søndag, august 16, 2009

Noen detaljer

Har man gammeldagse innebygde klesskap på soverommene, er man egentlig forpliktet til å kle dem med hyllepapir. Og lage tellekanter... til en viss grad da.
Farineboks fra antikvitetsbutikk i Le Marais.

Originaldører i alle rom, noe av det vi liker så godt med dette huset.


19 kommentarer:

Smilla sa...

Mer! Mer! Mer!

Anonym sa...

Så koselig å se bilder fra huset ditt! Gratulerer! Og så koselig melboks :)

Glamourbibliotekaren sa...

Smilla: :D Rolig, rolig!

Anonym: Takk! :)

Frøken Paris sa...

Den farinboksen var rett og slett vakker! Og jeg sier som Smilla : "mer, mer, mer!"

Ylajali sa...

hyllepapir - er det noko meir nostalgisk enn det? Hugsar godt då mor mi skifta hyllepapir med jamne mellomrom i kjøkkenhyllene i byleilegheita vi budde i då eg var lita. Festa det med teiknestiftar, og eg syntes det var noko beroligande over det å sjå på måten mor gjorde det på.

glamouringeniøren sa...

Morsomt at et lite bilde av et dørhåndtak kan bringe tilbake så mange minner :)

Gratulerer atter en gang!

Anonym sa...

er det lov å spørre hva dere betalte for dette herlige huset??? hilsen nysgjerrig, som også leter etter hus

Glamourlektoren sa...

Hyllepapir er så koselig! Innebygde skap og kott er vel ikke det mest praktiske, er min erfaring, men bonus er at man kan gjøre det hyggelig å hente sengetøy og duker. Har selv vokst opp i hus bygd på 1960-tallet, og elsker slike detaljer som dørhåndtaket du viser! Er glad for at dere ser verdien i å ta vare på husets originaldetaljer. Det er mye overrenovering i våre dager! Det sies at det beste for et hus er at de som bor i det, ikke har all verdens god råd. Da blir ikke huset renovert i stykker. Lykke til med 60-tallshuset! Gleder meg til flere detaljer.

Glamourgrammatikeren sa...

Eh, altså, bare i tilfelle du har lyst til å ha det helt riktige innholdet i den nydelig boksen, så betyr altså farine 'mel', ikke farin. Men det går sikkert helt utmerket an å ha sukker i den også :-).

kristin sa...

Gratulerer med hus, den trappa var skjønn!!
Veldig enig med glamourlektoren i at folk overrenoverer,
huset sjel blir jo borte.. Fikk masse hyggelige minner av å se den døra:)

kristin sa...

Forresten, hvor kjøper man papir til skap? Fester med tegnestifter eller lim? Har også noen gamle innebygde skap jeg skulle hatt det i..

Glamourbibliotekaren sa...

Frøken Paris: Vær du trygg, det kommer mer :)

Ylajali: Samme her!

Glamouringeniøren: Takk! :)

Anonym: Vi betalte nok til at vi ikke har råd til særlig store utskeielser framover :)

Glamourlektor: Faktisk, jeg synes innebygde skap er veldig praktisk - smarte løsninger i vårt tilfelle i allefall. Heldigvis :)

Glamourgrammatiker: Takk, en e hadde ramla ut i farta :) (jeg vet at det ikke betyr sukker altså, såpass mye crêpes au sucre har jeg spist, hehe)

Kristin: Ingen fare for overrenovering her, sjela består! :) Papiret kjøpte jeg på Designtorget. Spurte naturligvis Mysterud på Sagene først, men han var tom. Jeg slo meg løs med stiftemaskin av pistol-varianten.

Elisabeth (B) sa...

Hvis man ikke finner hyllepapir kan et alternativ være bokpapir beregnet på skolebøker. Butikkene bugner av det nå, og mange av de rullene har veldig solid og til dels vakkert papir som passer i hyller. Om man bare vet å lete, antar jeg. Vi fant i alle fall i går, til nettopp det formålet, i Bodø :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Elisabeth B: Aha, smart. Jeg tror jeg gikk motsatt til verks noen ganger da jeg var liten - mamma hadde hyllepapir som ble mye finere enn kjedelig gråpapir på bøkene :)

kristin sa...

Takk begge to!

Anonym sa...

Nydelige dører!!
V i har også akkurat kjøpt og puuser opp. Det var gamle dører ,men en dag jeg kom til huset hadde snekkeren revet de ut og kastet de. Med gråten i halsen spurte jeg hvorfor han hadde gjort det. Svaret var: "Det er ingen som har slike dører lenger".

Det er så godt å se at noen har akkurat samme smak som meg. Innebygde skap, å som jeg skulle hatt det.
Men den gamle krydderhylla med glassskuffer og noen gamle lamper klarte jeg å redde. Jippi!

Lykke til videre!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Takk! :) Så sørgelig med dørene. Jeg blir sprø av slike "Det er sånn det skal være nå"-holdninger. Håndverkere og interiørselgere skal ikke ta det for gitt at alle vil følge den ledende mainstreamtrenden. Jeg kjenner folk som har blitt prakket på helt tragiske løsninger fordi "det er sånn det skal være nå", får de høre av eksperten på stedet. Tre måneder senere er man drittlei, og stuck med noe som ikke funker.

Britt Åse sa...

Så fint hyllepapir. Og, så fine tellekanter! Jeg har en svakhet for tellekanter, jeg.

Anonym sa...

Hmm... nydelige gabondører. Det samme har jeg i mitt hus fra begynnelsen av 60 tallen. Så glad jeg er for at økonomien var såpass dårlig på slutten av 80 tallet at vi ikke hadde råd til å bytte dem ut. Da hadde jeg veldig lyst på furudører.

Populære innlegg