torsdag, juli 23, 2009

Kva las du no?


Hva leser dere nå i sommervarmen/kulden/regnet/sola?

75 kommentarer:

Kaisa sa...

Leser "Pride and Prejudice and Zombies" av Jane Austen og Seth Grahame-Smith. Synes den er storveis. Etterpå må jeg nok lese originalen, for å se hvor sømløst zombie-elementet er lagt inn. Har bare sett filmen med Kiera Knightly + en episode av en tv-versjon.

koristen sa...

"Song for Eirabu : Slaget på Vigrid" av Kristine Tofte. Norsk fantasy for voksne, kvinnelig forfatter, gjennomtenkt, spennende personer, vidunderlig vakkert nynorsk. Leser saaakte, for jeg vil ikke bli ferdig, bare nyter.

Men den er ingen veskebok, derfor leses "En vampyrs bekjennelser" av Anne Rice om igjen på t-baner osv. Også bra, skummel, passer i disse vampyrtider :-)

Snåta sa...

Nå leser jeg Vente, blinke av Gunhild Øyehaug. Finurlig bok med mange forskjellige personligheter. Godt skrevet på nynorsk. Har også lest Hässelby i sommer og jeg sier bare: Stakkars Albert Åberg!

Fortsatt god sommer - og god lesning!

glamourlegen sa...

Colette-biografien av Judith Thurman, fordi hennes bok om Karen Blixen var så fantastisk. Litt småtung til tider, men intens og flott.

HildeSofie sa...

I går kveld ble jeg endelig ferdig med Svermen av Frank Schätzing, den var artig og veldig spennende de første 500 sidene, men så begynte det å gå litt mer trått, og de siste 200 sidene ble ikke lest så nøye, annet enn for å få meg med den store sammenhengen... 1000 siders bøker er ikke akkurat de enkleste å hverken skrive eller lese!
Planen videre er å følge ditt bokråd fra tidligere i uka, jeg må bare huske å stikke innom en bokhandel :)

Camilla sa...

"Shantaram" av Gregory David Roberts. Den handler om India, ex-pats, kriminalitet, hvordan man overlever håpløshet, men er allikevel ganske lys, optimistisk og spennende. Det beste er at den er på 900 s., slik at jeg har hatt sommerlektyre i mange uker.

TRF sa...

Leser "Line" av Axel Jensen - perfekt sommerlektyre :)

Linn sa...

Carol Shields samlede noveller. Herlig!

ina sa...

"Den blinde morderen" av Margaret Atwood. Fin!

tolken sa...

"Hellig blod, hellig gral" leses på senga, mens jeg venter på at No 1 Ladies Detective Agency bøkene nr 2 og 3 skal dumpe ned i postkassa.

Lykkelinn sa...

For tiden tre bøker: en reisebok fra Provence og Cote D'azur (reiser dit om to uker!), Lin Andersons Dark Flight er trikkebok, og så leser jeg Helter Skelter om Charles Manson, siden det i disse dager er 40 år siden drapene på Sharon Tate og de andre. Passe blanding med andre ord!

Strikkelaura sa...

Charlotte Isabel Hansen- Tore Renberg og Mr. Tourettes og Jeg- Pelle Sandberg

Jenny B sa...

Det är riktigt intressant att få veta vad folk läser! Själv håller jag just nu på med Himmel av Torbjörn Flygt, som jag har i handväskan. Hemma har jag också börjat i Mircea Cartarescus Orbitor: Kroppen, men den boken är för tung (och har för fint omslag!) för att ta med på pendeltåget.

Strikkelaura sa...

Pelle Sandstrak var visst navnet..

Anonym sa...

Jeg leser Når du ser meg av Siri Hustvedt, Beatles av Lars Saaby Christiensen og reisebok om Provence :)

AstridVU sa...

