjølig idag tidlig) Jeg jobber devserre dobbelt på intensiv, men har likevel mengder av glamourfølelse pga forlovelsesring i hvitt gull med diamant liggende i vesken (kan desverre ikke bruke den på jobb). Min kjære fridde på 17. mai og hodet er spekket med glamorøse bryllupsplaner, samtidig som jeg prøver å "ikke ta helt av". Ellers så har vi flyttet til nytt hus og gleden over stor plass er også rimelig glamorøs. Dette ble et "rosa skyer"-innlegg, men sånn rett før helg så er vel det lov:)

wine-fueled narcissism sa...

God fredag ønskes fra sofaen! Dagen har gått med til skriving på bacheloroppgaven, og et lengre kafébesøk. Ganske koselig, men det overraskende regnværet la en liten demper på det hele. Det som skulle til for å få meg i godt glamourøst humør igjen var Neko Case på ipoden, knallrød leppestift, litt pudder på nesen og en youtube-video av en katt som jodler.

Essklarinett sa...

Glamorøs fredag idag ble en god følelse kombinert med herlig sterkblå cardigan fra H&M, rød regnkåpe og ørepynt i ørene (noe som ikke er en selvfølge) og visstheten om at jeg har gjort en god innsats som stand-in vikar for mine ansatte som fikk fri idag!

Nå kan helgen bare komme, spørs om det ikke blir noen drømmer om en svipptur til paris inkludert snusing på buffet-klarinetter :o)

glampl. sa...

Hei! Håper du hadde en fin tur til Paris. Det er alltid deilig å komme til en plass man liker spesielt godt. Selv er jeg helfrelst på Østersund. Drar tilbake dit hvert år:)
I dag har jeg og min mor vært i byen og kost oss med 2 porsjoner softis med krokan-HJELP!
Antrekket er casual i sort bukse og rød T-skjorte. Og et smykke i rødt og sølv som jeg fikk av sønnen min da jeg kom hjem. Da ble mor glad:))
Og så er det utprøving av creedparfymer. Spring flower er fortsatt best.
Resten av helgen går med til rundvask og maling av vinduskarmer
etter utskifting av nytt stuevindu.
Det blir fint når jeg er ferdig:)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle dere andre der ute:)

Alt godt sa...

I dag har eg vore oppsiktsvekkande treg med å fortelje om fredagen min, sikkert fordi den har vore oppsiktsvekkande fylt av deilige ting.

Eg vakna av meg sjølv til fuglekvitter, vi er på sørlandet i eit fint, lite raudt hus ved sjøen. Etter dusj, frukost og alt det der dro vi i båt gjennom haglskurer og regnskyll til Grimstad.

Grimstad baud mellom anna på ein kafé med croissantar og earl grey-te samt ein liten shoppingtur, før eg vart plukka opp av hagenpaahytta for ei lita hagevandring og litt padfymesniffing. Glamouren består altså i Patchuly Dolce på venstre hand og L'Occitane Cedre på høgre. Deilig!

Etter trygg transport og litt shoppingbistand på veg austover att, fekk eg servert ein deilig fiskemiddag med makrell og kveite frå Grimstad. No har freden senka seg i huset, og eg er den einaste som er vaken. Ein fin dag, altså! :D

Glamourbibliotekaren sa...

Sofia: Filmfestival høres morsomt ut :)

Flugo: Komfort = glamour :)

Ragnhild: Åå, heldiggris.. jeg vil også passe en katt.

HildeSofie: Ja, tegneseriefestivalen hadde jeg også lyst til å gå på, men rekker det ikke!

Desperat student: Lykke til med oppgave!

S: Sommer, vår, ungdomstid :)

Hermia: Åh, perfekt! Det blir nok bra :)

Fornuftig forsker: Takk! Hageglamour er den beste :)

Birgit: Lykke til, du ulykkelige!

ElisabethB: Høres fint ut med sen morgen!

Randi E: Så koselig det høres ut!

Kaisa: Maritimt og fint :)

MillaCamilla: Oi, grattis!!! Så morsomt!

Wine-fueled: Jodlende katter funker alltid :D

Essklarinett: Mener bestemt det ligger treblåsbutikker i Pigalle-området, opp mot Montmartre!

Glampl: Östersund er også en koselig by! Alltid god stemning der.

Alt Godt: Høres veldig fint ut!

Populære innlegg