tirsdag, september 01, 2009

Dalen Portland : roman / Kjartan Fløgstad. - Oslo : Aschehoug, 1985. - 212 s.

En roman om etterkrigstidas Norge, om bondesamfunnet, industrialiseringens trofaste fabrikkarbeidere, eventyrsøkende individualisters sjømannsliv som til slutt endte opp i akademia - alt skrevet på en humoristisk, kronglete og underholdende måte. Etter en noe forvirrende start, endte jeg opp med å gå lesende på vei til jobb fordi jeg ikke klarte å la være. Høysand-karene gjør inntrykk! Denne boka fikk Nordisk Råds Litteraturpris i 1978.

7 kommentarer:

k sa...

A! den jeg har akkurat lest ferdig -i samme utgave tom. Flott omslag på boken :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg må presisere at ISBD-overskriften ikke tilhører min utgave fra Aschehoug - dårlig research til bibliotekar å være :) Må fikse det straks jeg kommer hjem til boka.

Kaisa sa...

Måtte lese denne på lærerskolen, uten å like den noe særlig. Kanskje jeg skulle gjøre et nytt forsøk nå 10 år etter?

Glamourbibliotekaren sa...

Ah, er det ikke typisk. Jeg holdt på å gå på veggen av Italo Calvinos "Hvis en reisende en vinternatt" på bibliotekskolen. Hadde jeg lest den frivillig, og kanskje noen år senere, hadde jeg sikkert likt den.

S sa...

Leste den vel for omlag 19 år siden, og fordro den ikke. Er redd jeg ikke ville gi den en fair sjanse om jeg forsøkte på nytt nå... ;-)

Ylajali sa...

ååå! Dette er vel boka si! Hadde den som pensum på nordisk grunnfag for mange år sidan. Meinte dengong som no at ho er heilt genial. Hugsa særleg ein av karana snubla i ein bakke og sa "Høysand!" i beflippelsen. Hugsar eg lo høgt av det. Trur jaggu eg må lese ho ein gong til....

glamouringeniøren sa...

Notert! Må komme meg ut av denne fanatiske Vonnegut lesingen du har inspirert til, kan ikke være sunt å lese så mange på rad, men jeg klarer jo ikke å stoppe ;)

Populære innlegg