Jeg har nettopp blitt ferdig med "Eat, pray, love" av Elisabeth Gilbert - og den boken satt seg virkelig fast i meg, så har sliter litt med å komme ordentlig igang med min neste bok; "The Gift" av Cecelia Ahern. Har lest alt hun har skrevet tidligere og synes det har vært litt varierende kvalitet, men vil likevel se hvordan denne siste hennes er. Så langt har den vært litt uhåndgripelig...

Luna sa...

Jeg leser ogå "Shantaram" av Gregory David Roberts. Nærmer meg slutten og da blir den mørkere i fortellingen. Den er så fin og full av visdom at jeg forsøker å drøye den lengst mulig - ikke verst når den allerede er på 1000 sider!

lene sa...

jeg leser også tre bøker for tiden;
"kongen av europa" av jan kjærstad,
"timbuktu" av paul auster og
"the ingenious hidalgo don quixote of la mancha " av miguel de cervantes.

jeg liker disse postene, det er spennende å se hva andre leser :)

Hanne sa...

Har nettopp avsluttet "Tilbake til Riverton" av Kate Morton, og bare MÅ lese mer av henne!

Hilde sa...

Akkurat ferdig med The Bell Jar av Sylvia Plath, og nå er det On the Road av Jack Kerouac som leses.

Anonym sa...

"Litterær salong: essay" av Brit Bildøen. Korte og velskrevne essay om kvinnelige forfattere som er viktige for Bildøen, blant annet Gertrude Stein, Halldis Moren Vesaas, Carol Shields og Elfride Jelinek. Perfekt å slå i bordet med når man møter en av disse tullingene som mener at kvinner ikke skriver nyskapende og interessant litteratur.

Kristina sa...

"Dans, dans, dans" av Haruki Murakami. Og her i Bergen HØLJER det!

Hanne sa...

Populærmusikk fra Vittula. :)

Anonym sa...

Jeg har lest veldig mange bra bøker i sommer, og kan varmt anbefale både "Drømmehjertet" (nydelig om Cuba) og "Tilbake til Riveton".
Nå leser jeg den enorme "Shantaram" av Gregory David Roberts. Den er på nesten tusen sider, spekkfull av humor, filosofi og mye død og tragedier. Den handler om en bankraner som rømmer fra fengselet i Australia og havner i Bombay. Av og til trenger jeg å ta litt pauser, og da leser jeg Truman Capotes debutbok "Sommeroverfart".Skulle gjerne levd i New York på den tiden!

Fruen sa...

"Mr. Tourette og jeg" er helt utrolig bra, syns jeg - anbefales! Her går det i svært lettbente bøker fra biblioteket, jeg skal akkurat starte på "Jeg fatter ikke hvordan hun får det til", som er tykk men antagelig lettlest:-)

Kristine sa...

Leser "Disgrace" av Coetzee, "The Nothern Clemency" av Philip Henshler og "Mellom to slott" av Naguib Mahfouz, bok 1 i Kairotrilogien hans.

Og så dukker det opp en Terry Pratchett- eller Neil Gainman-bok innimellom når det blir for mye seriøst.

Marmota sa...

Har begynt på "De fortapte spillemenn" av William Heinesen. Sakser fra Oktober forlags omtale: "Den færøyske forfatter William Heinesens roman fra 1950 er komponert som en klassisk symfoni i fire satser. Det er en burlesk og tragikomisk skildring av kunstner- og dagdrømmerliv i trange kår. Her presenteres de romantiske, naive og lite måteholdne spillemenn, deres venner og fiender i århundreskiftets Tórshavn."

Leste boka for lenge siden og falt fullstendig for persongalleriet og Heinesens fortellerkunst. Har ivrig anbefalt den for min bedre halvdel. Nå har vi funnet en fin måte å gjenoppfriske/bli kjent med spillemennene på: Vi leser høyt for hverandre. Veldig hyggelig på regnfulle sommerkvelder!

Sofie E. sa...

