onsdag, august 19, 2009

Glimt fra andre etasje

Vi fikk en fin orkide i innflytningsgave. Bordet betalte jeg 50 kroner på en loppis på Vinderen skole for mange år siden. Under gulvbelegget befinner det seg sannsynligvis et fint tregulv... som vi kan lete fram om noen år når vi har tid og stunder. Foreløbig har vi slipt gulv bare på soverommet.


(Døren til høyre fører inn til et herrrlig og nærmest verneverdig retro-bad med mørkebrunt interiør, slikt man ikke ser i norske hjem lenger. Funker finfint, og har plass til det grønne badekaret vi har stående ute i garasjen. Jeg burde egentlig lete etter oransje badematte og storblomstrete dusjforheng, samt dusjhette og Timotei-shampoo. Velkommen tilbake til 70-tallets Bonytt!)

12 kommentarer:

Alt godt sa...

Eg fann Timoteisjampo på Jersey! Vart heilt nostalgisk, og måtte fortelle trettenåringen min om timoteidama. Men vi kjøpte den ikkje med oss, eg visste jo ikkje då at den hadde vore ei perfekt innflyttingsgåve til Bibliotekaren og gemalen! :D

Ida Victoria sa...

Hihi, herlig! Håper vi får se bilder av badet ditt etterhvert. Høres kjempetøft ut. Og gratulerer så mye med hus!

Kirsti sa...

Timotei ...så mild at du MÅ vaske håret hver dag... Men for en duft den hadde. Et hvert forsøk på å dæsje seg til med parfyme var fåfengt. Timoteisjampoen overduftet det meste:) ..eller var det eplesjampoen... Takk for påminninga og takk for titten inn i huset.

Baderomsdøra er veldig sånn som jeg liker. Ikke malt. Sukk. Og dørhåndtaket i en tidligere post. Det så utrolig overrasket ut (ser ansikt på steder de egentlig ikke finnes, er temmelig normal ellers) i all sin autentiske eleganse.

Så godt å lese at fiksing på huset skjer i tusletempo. Jeg tror det er lurt. Å bli kjent med huset og se hvilke deler av det man bruker -og hvordan man bruker dem. Å ta seg tid til å bli kjent. Å se mulighetene og begrensningene. Å kose seg selv om alt ikke er strøkent. Å få ein heim i sitt hus. Sier jeg hardnakket;-)

Ha gode dager i heimen, Glamourbibliotekaren og gemal.

Anonym sa...

Tror ikea har oransje badematter. Så befriende å høre om interiør som ikke på død og liv skal være "lyst og friskt".

Glamourbibliotekaren sa...

Badet har heldigvis hvite vegger, så da kan vi fint ha det sånn til vi en gang får råd til å totalrenovere. Men ingen hast :)

Blondie sa...

Det høres ut som om du stortrives :D
Nyt denne tiden og kos deg med alle planene, både de du setter ut i livet og de som ikke viste seg å være så smarte likevel.

Det med badet minnet meg om et leilighetshotell jeg bodde på i København en periode for noen år siden. Helt gjennomført 70-tall. Ikke fordi noen hadde en retro-plan med det akkurat, men ganske enkelt fordi ingen hadde gjort noe. Jeg tror ikke det hadde vært i nærheten av en eneste renovering. Dralongardiner, vegg-til-vegg-teppe, strietapeter, alt uten synlige bevis på vask eller vedlikehold. Faktisk ganske skrekkelig. Men, nok om det, badet hadde mørkebrune fliser og oransje porselen. Det var som å gå inn i en 70-talls-grotte. Nesten så man ble litt svett og ville fort ut igjen. Men det var faktisk rent. Heldigvis.

Ylajali sa...

ååå det er så artig med slike blikk og bilder inn i det nye huset ditt! Keep 'em coming!

Glamourbibliotekaren sa...

Mørkebrune fliser og oransje porselen tror jeg kanskje hadde vært litt overkill i lengden :D

Grorudpalmen sa...

Gleder meg til å se det badet!

"Timotei hårshampo... Så mild at du kan vaske håret så ofte du vil", tror jeg var ordlyden som avsluttet kinoreklamen fra vår barndom.

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, jeg føler at jeg har gitt et litt feilaktig inntrykk av badet vårt. Det er langt fra nytt, men det er altså bare skapet under servanten som er mørkebrunt, alt annet går i hvitt (gulvet har fliser i brunt og hvitt). Men snart kommer det inn et grønt badekar. Og da vil det også komme inn et dusjforheng med fem vannskiende kvinner på rekke og rad i retrobadedrakter.

Nadja sa...

Har du fått ny bolig? Da er det bare å gratulere.. Skal oppdatere meg litt på Glamour og Glamourbibliotekaren nå etter en lang sommerferie.
P.S.Det badet hørets himmelsk ut.

Glamourbibliotekaren sa...

Nadja: Jess, hus fra sekstitallet! :)

Populære innlegg