Jeg leser Jeg forbanner tidens elv av Per Petterson. Petterson har som Glamourbibliotekaren og undertegnede gått bibliotekskolen, og hovedpersonen i boka går på en skole i krysset Gøteborggata/Dælenenggata (der Statens bibliotekskole lå i fordums tider). Boka skal være basert på forfatterens egne erfaringer; og jeg liker det. God bok. I dag holder bibliotekarutdanningen til på høgskolen på Bislett - og på pensumlista for høsten står bl.a. Mysterier av Hamsun, som jeg såvidt har begynt på.

Katrine sa...

Har lest tre av Siri Hustvedt på rappen, og nå leser jeg "Våkner om natten og vil noe annet" av Geir Gulliksen mens jeg bestemmer meg for hvilken McEwan-bok som skal være min første.

Katrine sa...

Glamourlegen: Takk for tipset! Thurmans "Isak Dinesen -The Life of a Storyteller" er herved lagt i innkjøpslista:-)

Ova. sa...

Sitter å ser og leser i min nye bok " ljust & lantligt" som jeg har bestilt fra Capris.
Leiligheten min er innredet i mye 80-talls stil, så nå er jeg på utkikk etter gode råd og tips i hvit stil sammen med noe av det gamle jeg har.

Miss H sa...

Vart nett ferdig med "Genesis" av Bernard Beckett som var forunderleg, men fin. Elles er "Vindsangeren" av William Nicholson påbyrja i dag og på nattbordet ligg "A dark and hungry god arises" av Stephen R Donaldson.

diktan sa...

Det er ikke det jeg leser akkurat nå (mest fag)men ble inspirert til å lese Mårbacka av Selma Lagerlöf igjen. Den er så nydelig og minner meg om bestemoren min.

Silje sa...

Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna; holder på å lese meg gjennom hele forfatterskapet, og ingen nedturer så langt :) det er så mange fine og hylende morsomme skildringer av finnene og deres gjøren og laden, og jeg blir helt matt av den fantastiske fantasien til Paasilinna...det bobler over!!!

Sarah sa...

Leser The Great Gatsby akkurat nå, samtidig som jeg leser litt i A Short History of Nearly Everything av Bill Bryson, men det er jo en ganske annen type litteratur

Anonym sa...

AKkurat ferdig med Hjulskift av Vigdis Hjort, og skal begynne på Petter Høegs Fotellinger om natten. Gleder meg!

Anonym sa...

Nå leser jeg De velvillige av Jonathan Littell. En ordentlig murstein av en bok - er på s. 260 av tilsammen over 1000 sider. Og jeg har flere bøker enn du kan telle på en hånd som står i bokhylla og roper på meg. Prøver alt jeg kan å ikke starte på flere om gangen, men det er vanskelig. Tror nok det blir en aldri så liten "veskebok" på meg også; til trikk, buss og venting generelt utenfor hjemmet.

Fatu sa...

Bokens folk av Geraldines Brooks, en undifundig bok....

Siri sa...

Ble akkurat ferdig med The Arcadian Friends av Tim Richardson, en veldig interessant og artig bok om bakgrunnshistorien til den klassiske "engelske" hagen. Kan anbefales også til de uten spesielt grønne fingre! Jeg har en faretruende høy stabel å velge blant nå, tror det blir en biografi om Mitford-søstrene.

Sigrid sa...

Harry Potter og dødstalismanene - igjen... Måtte jo det etter å ha sett filmen ;-)

Anonym sa...

Etter at jeg ble ferdig med Krig og fred i forrige uke en gang har jeg slitt med å finne en roman som kan fylle tomrommet, men snuser litt på Paul Austers Man in the Dark. Virker lovende! Ellers er jeg ganske oppslukt av Geert Maks bok Europa for tiden, en bok jeg ikke klarer å plassere helt sjangermessig - er det historie, reisejournalistikk, eller kanskje noe helt annet? Kanskje en bibliotekar kan hjelpe meg?

Glamorous Scientist sa...

Jeg går for lett lektyre på sommeren: Avsluttet nettopp Mannen som elsket Ynge av Tore Renberg. Før dét var det Charlotte Isabel Hansen av samme forfatter, den likte jeg egentlig bedre. Alltid morsomt å lese bøker satt i universitetsomgivelser ;) Har bestemt meg for å gjøre ferdig oppussing før ny bok påbegynnes...

Wanda sa...

Shantaram av Roberts her også. Har bare lest de første 50 sidene, men føler meg godt i gang og gleder meg til fortsettelsen.

Barbro Andersen sa...

Parfymen :)

Ragnhild sa...

"Vente, blinke" av Gunnhild Øyehaug og "Paradis" av Ragnar Hovland:-)

Helene sa...

The notebook & Drømmehjerte.

Karen sa...

Utvalgte emner i katastrofefysikk (Special Topics in Calamity Physics) av Marisha Pessl.

Liker den kjempegodt!

Bibliotekarspira sa...

Eg les Hugo Pratt; Corto Maltese i Sibir, er så flott teikna!

Også Øya av Victoria Hislop, liker historiar om lepra. men føler ikkje at denne treff meg heilt.

Spis, løp, les sa...

Jeg skal begynne på ny bok, men klarer ikke å bestemme meg. Enten blir det Frost, Ekstremt høyt og utrolig nært, Hamsun, Anna Karenina eller litt krim. Vanskelig valg.

Glamourfarmasøyten sa...

Her går det i lett krim, har lest tre Karin Fossum på rappen, nå leser jeg Prikkedøden av Jan-Sverre Syvertsen.

Sally Cinnamon sa...

I regnet i de svenske skoger leses Människohamn av John Ajvide Lindqvist som også har skrevet La den rette komme inn. Glimrende bøker begge to. Leser så sakte som mulig ettersom jeg etter dette er tom for lesestoff og det fortsatt er to dager til jeg skal tilbake til mer sentrale strøk. Hadde ikke regnet med tre uker innevær da jeg pakket lesestoff til ferien.

Oslopiken sa...

"Julie & Julia" av Julie Powell, en slags selvbiografisk roman om Julie som prøvelager seg gjennom alle oppskriftene til kokeboklegenden Julia Child. Litt stillestående men søt. Og så leser jeg Annika Lantz´ barselmemoarer for 11. gang, fantastisk gøy selv om man ikke har barn, og "eat pray love" for femte gang, den har satt seg overraskende fast i meg også.
Upretensiøs sommerlesning, med andre ord. Deilig!

Anonym sa...

Jeg leser "Europeisk Islam" av Tariq Ramadan, samt "Alt du vil vite om samfunnsøkonomi men aldri har våget å spørre om" av Erling Røed Larsen.

wine-fueled narcissism sa...

Jeg sliter meg gjennom "De Velvillige" av Jonathan Littell, om en ikke-angrende SS-soldat. Det er så grusomt og godt at jeg blir helt sliten. I mellomtiden har jeg lest både Sult og Haugtussa for å få avbrekk, så det tar nok enda en årstid før jeg blir ferdig. :)

fairytale sa...

"Jeg - individets kulturhistorie" av Peter Normann Waage. Anbefales!

Glamourlektoren sa...

Novellesamlingen "Vak" av Torleif Hamre samt " Det norske hus" av Frode Grytten / Jens Hauge om det å bygge hus oppe i et tre!

Anonym sa...

Hasselnødder, The Bell Jar og Monsieur Malaussène (Pennac).

kjerstif sa...

Akkurat nå begynt på "Jeg forbanner tidens elv" etter å ha lest "Kompani Orheim", "Huset ved moskeen" og "Utslettelse" -alle er gode og veldig forskjellige så jeg har vært heldig med utvelgelsen av lektyre for de siste to ukene.

Erik sa...

Jeg leser "The Google Story" av David A. Vise.

Skal se om jeg ikke rekker å pløye gjennom "Den store Gatsby" igjen før sommeren er over. Den går igjen med jevne mellomrom.

Anonym sa...

Jeg leser "The story of Edgar Sawtelle" nå. Steinbeck -kvalitet, need I say more? Er fryktelig lei meg for at det bare er 40 og noen sider igjen, orker ikke tenke på det... "What the Chinese don't eat" av Xinran har blitt lest innimellom slagene - men gleder meg mer til "China Witness" av henne.

Prøvde meg på "Øya" (W. Hislop), men den fikk visst ligge i fred en stund til.
Wine-fueled narcissism: nå ble jeg (enda mer) fristet til å lese De Velvillige, etter din beskrivelse!
Oslopiken: jeg så trailer for filmen "Julia & Julia", med herlige Meryl Streep i hovedrollen, den så kostelig ut:-)Kommer på kino her i Oktober visstnok. Gleder meg!

Randi E sa...

Leser Den siste pasienten av P.D James. Foreløpig syns jeg den er utrolig kjedelig, men får håpe den blir bedre etterhvert.

Snosen sa...

Jeg har lagt fra meg skjønnlitteraturen for et lite øyeblikk, og leser 'Digital fotografi i praksis' av Magnar Fjørtoft.
Fint å lære litt teori når jeg vurderer å kanskje investere i speilrefleks!

Hermia sa...

Jag är halvvägs igenom En kvinna (Une femme) av Anne Delbée som handlar om skulptrisen Camille Claudel. Innan dess avslutade jag Middlesex av Jeffrey Eugenides - rekommenderas å det varmaste.

Frøkna på Haugen sa...

Jeg leser "Jenta som lekte med ilden" av Stieg Larsson.

Carmelita sa...

Det er morsomt å se alle bøkene folk leser. På stuebordet ligger Thurman biografien om Karen Blixen, men den er satt på vent til fordel for Dave Eggers glimrende "What is the what".

Sofia sa...

Jag avslutade "Egalias döttrar" igår och ska så smått ta mig an "Hallonbåtsflyktingen" på finska, vilket kommer att ta tid eftersom jag läser den med lexikon och papper och penna.

Ida-Anette sa...

Jeg leser "Revolutionary road" av Richard Yates. Den er veldig bra, men forferdelig å lese. Man får helt vondt i magen.

Ida-Anette sa...

...og "the godfather" på lydbok når jeg går tur:)

Anonym sa...

Leser nå "Water for elephants" av Sara Gruen. Ikke så bra som jeg hadde håpet på, men grei sommerlesing... ellers anbefaler jeg folk å lese Helene Uri's "Den rettferdige" som jeg nettopp er ferdig med og som er en bok som kommer til å sitte lenge igjen... Uri skriver knakende godt om et følsomt tema. Vond, men god bok!

Merci Beaucoup sa...

Bisettelsen av Saabye Christensen, og den er IKKE bra.... Så jeg leser ikke så fryktelig mye.

Nora Alexa sa...

Jeg leser Mord på Orientekspressen av Agatha Christie for tredje gang eller noe. ^^

Alt godt sa...

Eg les Kilroy Kiroy av Ib Michael, ei fascinerande bok så langt. Er akkurat ferdig med Kjærlighet ved første blikk, ei deilig-ekkel forteljing - som vanleg frå hans side.

Har med Linfruen og, den har trettenåringen byrja på, på grunn av akutt mangel på internett. ;-)

Fair sa...

Nå leser jeg "Øya" av Victoria Hislop, en fantastisk nydelig bok om bla. livet som spedalsk på en liten øy utenfor Kreta.

Ann-Kristin sa...

Ein lånar anbefalte meg å lese "Helgenen" av Gabriel Scott, frå 1936. Fram frå magasinet henta eg ei bok med eit nydeleg språk. Scott malar med ord! Frå første sida: "Det var utfaldende sjø efter et langvarig regnveir saa strømmen fra elven inde i fjordbunden kunde spores et godt stykke ut i skjærgaarden hvor den grenet seg mellem holmene og dannet stille evjer i buktene". Godt å lese langsomt i rolige sommardagar i regnet.

Anonym sa...

Har sikkert lest ut 5-6 bøker i sommer, den jeg holder på med nå er "De sju dødssyndene" av Inga-Martha Ericson. Anbefales!

Populære innlegg